Zárbetét műanyag ajtóba

Nagyon sok lakás védelmét biztosítja műanyag ajtó, főként felhúzókilincses kivitelben, amely a többpontos záródást biztosítja. Ilyenkor a zárbetéttel végezzük a reteszelést. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen zárbetétet vásárolunk a műanyag ajtóba. Ha rossz, gyenge a minősége a zárcilindernek, a betörők azt könnyedén ki tudják nyitni.

De mitől is jó egy zárbetét? A biztonsági fokozatát lemérhetjük általában a MABISZ minősítéssel, illetve meghatározó a zárbetét felépítése is. A műanyag ajtóba történő zárbetét vásárlásánál a következőket kell szem előtt tartani. Maga a zárbetét fúrás-, finomnyitás-, manipulációs zárnyitás-, savazás-, törés ellen védve legyen, hiszen ezek a leggyakoribb betörési módszerek.

Sajnos a legtöbb webáruházban főként az olcsó zárbetétekre vannak ráállva, ez azonban csak az ő forgalmukat növeli, az ügyfél biztonságát viszont nem tartja szem előtt. Mi olcsó, silány zárbetéteket nem értékesítünk! Aki a 6000 Ft-os vagy árban az alatti zárbetétet szerel be az ajtajába, mert a neten leírták róla a szépet és a jót, amit ő elhisz, az azért számoljon azzal, hogy bármikor feltörhetik! Illetve jobb, ha tudnak arról is, hogy ezek az olcsó zárbetétek mind Kínában készülnek.

Ha jó zárbetétet szeretne vásárolni a műanyag ajtóba, akkor válassza az izraeli RB zárbetét családot, hiszen ezek MABISZ 6-os minősítésűek és kiválóan alkalmasak a műanyag ajtó védelmére, a betörés megelőzésére! Az izraeli RB zárbetétek nálunk négy különböző minőségű kivitelben, 35 különböző méretben vásárolhatók meg raktárkészletről másnapi postai kiszállítással.

A műanyag ajtó zárbetét vásárlásakor, ha a pénztárcája megengedi, semmiképpen ne az árat tartsa szem előtt, hanem a biztonságot, hiszen senki nem szeretne úgy hazaérkezni, hogy betörtek az otthonába!

Mi készleten tartunk RB SKG, LOCXIS és Keylocx zárbetéteket. Ezek közül bármelyik jobb, mint a műanyag ajtóba gyárilag beszerelt, fogazott kulcsos zárbetét, amelyek az ajtóval együtt kerültek az építtetőhöz vagy a lakástulajdonoshoz.

Egy műanyag ajtó zárbetét cseréjénél nem kell feltétlenül zárszerviz szolgáltatót hívni. A műanyag ajtóba a zárbetét cseréje egy csillagcsavarhúzót igényel csak, semmilyen más komolyabb szakértelmet nem. A műanyag ajtókon a többpontos vasalatba van belerögzítve egy ötös csavarral a zárbetét. Ezt a zárbetétet nagyon egyszerű kicserélni. Az ajtót kinyitjuk, a rögzítő csavart, ami a zárnyelv alatt van, kitekerjük, beletesszük a zárbetétbe a kulcsot, elfordítjuk jobbra egy félfordulatot, így ki tudjuk húzni a műanyag ajtóból a zárbetétet.

A műanyag ajtó zárbetétje lehet aszimmetrikus és szimmetrikus, azaz különböző oldalméretű vagy egyforma méretű. Pl. 40/60 vagy 40/40 mm. Ezeket az osztásokat az ajtó vastagsága határozza meg, illetve a vasalat ajtóban való elhelyezkedése. A zárbetét visszaszerelése pofon egyszerű. Beledugjuk a zárbetétbe a kulcsot, elfordítunk rajta egy fél fordulatot, visszadugjuk a műanyag ajtóba, meghúzzuk a rögzítő csavart és már kész is a zárbetét cseréje. A zárszerelő szakember munkadíját inkább költse jobb minőségű, magasabb biztonsági fokozatú, valódi védelmet nyújtó izraeli zárbetétre!

A műanyag ajtó zárbetétjének megmérése szintén egyszerű. A pontos méret meghatározására mérjük meg a rögzítő furat közepétől jobbra és balra a távolságot a zárbetét széléig. Az a jó méret mindig, ha a zárbetét kívül-belül vagy az ajtólap síkjával, vagy pedig a műanyag ajtó pajzs/kilincs címkéjével van egy síkban. A kilógó zárbetét csábítja a betörőt, ezért is fontos a pontos méretválasztás!

Vásároljon biztonságot!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak