Kínai HiSec kilincs megrendelése – Kecskemét

Kecskemét városának lakói sem panaszkodhatnak arra, hogy kevés kínai vagy HiSec bejárati ajtó lenne a városban. Persze Kecskeméten is jelen vannak a HiSec, Secdoors vagy TerraSec elnevezésű távolkeleti csodaajtók. Az ajtók mechanikája és védelmi szintje kb. egyforma, a biztonsági szint elsősorban minőségi és magas biztonsági fokozatú zárbetétek alkalmazásával növelhető. Mindig érdemes az ajtókban lévő kínai betéteket lecserélni, hogy ne történjen betörés!

Az ajtók kinézete lehet más és más, de ismérvük és jellegzetességük, hogy a kilincsük kívülről kéken világít, és belül a zár alatt van egy ún. pánikzár, ami kívülről egyáltalán nem nyitható. Ezek jó dolognak tűnhetnének, ha nem lenne velük annyi probléma.

Világítós kínai ajtókilincs rendelés Kecskemétre

A legtöbb kínai vagy bármely távol-keleti ajtón kívül/belül kilincs található, ami minden ajtónál előbb vagy utóbb letörik (külső vagy belső oldalon). Ez a rossz anyagminőségre vezethető vissza, vagy a szoruló, akadó ajtózárra.

A kilincstörés mellett ugyanúgy elő szokott jönni, hogy a sok lenyomástól, használattól a fogantyúban lévő rugó eltörik, és a kilincs lefele lóg, ami hosszútávon zárszerkezet meghibásodáshoz vezet.

Ha a kilincs eltörik, vagy a rugó elfárad benne, akkor az egyértelműen cserére szorul, hacsak nem akarják, hogy a csonk sérülést okozzon vagy kilincsrugó hiányában tönkretegye a zárszerkezetet. Érdemes mindkét esetben mielőbb megvásárolni és házilag kicserélni a garnitúrát. Semmilyen komolyabb szerszám nem szükséges hozzá, csupán egy csillag-csavarhúzó, ami minden háztartásban van, ritkább esetben egy csípőfogó.

Egy ügyeskezű ember kb. 10-20 perc alatt, kis odafigyeléssel, a régi kilincs helyére fel tudja szerelni az újat. Új kilincset innen tud rendelni.

Fix gombos kilincs a kecskeméti kínai ajtókra

A kilincs letörése megakadályozható, ha olyan kilincset rendel tőlünk, ami belülről lenyomható, kívülről viszont fix gombos. Az sohasem fog onnan letörni! A gombos kilincs előnye, hogy kívülről nem tudják kinyitni az ajtót csak kulccsal, így nem kell mindig zárni az ajtót. Praktikus, megbízható, a formája eltakarja a régi verzió esetleges nyomait.

Ez a szerelés is megoldható házilag, nem kell hozzá zárszerelő szakember. A doboz tartalma a külső/belső egység, illetve a rögzítő csavarok. A nyitási irányt itt is mindenképpen ki kell választani, hogy a kívül legyen a gomb.

Kínai kilincs kiszállítás árak, díjak Kecskemétre

Mindenképpen érdemes az utánpótlásról gondoskodnia annak, akinek letörött vagy sérült az ajtókilincse. Így ugyanis nem lehet rendeltetésszerűen használni az ajtót és ez további problémákhoz is vezethet. A törött kilincs idővel tönkreteszi a zárszerkezetet, annak a rugóját, ami a későbbiekben szintén cserére szorul majd. A törött, repedt csonk balesetveszélyes, komoly sérülést okozhat a kézen. Arról már nem is beszélve, hogy kinézetre is csúnya látvány. Mindenképpen érdemes ilyenkor új ajtókilincset vásárolni!

Az új kilincs minőségibb, erősebb, masszívabb, és ha megnyomják a gombot a kilincsmarkolatban a led kéken világít. A kilincs-garnitúra ára: 14.700 Ft. A doboz tartalma: a lefóliázott külső/belső kilincspár, a rögzítőcsavarok, amelyek összefogják a kilincset, a műanyag alátét lemezek és a zárbetétvédő rozetta. A szállítási díj 2490 Ft.

A nyitási irányra mindenképpen ügyelni kell! Segít ebben egy fotó, mely alapján könnyen kiválasztható, hogy balos vagy jobbos a kínai ajtó nyitási iránya.

Kínai HiSec kilincs megrendelése - Kecskemét
Kínai HiSec kilincs megrendelése - Kecskemét