Törésvédő pajzsok, zárpajzsok

Törésvédő pajzs feladata, rendeltetése

Különböző törésvédő pajzsok, vagy másnéven zárpajzsok vannak jelen a magyar piacon. A zárpajzsok leginkább ajtó és zárkialakítás függvényében készülnek és eszerint is vannak felszerelve, de a feladata mindegyiknek ugyanaz. Mégpedig a zárbetéthez való hozzáférés megnehezítése, a rongálási idő meghosszabbítása, ezáltal a zárbetét megóvása, megvédése.

A cégünk által forgalmazott törésvédő pajzsok

Itt külön kategorizálnánk a márkaneveket és az ajtózárakat, így könnyebb megérteni, melyik ajtóra, milyen zárhoz, zárszerkezethez, milyen pajzs szükséges.

Az izraeli Superlock ajtózárakhoz komplett kilincsgarnitúrát értékesítünk, amelyhez hozzátartozik a törésvédő pajzs. Itt külön jobbos és balos kivitelben lehet ezeket felszerelni. Részletek: izraeli Superlock kilincsgarnitúra.

A török Kale alsó- és felső egyirányú, cilinderes biztonsági zárhoz szatén színű törésvédő pajzsot forgalmazunk, továbbá a Kale 256CE duplacilinderes, hárompontos zárszerkezethez pajzsgarnitúrát.

Beyler típusú biztonsági ajtóra alsó-felső törésvédő pajzsot forgalmazunk, szatén színben. Itt megjegyeznénk, hogy ezek a törésvédő pajzsok megegyeznek a Kale ajtózárak biztonsági pajzsaival. A zárpajzsot itt lehet megtekinteni. Ennek a törvédő pajzsnak az ára 12.900 Forint.

Végül megemlítenénk a kínai HiSec, Secdoors és TerraSec ajtókat. Ezeknek az alsó hárompontos zárjához kompletten megvásárolható a kilincsgarnitúra, benne a forgógyűrűs rozettás törésvédővel. Vásárláskor minden esetben szükséges tudni a nyitási irányt (jobb vagy bal). Ezen ajtók felső egyirányú zárjaira szintén vásárolhat nálunk fúrásvédő rozettával ellátott körpajzsot, azaz zárbetét törésvédőt. Fontos tudni, hogy HiSec, TerraSec és Secdoors ajtók alkatrészei egymással méretileg kompatibilisek, így bármelyikre fel lehet szerelni az általunk értékesített kivitelt.

Akinek a kínai ajtajára nem kilincses törésvédő pajzsra van szüksége, azoknak tudunk kívülről fix gombos HiSec ajtókilincs-garnitúrát biztosítani, szintén a hozzátartozó törésvédő rozettával együtt.

Olasz cilinderes meghajtású zárszerkezet esetében tudunk a Cisa biztonsági zárhoz, Iseo ajtózárhoz, Securemme ajtózárhoz, Mottura és Dierre trezorzárakhoz 3 különböző színben törésvédő pajzsot biztosítani. Ezekről lentebb írunk még.

Superlock zárpajzs
Kale és Beyler zárbetéthez való törésvédő pajzs
Hisec ajtóra való törésvédő pajzs

A zárpajzsok formái

Alakjukat tekintve a zárvédő pajzsok általában inkább kerek formájúak, de vannak olyan rafinált zárgyártók, akik úgy alakították ki a védelmet, hogy nem kerek, hanem valamilyen egyedi, lekerekített formát alkalmaztak. Ezeket az egyedi formájú pajzsokat nem lehet olyan célszerszámmal, eszközzel megfogni, amivel le lehetne az ajtóról törni. Ezek az egyedi formák lehetnek körte alakúak, csepp formájúak, oválisak, stb.

Törésvédő pajzsok anyaga

A zár-törésvédő pajzs, mint a nevében is benne van, a behatolás megakadályozására, a rongálás megelőzésére van felszerelve, így nem gyenge alumínium- vagy rézlemezből készül, mint a régi kilincsek, hanem kemény, vastag, tömör acélból vannak gyártva. Különböző ötvözeteket is keverhetnek az acélhoz, így még ellenállóbbá válik, ha nekiállnak azt fúrni.

A törésvédő pajzsok azon részénél, ahol a kulcsot behelyezik a zárbetétbe, általában minden gyártó egy forgógyűrűs körrozettát alkalmaz. Ez a forgógyűrűs rozetta a zárbetét előtt forog jobbra-balra. Ennek a feladata a fúrás vagy marás megakadályozása, illetve a zárfésülés (finomnyitás, zárpikkelés) megnehezítése, mivel egyszerűen nem látja a betörő, hogy mit csinál a nagyon szűk lyukon keresztül. A minőségi törésvédő pajzsok fúrásvédő rozettája maga is nagyon kemény anyagból készül, nincs az a fúró, amelyik kikezdené, csak pörög rajta körbe-körbe.

Biztonsági ajtókra törésvédő pajzsok

Magyarországon igen népszerűek a tollas kulcsos olasz zárszerkezetek. Több tízezer ajtó van ellátva velük. Nagyon sokan azonban ódzkodnak ettől a zártól, mivel ezekhez a zárakhoz legalább egy 10 cm hosszúságú kulcs tartozik, ami valójában kényelmetlen. Pl. leüléskor a zsebben zavaró lehet, vagy éppen a táskában is nehezen kezelhető, mert mindenbe beleakad. Ilyen kulcsai vannak a következő trezorzáraknak: Mottura, Cisa, Dierre, Securemme, Sab, Viro, Cerutti, Potent, Moia, Iseo.

A trezorzárak általában két-vagy négyfordulatosak. Egyre többen panaszkodnak arra, hogy nincs-e valami megoldás egy rövidebb verzióra. Az is előfordult már, hogy egy-két ilyen zárat feltörtek (meggyőződésünk, hogy voltak hozzájuk kulcsok), és hogy nincs-e valamilyen biztonságosabb verzió, megoldás. A válasz: van, csak a piac eddig nem nagyon tartotta életszerűnek ezt a lehetőséget.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Ezeknek az ajtóknak az átalakításához mindenképpen zárszerelő szakember szükséges, mert tudni kell, hogy mit és hogyan, miért csinálunk, de egy szakember számára a törésvédő pajzs felszerelése nem okoz problémát.

A törésvédő pajzsok háromféle színben elérhetőek nálunk, bronz, réz és matt króm kivitelben.

Komplett külső- és belső tartozékokkal, rögzítő csavarokkal együtt, a komplett áruk bruttó 16.300 Ft.

Ezeket a zártörés elleni védőpajzsokat raktárkészletről biztosítjuk, amelyek egy munkanapon belül átvehetők cégünknél, vagy igény esetén, postázzuk őket vidékre. A postai költség kb. 2500-3000 Ft.

A törésvédő pajzsot nem lehet az ajtóról kívülről leszerelni, mivel a zárszerkezeten keresztül fogja 2 db hatos csavar, ami védi a zárszerkezetben lévő zárbetétet a töréstől, fúrástól, rongálástól. Csakis olyan zárszerkezeteknél alkalmazható a törésvédő pajzs, amelyeknél a zárbetét jobb és bal oldalán külön furat van kialakítva és ezeknek a távolsága 38 mm. A törésvédő pajzson ez a méret fix.

Ha rövid kulcsokat és pl. kényelmi funkciót is szeretne (belső tekerőgomb), akkor alakíttassa át velünk az biztonsági ajtaját cilinderes vezérlésűre, és vásároljon hozzá tőlünk törésvédő pajzsot! Ha pedig új ajtót gyártat, akkor érdemes egyből a cilinderes verziót kérni, mert ez a jövő!

Hívjon minket bizalommal, mi mindenben segítünk! Vásároljon biztonságot és fokozza a kényelmet!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak