Kínai többpontos biztonsági ajtó bevésőzárak

Ezekből az ajtókból Magyarországon több ezer darabot adtak el és szereltek be. A barkácsáruházakban a sima, egyszerű, olcsó kínai lemezajtó kapható. Aki kimondottan ezekre a bejárati ajtókra specializálódott, ott a HiSec, Secdoors, esetleg TerraSec nevekkel ellátott kínai ajtókkal találkozhatunk.

Sajnos (vagy nekünk szerencsére), mindegyik típussal van valami probléma, pl. letörik a kilincs kívülről, vagy belülről; eltörik a zárszerkezetben a rugó; tönkremegy a zárbetét. Cégünk ehhez külön rugókat, illetve kisebb alkatrészeket nem árusít, ilyenkor teljes alkatrész-csere szükségeltetik. Ezeknek az értékesítésével kapcsolatban forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

Itt megjegyeznénk, hogy mind a HiSec és Secdoors biztonsági bejárati ajtó Kínából kerül beszállításra. A beszereléssel együtt a komplett költség 100.000 forint alatt van, amely összeget az ajtó bőven megér! A probléma inkább az olcsóbb barkácsáruházas ajtókkal van, illetve a rossz beépítés miatt adódnak gyakran gondok.

A kínai HiSec ajtó jó szigeteléssel, két zárral van ellátva, a MABISZ besorolását bőven teljesíti. Azonban, ha 100 százalékos biztonságot szeretnének cseréljék le a zárbetéteket izraeli zárcilinderekre!

Kínai biztonsági HiSec ajtó felsőzár

Ezek az ún. másodzárak csak egy irányban, azaz előre záródnak. Kétfajta létezik belőlük, a három rudas, vastag nyelvű és a négy rudas, vékonynyelvű.

Mindkettőt két kulcsfordítással lehet reteszelni.

Cégünknél raktárkészleten megvásárolhatók a kínai felsőzárak, bruttó 9.500 forintért. Átvehetők személyesen irodánkban, vagy postai úton, utánvétellel.

A kínai felsőzárak nagyon ritkán mennek tönkre, hiszen a bennük lévő zármechanika egyszerű, mert a zárszakáll emelgetésével csak előre/hátra mozgása van. Nagyon sok időt kibír az ajtóban.

A zárszerkezet meghibásodását vagy tönkremenetelét csak az okozhatja, ha a zárszerkezetből kijövő acéltüskék folyamatosan záráskor és nyitáskor beleérnek vagy hozzáütköznek a tokon lévő furatba és a szorulástól, akadástól egy idő után a szerkezet megáll és nem működik tovább. Érdemes ilyenkor az ellendarabot kicsit megreszelni, esetleg turbómaróval megigazítani a könnyebb működésért.

Ha mégis tönkrement a felsőzárja, akkor házilag ki tudja ezt cserélni. Először a körpajzsot kell eltávolítani, amit az ajtólapon belülről két csavar tart, majd a rögzítő csavar kitekerése után ki tudja venni a zárbetétet a szerkezetből. Ezután már csak a felsőzár előlapján lévő 4 db csillagcsavar fejű 5-ös csavart kell kitekernie és a zár kint is van. Probléma esetén fotózza azt le és küldje el e-mailben, és mi beazonosítjuk, hogy a kettő közül pontosan melyikre van szüksége.

Kínai HiSec háromirányú alsó-zárszerkezet

A kínai ajtóban a fő zárást a kilincs alatti zár biztosítja. Ebből is kétfajta van jelen a piacon, mindkettő kétfordulatos, kínai bevéső zár. Ez a főzár három irányba reteszeli az ajtót. A záron található kis műanyag ráfordítóval lehet egy belső reteszelést elérni.

A régi zárak még jobbos- és balos kivitelben voltak forgalomban, most már elvileg forgatható a csapdanyelvük. A kínai ajtó bevéső zárjainak a minősége már lényegesen jobb, egy jó pár évig bírják a gyűrődést.

Az alsózár jó a HiSec ajtóba, a Secdoors és TerraSec ajtókba, valamint az egyzáras egyszerű kínai ajtókba is. Ennek a háromirányú zárszerkezetnek az eladási ára bruttó 14.700 forint. Kiszállítás esetén, plusz költséggel kell kalkulálni.

Szakmai nyelven mi csak kistestű és nagytestű, vagy vékony és vastag zárszerkezetnek hívjuk ezeket a bevéső zárakat. Az ügyes kínaiak jól megalkották ezt a többpontos részt, hiszen egy zárszerkezetbe beletettek egy alsó- és felső rúdmozgató funkciót, egy kilincsmechanikát, egy pánikfunkciót, ami csak belülről zárható, és egy kétfordulatos cilindervezérlést. A zárszerkezet dorn méretei a következők: a zár előlapja és a kilincstengely közötti távolság 60 mm, a kilincstengely-közép és a zárbetét henger közép közötti távolság pedig 68 mm. Ez egy egyedi méret, nem EU szabvány, ami 90-92 mm szokott lenni.

Cégünk ezekből a zárszerkezetekből elég nagy mennyiséget tart raktáron, így azt bármikor megrendelheti.

A kínai HiSec ajtózárak semmilyen karbantartást nem igényelnek. A gyárban az olajozást hosszútávon biztosítják. Viszont ugyanazok a tulajdonságai, jellemzői, mint a felsőzárnak, ha akad, szorul, nehezen működik, akkor hamarosan tönkre fog menni.

E-mail cím: zarszerviz365@gmail.com