Zárrendszerek készítése

Többféle zárrendszert lehet készíteni, mindegyik egyedi igények alapján készül el. A zárrendszer felépítését a megrendelő dönti el, hogy hány hengerzárbetétből, lakatból, bútor zárból álljon. A kulcsok mennyiségét és jogosultságát szintén a megrendelő határozza meg.

Egy zárrendszer elkészítési ideje a kulcsok és a zárak mennyiségétől függ. A zárrendszer a következőkből áll. Zárbetét, ami kombinálható lakattal, vagy lemezszekrény zárral. Ezek lehetnek különböző méretűek, de nem lehetnek különböző típusok, márkák.

Partnerünk a nagyobb biztonságot nyújtó zárrendszereket már az izraeli, törésvédett RB LOCXIS zárbetétekből készíti el. A kulcsok kizárólag a biztonsági kártya felmutatásával készíthetők el. A mesterkulcsos rendszerekhez csak annyi kulcsot készítünk, amennyire szükség van, így könnyebben nyomon követhető. Nem érdemes “tartalék” kulcsot készíteni.

Egy zárrendszer a későbbiekben is bővíthető. Persze, ha előre tudjuk, hogy körülbelül hány darabszámmal kell többet készíteni, akkor a zárlati tervet is úgy készítjük el. A zárlati terv egy olyan táblázat, amiben szerepelnek az ajtók, helyiségek megnevezései, megjelölve a hengerzárak méretével és darabszámával. A táblázat tartalmazza továbbá a jogosultságokat (ezek a különböző kulcsok, csoport kulcsok), illetve a kulcsok darabszámát is. Érdemes továbbá 3-4 karakter megjelölésével feltüntetni, hogy mi legyen a zárbetétekre, illetve a kulcsokra írva.

Zárrendszereket lehet készíteni alacsonyabb biztonsági szintű zárbetétekből és magasabb biztonsági szintből is. De csak egyféle szintű lehet egy teljes rendszer. A biztonsági szinteket nem lehet keverni egy rendszeren belül. Nagyobb intézmények és irodák / telephelyek részére vállaljuk a teljes felmérést és kivitelezést. Referenciáink között tudhatjuk több híresség otthonának biztonsági zárrendszerét, de készítünk lakóparkok és irodaházak részére is zárrendszereket.

Generál kivitelezőknek gyakran vagyunk alvállalkozói.

A zárrendszer a következőképpen készül:
A megrendelő a táblázat alapján kitölti a szükséges paramétereket, kiválasztja a megfelelő zárbetét típust. Ezt követően mi összeállítjuk a zárbetét méreteket, és előkészítjük a megfelelő kulcs-darabszámot. A nyerskulcsokat feliratozzuk aszerint, melyik lesz egyedi kulcs, csoport kulcs vagy a főkulcs. A hengerzárbetéteket szintén feliratozzuk. A nyerskulcsokat egy kiszámított érték alapján elkészítjük, aszerint, ami az ügyfél kérése, azaz a nyitási terv alapján. A kulcsok automata kulcskészítő gépben készülnek, vagy az RB esetében egy olyan mechanikus kulcskészítő gépben, ami a kódok alapján készíti el a kulcsot. Ha a kulcsok készen vannak, a zárbetéteket aszerint csapozzuk/kódoljuk be, ami a nyitási tervben szerepel. Így csak az a kulcs vagy kulcsok fogják nyitni, amelyik jogosult rá. Minden kulcsot és minden zárat átadás előtt kipróbálunk.

Egy zárrendszerre több év garanciát lehet adni, mert nagyon lassan és nehezen kopó alkatrészekből áll.

A zárrendszer elkészítését csak olyan helyen szabad megrendelni, ahol már nagyon régóta ezzel a területtel foglalkoznak, ilyenek vagyunk mi is. Több évtizedes tapasztalatunk van, hiszen több ezer zárrendszert készítettünk már el!

Zárrendszerekről érdeklődjön az alábbi címen:

zarszerviz365@gmail.com