KEDVES OLVASÓ!

CÉGÜNK NEM FORGALMAZ ÉS NEM GYÁRT BIZTONSÁGI AJTÓKAT!

ALÁBBI CIKKÜNK CSUPÁN TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ!

Biztonsági ajtóba zárbetétek

A magyar ajtógyártó vállalkozások legtöbbje, akik nem tucatajtót készítenek, nagyon masszív biztonsági ajtót készít, amely kiváló, biztonságos, háromirányba záródó zárszerkezettel van ellátva.

Ez a zárszerkezet lehet tollas kulccsal működtetett, illetve cilinderbetétes, amely egy kényelmi funkció, két előnnyel. Az egyik, hogy nem kell hosszú kulcsot magunkkal cipelni, a másik, hogy kulcselhagyás, vagy költözés esetén, nem kell a komplett trezorzár szerkezetet kicserélni, hanem elég csak a zárbetétet.

Beszéljünk a zárbetétről!

Az alapáras ajtó trezorzár szerkezete egy európai szabvány, középkategóriás zárbetéttel van ellátva. Ez a zárbetét ellátja a feladatát, ám csak fúrásvédelemmel van ellátva. Mi ezt nem javasoljuk, mert a magyar piacon forgalomban lévő zárbetétek 85 százaléka ún. finomnyitással egy percen belül hangtalanul nyitható! Minek a drága acélajtó, ha a betörő úgyis bejut, mégpedig rövid időn belül? Erre érdemes figyelmet fordítani!

Van azonban cégünknek, olyan prémium kategóriás zárbetétje is, amely önmagában az összes mechanikai védelemmel el van látva, amelyekkel egy zárbetét büszkélkedhet. Ilyen például a középkategóriát meghaladó törésvédelem, a finomnyitás elleni védelem, illetve a kulcsmásolás elleni védelem. Az RB LOCXIS és az RB SKG izraeli zárbetétek, egyedi profilú, prémium kategóriás csúcstermékek.

Törésvédelem

A törésvédelemnek igazából akkor van jelentősége, ha a zárbetétet körülvevő törésvédő pajzsot lefeszegették, vagy megrongálták. Amennyiben ez megtörténik és a zárbetét hozzáférhetővé válik, akkor a törésvédelemmel nem rendelkező zárbetétet zártöréssel, vagy magkihúzással el lehet törni, miáltal az ajtózár szerkezet visszanyithatóvá válik.

Az RB zárbetétek mindegyike törésvédelemmel el van látva, így, ha még a pajzsot le is feszegetik az ajtóról, a zárbetét nem törhető el, így a biztonsági ajtózár nem nyitható vissza.

Finomnyitás elleni védelem

A finomnyitás egy nyitási technika, amelyet speciális szerszámmal végeznek. Egy ún. zárfésű segítségével a zárbetét csapjait lenyomogatják, miáltal azt az eljárást szimulálják, mintha a saját kulcsa nyomná le azokat. Így a zárbetét kinyitja a zárszerkezetet. Ezt a technikát nevezzük manipulációs zárnyitásnak.

Az RB LOCXIS és RB SKG zárbetét csaprendszere interaktív, ami azt jelenti, hogy a külső csapsor belsejében még egy extra, belső csapsor is be van helyezve. Ez az ún. csap a csapban csaprendszer. Ha egy csapot lenyomnak a zárfésűvel, akkor a belső csap aktiválódik, így ezt is le kellene nyomni, ám egyszerre a kettőt nem lehet. Nos, ezek a rozsdamentes csapok két sorban helyezkednek el a betétben, egy sorban 5 darab, azaz összesen 10 darab. Továbbá, ha ez még nem elég, a kulcsfejben is található egy különálló, mozgó alkatrész, amely további csapot aktivál. Magyarul ez azt jelenti, hogy nem egy, hanem legalább kettő zárfésű kellene a kifésüléséhez, illetve 4 kéz, ami mozgatja azokat. Ebből ugye egyik sem kivitelezhető.

Nagyon fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy csak az interaktív csaprendszerrel ellátott betétek nem kifésülhetők, miáltal az ügyfelek gyakran át vannak verve a forgalmazó által, aki feltünteti a zárbetét dobozán, hogy „finomnyitás ellen védett”. Ez nem igaz! A nem külső és belső, azaz nem interaktív csaprendszerrel ellátott zárbetétek kifésülhetők. Magyarországon jelenleg csak kétfajta zárbetét létezik, amelyek interaktív csapokkal vannak ellátva, amelyből az egyik az RB gyártó terméke!

Kártyavédelem

A kártyavédelem az ügyfél biztonságát hivatott szolgálni. Az RB kulcsok 2030-ig szabadalmi védelemmel vannak ellátva.

Az RB kulcsokat csak a kódkártya ellenében másolják le, Budapesten, egyetlen helyen, a Kulcskirályban! Sehol máshol! Hogy miért? Mert az RB betétekhez tartozó nyerskulcs nincs forgalomban, azokat még a nyerskulcs-gyártó nagyvállalatok sem gyárthatják!

Így a kulcsmásoláshoz szükséges nyerskulcshoz, csak a gyártó RB által gyártott kulcsokat lehet használni. Ez pedig kizárólag cégünkön, mint kizárólagos forgalmazón, keresztül érhető el, mi pedig csak partnerünknek, a Kulcskirálynak biztosítunk nyerskulcsokat. Ezt a műveletet szigorú szerződések szabályozzák.

Az RB kulcsok esetében nyugodt lehet, ha bárkinek is ad kulcsot, ő nem fogja tudni az Ön háta mögött lemásolni azt! Kizárólag az eredeti RB kulcs és a kódkártya másoláskor történő átadása ellenében készítenek kulcsmásolatot!

Az RB zárbetét belülről egy tekerőgombbal is ellátható, így nem kell kulccsal zárni az ajtót, hanem elég a belső tekerőgombot elfordítani a teljes biztonság érdekében! A zárbetétben vészfunkció is kialakítható, így, ha belülről zárva van, és esetleg a kulcs benne marad, akkor is kinyitható kívülről.

Amennyiben a biztonsági ajtót RB, prémium kategóriás, Izraelben gyártott, profi zárbetéttel szeretné megrendelni, úgy írjon a részletek pontosítása végett!

zarszerviz365@gmail.com