Biztonsági ajtó zárak

A biztonsági ajtóba építhető trezorzárak

A biztonsági ajtókat működtető, többpontos, biztonsági, 3 irányú trezorzárak Olaszországban készülnek. A gyártásuk hosszú évekre tekint vissza. Az olaszok voltak a legelsők a biztonsági zárak piacán, akik trezor-ajtózárak gyártásával kezdtek foglalkozni.

Ezek az ajtózárak magas biztonsági fokozatúak, hiszen a páncélszekrények zárjainak a működésmechanikája alapján készültek, amelyek verziója lehet dupla tollas- vagy cilinderes kivitelű, illetve a kettő ötvözete (tollas kulcsos ÉS cilinderes).

A trezor ajtózárak, a masszivitásuknak köszönhetően, szinte minden külső rongálási eljárásnak pl. feszítés, ellenállnak, mert több is irányba reteszelik az ajtót a saját acél keretébe.

A zárszerkezetek működése finom és precíz, így egy jól beállított ajtózár akár tíz évig is hibátlanul működhet. Persze sokan azt gondolják, hogy az olasz termékek nem jók, mert előítéleteik vannak, de a zárak területén ez nem így van! Ezek a trezorzárak igencsak megbízható olasz termékek, Európában konkurenciájuk nincs!

A zártest méretei:

A zárdoboz méretük nagytestűnek nevezett, amiből a felhasználó semmit nem lát, mert az ajtó belsejébe vannak beépítve.

A különböző gyártók által készített zárdobozok méretei megegyeznek, a méretük kb. 20 x 14 cm, a vastagságuk kb. 3 cm. Maga a zárdoboz fémlemezből van préselve, amely lemeznek a vastagsága 2 mm. A zárdoboz belsejében különféle mozgó alkatrészek vannak, pl. rugók, lamellák, csapok, zégerek, gyűrűk, forgó-, mozgó-, kopó alkatrészek.

A trezorzárak dorn mérete általában 63 mm, ami az előlap és a zárközép közötti méretet jelenti. Érdemes még megemlíteni a kilincstengely és a kulcslyuk közepének távolságát, ami minden esetben 85 mm. Ezek a méretek a mi biztonsági ajtóinkban alkalmazott trezorzárakra vonatkoznak: S.a.b., Iseo, Mottura.

Tollas kulcsos biztonsági zár

A tollas kulcsos biztonsági zár ismertetőjele, hogy a hozzá tartozó kulcs kb. 8-10 cm hosszú, valamint a kulcsszár mindkét vége bástya formában végződik. Bástya alatt a kulcs végén lévő fogak (tollak) emelkedő magasságát értjük.

Maga a kulcs rézből készül. A zárszerkezet egy három irányba reteszelő zárszerkezet. Lamellái, amiket a kulcs emelget, fémből vannak, és a kulcs elfordításakor nyílik/záródik a zár.

A háromirányú reteszelés annyit jelent, hogy fel- és lefele mozgat egy rudazatot, valamint előrefele négy darab, 18 mm átmérőjű, tömör acélnyelv záródik az acél ajtókeretbe. A fenti rudazat az ajtókeret felső részébe, a lenti rudazat pedig a küszöbbe reteszel. A kulcs négy félfordulattal tolja ki a teljes zárási hosszt előrefele, amely 4 cm.

A zártest hét lamellával van ellátva és a zárdobozban, fúrásvédelemi pontok vannak kialakítva a roncsolásos (fúrással történő) nyitás kiküszöbölésére.

A finomnyitási technikának ellenáll, ezt az „anti decoding” rendszer garantálja, tehát semmilyen lamella kiemelgetés ezeknek a záraknak az esetében nem alkalmazható. Az ezzel kapcsolatos YouTube videók a cégek lejáratására annak, és érdekes módon mind egy satuba van csak befogva, egyik sem egy sötét lépcsőházba van filmezve, és nem egy igazi ajtó belsejében lévő zárat manipulál!

A zárak úgy van kialakítva, hogy jobbos és balos nyitás alkalmazása lehetséges, mivel a zárnyelvük forgatható. A zár nagy előnye, hogy a kilincs mechanikája az ajtókilincs lenyomásakor rövid utat tesz meg, ezért a zárdobozban lévő kilincsdió hosszabb élettartamot biztosít!

A Sab és Iseo zárak fixlamellás kivitelűek, ami annyit jelent, hogy ha elhagynak egy kulcsot, komplett zárszerkezetet kell cserélni! Ha olyan konstrukciót szeretne, hogy a zár kódolható verziójú legyen, akkor ügyfélszolgálatunkkal erről egyeztethet, illetve bővebb információkat szerezhet. Tudunk olyan zárat biztosítani Önnek, ami tudja ezt a kódolási funkciót, ilyen pl. a Mottura zár, de itt inkább lamella cseréről beszélünk.

A tollas kulcsos biztonsági trezorzárak magas fokú biztonsággal rendelkeznek, de a hozzájuk tartozó kulcsok nem védettek. Gyárilag, minden esetben 3 db kulcs tartozik a zárszerkezetekhez, amelyek partnerünknél, a Kulcskirálynál, tovább másolhatóak.

A kulcsok fején megtalálható a gyártó cég emblémája és neve. A kulcsmásolatok is a gyártó által készített nyerskulcsokra történnek a Kulcskirályban. A kulcsmásolásról bővebben: http://kulcsmasolas.eu/

MIT IS KAP A PÉNZÉÉRT? MINDENT!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Páncélszekrény zárszerkezet

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Acélajtó, acélkeret

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Igazi faborítás

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Óriási színválaszték

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Rövid határidő

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Régi ajtó elszállítás

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Hő- és hangszigetelés

06-30-408-8914

Cilinder kulcsos Iseo biztonsági trezorzár

A cilinderes vezérlésű biztonsági, több pontos zárszerkezet ugyanazon az elven működik, mint fent említett testvére, a tollas kulcsos változat.

A különbség csupán annyi, hogy ezt a zárszerkezetet nem tollas kulcs hajtja, hanem zárbetét működteti. A cilinderzár kulcsának folyamatos tekerésével érhető el a teljes nyitás és zárás.

A zárbetét külön védelmét egy úgynevezett vastag, zárvédő pajzs biztosítja, amely védi a töréstő, rongálástól, fúrástól, mert kemény anyagból van, illetve belülről kér darab hatos, a zártesten átmenő, csavar rögzíti.

A zárhenger előtt egy fúrásvédett, rozsdamentes karika forog körbe. Ez is megnehezíti a zárbetéthez történő hozzáférést.

A cilinderes változatú ajtó alapárába egy prémium kategóriás, másolásvédett, lapon mart RB LOCXIS zárbetét foglaltatik benne. Mi mindenképp javasoljuk ennek a felsőkategóriás zárbetétek használatát, mert a zárbetét mindenféle zárnyitási eljárás elleni védelemmel fel van szerelve, amelyeknek a sima, középkategóriás zárbetétek nem állnak ellen.

Bővebb információért hívják ügyfélszolgálatunkat, ahol ennek részleteiről kollégánk készséggel tájékoztatja Önöket!

Dupla záras, tollas- és cilinder kulcsos Mottura biztonsági trezorzár

Ez biztonsági zár a legtökéletesebb változat az ajtóválasztás terén, mert egy zártesten belül van ötvözve, a két, külön működtetett zár.

Ráadásul, két különböző kulccsal vannak ellátva, az egyik tollas kulcsos-, a másik cilinder kulcsos változat. A zárszerkezet tollas kulcsos része itt is három irányba reteszeli az ajtót, fel-, le- és előre irányban, csupán annyi a különbség, hogy a zártest alján még egy extra acéltüske is biztosítja az ajtó zárását, a cilinderbetét kulcsának forgatásával.

A felső- és alsó zárakhoz 3-3 darab kulcs.

A zárdoboz mérete 14x27 cm, vastagsága 3 cm. A belső mechanikája megegyezik a sima tollas kulcsos, és a sima cilinderes vezérlésű trezorzáréval, csak itt a gyártó összekombinálta a kettőt.

Zártípusok: Iseo, S.a.b., Mottura

Magyarországi ajtógyártóként mondhatnánk azt is, hogy szerencsénk van, mert a fent említett három zártípust közvetlenül az olasz gyártó cégtől vásároljuk. A gyártóink kizárólagosságot biztosítanak nekünk, így ezekhez a zártípusokhoz csakis rajtunk keresztül férhet hozzá bárki is.

A zárak pótlásáról, a nyerskulcsokról cégünk raktárkészletről gondoskodik. A biztonsági ajtó árát tekintve, ezáltal tudjuk a jó árat tartani, mert nincs még egy magyarországi kereskedő 50 százalékos haszna a zárak árába beépítve.

Persze tudjuk, hogy egy egyszárnyú ajtó, beépítéssel együtt értendő, 240.000 Ft + ÁFA ára nem kis kiadás, de a mi biztonsági acélajtónk nem említhető egy lapon a kínai „biztonsági” ajtóval, sem pedig a műanyag bejárati ajtóval!

További információ hétköznap 8 és 20 óra között:

06-30-408-8914

Ügyfélszolgálatunk hívható: hétfőtől péntekig, 8 - 20-ig!Telefonszám: 06-30-408-8914