Biztonsági ajtó árak

Árak közötti különbség

Ebben a menüpontban egy kicsit szeretnénk kitérni arra a félreértésre, amivel gyakran találkozunk az ügyfeleinkkel folytatott első telefonbeszélgetés során.

Sokszor találkozunk azzal a reakcióval, amikor először felvázolunk egy előzetes árkalkulációt, hogy „ez sok”, „én olyan 60-70-100 ezer forintra gondoltam”, és ehhez hasonló reakciók, válaszok.

Szeretnénk ezt a menüpontot olvasgató látogatóinkat ismételten egy kis közös együtt gondolkodásra terelni. Mondunk egy példát.

Ismerve a magyar mentalitást, ha valaki pl. 60 ezer forintot szán rá egy bejárati ajtóra, akkor abból 20 ezer forint annak a haszna, akitől az ajtót megveszik. Marad ugye 40 ezer forint. Aki valaha megfordult már egy zárszaküzletben, annak tisztában kell lennie azzal, hogy egy magas minőségű zárbetét ára kb. 25-35 ezer forintba kerül, üzlettől függően. Ha egy pillantást vet a tollas kulcsos működtetésű, magából ujjnyi vastag tüskéket kitoló, kétkilós trezorzárakra, azt is láthatja, hogy csupán ennek a zárszerkezetnek a költsége 35-50 ezer forint. Nos, akkor hol az ajtó? Mit kaphatunk 40 ezer forintért? Milyen anyagból készülhet ez az ajtó? Milyen zár működtetheti ezt az ajtót? Bizony, ha ezeket végiggondoljuk, akkor megkaphatjuk a választ. Nem jó minőségű a zár benne, sem pedig az anyaga, a váza az ajtónak pedig nem lehet erős. Ez pedig azt jelenti, hogy nem biztonsági ajtóról beszélünk.

A biztonsági ajtó

Talán kezdjük ezt a bekezdést az alapoknál. Cégünknél a biztonsági ajtó ott kezdődik, hogy minden megrendelés esetén az ajtókeretet-, ajtótokot és vázat vasból készítjük el.  Ebből következik, hogy ha egy pajszert odafeszítenek az ajtó és az ajtótok közé, akkor a vasszerkezet, vállvetve egy trezorzár szerkezettel, nem fogja engedni az ajtó befeszítését.

A bevezető bekezdésben említett kínai ajtó a „papírszerkezettel”, továbbá a műanyag ajtó és ajtótok egy egyszerű zárbetéttel, a pajszernek nem fog ellenállni. Mindössze ennek a tudatában már kezdhet felvázolódni egy kép arról, hogy egy vasszerkezetű biztonsági ajtó nem a 80-100 ezer forintos árkategóriát képviseli.

A biztonsági ajtónál a vasszerkezet és az ajtó borítólapja közé hő- és hangszigetelés kerül. Ez azért fontos, mert nem fogja a kinti hideget, meleget beengedni az ingatlanba és nem fog „izzadni” az ajtó, a keletkezett hőhíd miatt. A 4 cm vastagságú szigetelésre kerül az igényes faburkolat vagy az egyszínű MDF burkolat, azaz az ajtóborítás, amely minden esetben az ügyfél által kiválasztott színben és mintázattal készül el.

A biztonsági ajtó zárszerkezete

Ami az ajtó szíve és lelke, az a zárszerkezet. Nos, erről szintén érdemes pár nagyon érdekes dolgot megemlíteni.

Kezdjük rögtön a zárbetétekkel. Részünkről, egy kb. 20-30 dkg súlyú zárbetét, kerüljön az bármennyibe és képviseljen az bármilyen jó minőséget is nem megfelelő védelem egy biztonsági ajtó esetében. Egyetlen esetben képez kivételt a zárbetét, amennyiben az szintén trezorzár szerkezetet működtet, továbbá egy belülről kifelé csavarozható, törésvédő pajzsot lehet rá felszerelni.

Egyes hazai ajtógyártó cégek telepakolnak egy ajtót 2-3 zárbetéttel, de elképzelésünk sincs róla, hogy miért. Egy zárbetétet, speciális szerszámokkal, egy mozdulattal ki lehet húzni, vagy el lehet törni, ami által a zár visszanyithatóvá válik. Ha három zárbetét van az ajtón, az ajtó, a megfelelő szerszámokkal, kb. 5 perc alatt nyitható.

A sok zárbetét az ajtón azért érthetetlen számunkra, mert ha már befektetünk egy biztonsági ajtóba, akkor a szívét lelkét adó zár, lehetőleg, ne egy egyszerű zárbetét legyen! Ezzel az erővel felszereltethetünk a már meglévő bejárati ajtóra egy hevederzárat, így a biztonság tekintetében, kb. 60.000 forintért, már ugyanott vagyunk, mint a fent említett sokzáras ajtóval.

MIT IS KAP A PÉNZÉÉRT? MINDENT!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Páncélszekrény zárszerkezet

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Acélajtó, acélkeret

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Igazi faborítás

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Óriási színválaszték

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Rövid határidő

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Régi ajtó elszállítás

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Hő- és hangszigetelés

06-30-408-8914

Az igazi védelmet nyújtó ajtó

Az igazi biztonsági ajtó szíve és lelke a trezorzár. A trezorzár tollas kulccsal működtetett, kb. 3 kg súlyú zárszerkezet, amit nem lehet eltörni, kihúzni, sem pedig kifésülni.

Lehet nézegetni erről videókat, különböző videó megosztó portálokon, az interneten, de abba is gondoljunk bele, amikor valaki 2 perc alatt „kifésül” egy trezorzárat, hogy a való életben ez nem így van. A videó portálon, minden esetben egy satuba befogott zárszerkezet látható, ahol a szakember úgy emelgeti a lamellákat, hogy közben látja magát a szerkezetet, hallja a hangokat, kiválóak a fényviszonyok, stb. (És abban sem vagyunk biztosak, hogy az összes lamella benne van a szerkezetben.) Nos, ez egy ajtó esetében nem így van. A biztonság ajtó előtt térdepelő betörő, aki lamellákat próbál „kiemelgetni”, az nem látja a zárszerkezetet, mert az mélyen az ajtóban van. Nem hallja a hangokat, mert másra is kell figyelnie, nem jók a fényviszonyok, mert vagy sötét este van, vagy egy lépcsőházban kell dolgozni, és emellett millió dologra kell figyelnie. Nem optimális körülmények között, a való életben teljesen életszerűtlen a trezorzár lamella-emelgetéssel történő nyitása.

Zárójelben jegyeznénk meg, ha esetleg valaki ismer valakit, aki a nem optimális körülmények között is képes egy ilyen trezorzárat kinyitni, azt szeretettel várjuk az irodaajtónk előtt egy kamerával, mert nagyon szeretnénk látni, ahogy pl. a mi ajtónkat így kinyitja valaki.

Tehát trezorzár való a biztonsági ajtóba. Ebből meg elég egy darab, nem kell vele telepakolni az ajtót, mert egy zárszerkezet is kellő védelmet biztosít a három irányban történő zárásával.

Amennyiben ez valakinek mégsem lenne elég, akkor a tollas-, és cilinderes trezorzár verziót szoktunk javasolni. Ebben két zár működteti a hatalmas zárszerkezetet, így a védelem már a maximum felett van.

Biztonsági ajtó árak

Cégünk kizárólag, saját forgalmazású trezorzárakat épít a biztonsági ajtókba, pl. Iseo, Sab, Mottura. Az egyedi megrendelés alapján készült alap-ajtó ára, egy 2000 x 1000 mm méretű ajtó esetében, egy trezorzáras kivitelben 240.000,- forint + ÁFA, dupla trezorzáras (tollas-cilinderes) kivitel esetén 270.000,- forint + ÁFA. Az árak tartalmazzák a beszerelés költségét is, és Budapest területén értendők.

Kétszárnyú ajtó esetében, pl. belvárosi lakások kétszárnyas ajtói, egy trezorzárral, felülvilágító ablakkal, mindkét szárnyon üvegezéssel, marás-minta nélkül, beszereléssel együtt, kb. 410.000 Ft + ÁFA.

A nagyon egyedi rendelések esetében - pl. a dupla kazettás, egyedileg megrendelt mart mintás, thermo üveges ajtók, vagy extra méret esetén-, konkrét árat kizárólag a helyszíni felmérés során tudunk mondani, miután minden egyes részlet le lett egyeztetve a felmérést végző kollégánkkal, aki mindent pontosan lemért és lerajzolt. A gyártási idő kb. 2-4 hét.

Mit tartalmaz az ár?

A fenti első bekezdésben feltüntetett árak normálméretre, azaz 2000 x 1000 mm méretre vonatkozik. A második bekezdés, pedig a kétszárnyú ajtóméretre utal.

Az ár tartalmazza az ajtót, a biztonsági trezorzár szerkezetet, teljes kilincs- és kulcstakaró garnitúrát, széles látószögű hagyományos kitekintőt, küszöböt, a megbeszélt ajtóburkolatot, tokburkolatot, az ajtó helyszínre történő szállítását és a szakszerű beszerelést.

Fontos felhívnunk a figyelmet, hogy a cilindervezérlésű trezorzárak esetén, a megjelölt árba egy középkategóriás zárbetét tartozik még, valamint egy törésvédő pajzs.

Hívja ügyfélszolgálatunkat áregyeztetés céljából!

Kollégánk a telefonban már tud egy körülbelüli árat mondani, az egyedi elképzelésekre is, de a végső árat, mindig a helyszíni felmérést végző kolléga mondja! Az árváltozás jogát fenntartjuk! Fenti áraink tájékoztató jellegűek!

Ügyfélszolgálatunk hívható: hétfőtől péntekig, 8 - 20-ig!Telefonszám: 06-30-408-8914