KEDVES OLVASÓ!

CÉGÜNK NEM FORGALMAZ ÉS NEM GYÁRT BIZTONSÁGI AJTÓKAT!

ALÁBBI CIKKÜNK CSUPÁN TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ!

A biztonsági ajtó jellemzői

Alábbi írásunkkal a biztonsági ajtó főbb jellemzőit ismertetjük, amely annál is inkább fontos témakör, mert ma már minden ajtót biztonsági ajtónak hirdetnek, ez pedig szakmai szemmel nem állja meg a helyét.

Azoknak az ügyfeleknek szeretnénk segítséget nyújtani, akiknek műanyag, kínai vagy valamilyen gyengébb minőségű bejárati ajtóval rendelkeznek, vagy éppen ajtóvásárlás előtt állnak. Sajnos a gyengébb minőségű ajtók is megkapták a MABISZ minősítést, ráadásul a legtöbbször úgy hirdetik őket, hogy „több ponton záródó acélvázas, sokbordás, merevítős, hő- és hangszigetelt biztonsági ajtó”, ennek ellenére mégis könnyedén bemennek rajtuk.

Cégünk több mint egy évtizede biztonsági ajtózárakkal foglalkozik, így rengeteg tapasztalattal bírunk az ajtók és azok zárószerkezeteinek működése terén.

Számunkra mindig a biztonság a legfontosabb. Mivel a biztonsági ajtó egy örök darab, ahányszor az ügyfél ránéz, vagy kinyitja/bezárja azt, mindig az jut majd eszébe, hogy érdemes volt megvenni az adott ajtót vagy sem.

Biztonsági acél bejárati ajtó

Alapvetően, olyan több pontos biztonsági ajtókat javasolunk megvásárlásra, melyek vas/acél szerkezettel rendelkeznek, és MABISZ 20 perces minősítéssel rendelkeznek.

Ezeket a biztonsági ajtókat magyar ajtógyártók gyártják, egyedi megrendelés alapján. Szinte bármilyen méretet, színt és különleges, extra kérést tudnak teljesíteni. Legyen szó akár panellakásról, bérházról, akár irodáról vagy raktárról, egyszárnyas- vagy kétszárnyas ajtóról, az ajtók méretre készülnek, a megígért határidőn belül, ami általában 3-6 hét. Minden ajtónak acélkerettel, acél rács-szerkezettel kell rendelkeznie. Általában nincsenek készajtók raktáron, hiszen minden méret és igény más és más.

Biztonsági ajtóban lévő zárszerkezetek

Az egyedi méretre gyártott biztonsági ajtókba érdemes magas biztonsági fokozatú, ún. trezorzárakat telepíteni. Lehet tollas kulcsos-, cilinderes-, vagy tollas kulcsos és cilinderes vezérlésű trezor-zárszerkezet, a lényeg a többirányú záródás, és a masszív zártest. Lehetőleg valamelyik olasz gyártó zárját válasszák, semmiképpen ne kínai vagy török terméket!

Ezek az ajtók nagyon megbízhatóak, jól szigeteltek, stabilak, nehezek. Általában egy 2000 x 1000 mm méretű biztonsági ajtó ára kb.180 és 300 ezer forint között mozog. Az ajtó ára általában tartalmazza magát az ajtót kompletten, zárszerkezettel, 3 db kulccsal, hagyományos kitekintővel, kilincsgarnitúrával, küszöbbel. Igény esetén a régi ajtót is elszállítják. Érdemes mindig a gyártó cég szakembereivel beépíttetni az ajtót. A beépítés költségéről, hogy az már benne van az árban vagy nincs, mindig az adott gyártóval kell egyeztetni.

Mint már a neve is mutatja, az egyedileg rendelet biztonsági bejárati ajtókat mindig egyedi igények és elképzelések alapján gyártja le az ajtógyártó cég. Az ajtók nincsenek raktárkészleten, hiszen mindenki más-más színvilágban gondolkodik, illetve más-más mértekről is van szó. Tehát nem raktárkészletről szállítják, hanem külön gyártást igényel minden típusú ajtó. A biztonsági ajtónak a gyártása magyarországi üzemben történik, a gyártási idő kb. 3-6 hét, gyártótól függően. A megrendelés, a gyártás és a beszerelés menete általában a következő.

Az első telefonbeszélgetés alkalmával egy előzetes árkalkulációt felvázolnak az ügyfélnek, hogy mire számíthat, és mivel számolhat. Ha az ügyfélnek megfelel a termék ára, akkor egy előre egyeztetett időpontban, egy kolléga kimegy az adott címre és elvégzi a felmérést. A munkatárs az ügyféllel tisztázza a részleteket, kiválasztják a színt, a zárat, a mintákat, a kiegészítőket (kitekintő, kilincsgarnitúra, marások, stb.). Az ajtó a gyártási folyamat végállomásaként, szintén egy előre leegyeztetett időpontban kerül beszerelésre.

A biztonsági ajtó előnyei:

 • vasból, fémből, nem pedig lemezből készül
 • egy darab, három irányba működő trezorzá szerkezet működteti az alap-ajtót
 • lehet választani a zárszerkezetek közül: tollas kulcsos, cilinderes, vagy a kettő kombinációja
 • kiváló hő- és hangszigeteléssel rendelkezik
 • az árban benne van általában a beszerelés költsége és a régi ajtó elszállítása is
 • 120-140 kg önsúly az egyszárnyú ajtó esetében
 • nagy látószögű, hagyományos kitekintővel van ellátva
 • réz kilincs- vagy gombgarnitúrával ellátott
 • acéldűbellel és a rögzítő csavarok lehegesztésével van a falba rögzítve, 6-8 ponton
 • tetszőleges, hatalmas színválaszték
 • eredeti faborítás, amely a kért színre van pácolva
 • egyszínű ajtó esetén (pl. kék, sárga, fekete) MDF lapborítás
 • befeszítés 100%-os védelem, az acélszerkezet miatt befeszíthetetlen!
 • MABISZ minősítés