KEDVES OLVASÓ!

CÉGÜNK NEM FORGALMAZ ÉS NEM GYÁRT BIZTONSÁGI AJTÓKAT!

ALÁBBI CIKKÜNK CSUPÁN TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ!

A biztonsági ajtó szerkezete

Aki el akarja kerülni azt, hogy betörjenek hozzá a bejárati ajtón keresztül, annak érdemes elgondolkodni egy igazi biztonsági bejárati ajtó megrendelésén.

A valódi biztonsági ajtók zártszelvényből készülnek. Az ajtó szerkezetét több, 20*20-as zártszelvényből kialakított rácsozat adja meg. Igény esetén, egybefüggő fémlap is behelyezhető a rácsok közé.

Az ajtót 3-4 darab esztergált és hegesztett zsanérral van rögzítve az acélajtó saját tokjához. A zártestek esetlegesen támadható pontjai mangánlemezzel van megerősítve a teljes védelem érdekében. Maga a zártszelvény ajtótok, az ajtókeret, a zsanér oldalán található fix leemelés-gátlók, valamint a három irányba záródó, maga előtt ujjnyi vastagságú rudakat toló trezorzár szerkezet együttesen biztosítja a maximális védelmet a betörők ellen. A betörő nem is igen próbálkozik egy ilyen ajtóval, mert 3 perc alatt tudja kinyitni a szomszéd műanyag ajtaját, és ugyanennyi idő alatt a kínai bejárati ajtót.

A betörő mindig a könnyebb, rövidebb idő alatt nyitható, zajtalanul végrehajtható nyitást választja. Egy valódi biztonsági bejárati ajtóval Ön maximális védelmet élvezhet az esetleges támadásokkal szemben!

Biztonsági ajtó felépítése, szerkezete

A biztonsági ajtó, mint már a nevében is benne van, erős, robosztus, vas – acélszerkezete miatt minősül biztonsági ajtónak. Úgy van kialakítva, hogy vagy vastag zártszelvény a keret, ami rácsozattal van összekötve, esetleg lemezborítás is lehet még rajta.

Mivel ezek a biztonsági ajtók elég nehezek, ezért jó erős zsanérok biztosítják a forgást. A vázszerkezeten, mind kívül, mind belül, fa- vagy MDF lapborítás van. A két réteg között hő-, illetve hangszigetelés kerül elhelyezésre.

Nem elhanyagolható az ajtó lelke, a központi zárszerkezet sem. A zárszerkezet egy nagy testű, robosztus zártest. Három irányban reteszeli az ajtót. A háromirányú trezorzár szerkezeteknek háromfajta változata van. Tollas kulcsos változat, cilinderes változat, továbbá a tollas kulcsos és cilinderes verzió. Az alap biztonsági ajtó egy darab tollas kulcsos trezorzárral van felszerelve. A zsanér felőli oldalon leemelés gátlók vannak még beépítve.

Biztonsági ajtó mintázata, színei, üvegezése

A biztonsági ajtó külső-belső fa- vagy MDF lapborítása mindig az ügyfél igényeinek megfelelően van kialakítva. Maradhat a sima, egyszerű felület, de kérésre bármilyen faragást, formát, motívumot általában el lehet készíteni. Ezek a minta-igények mindig a helyszínen kerülnek egyeztetésre, ahol esetleg portfóliót, referencia munkákat is mutatnak. Olyan házaknál, ahol már esetleg van valami egyenajtó-mintázat, mindig érdemes az új ajtóval ehhez igazodni.

A biztonsági ajtó fém-, illetve fa színe, mondhatnánk bátran, bármilyen színű lehet. A mai, fejlett színkeverési technológiának köszönhetően, az ügyfél kérésének megfelelően, ha kell szivárványszínt is tudnak készíteni az ajtólapra. Az ajtó fémszerkezete többnyire színterezve van. Ez egy festékdiffúziós eljárás. A faborítás pedig több rétegben pácolva-, illetve fújva van.

Az ajtón lévő üvegek formája, kialakítása, esetleg kazettái nemcsak esztétikai szépséget visznek a biztonsági ajtóba, hanem világosabbá teszik lakásunkat, otthonunkat, míg az ajtó, a biztonsági fokozatból semmit sem veszít. Az üvegek duplafalú thermo üvegből kerülnek behelyezésre. Mintázatuk bármilyen lehet, pl. homokfújt, opál, kristályos, fényáteresztő, fénytörő.