Zárbetét behelyezése, beszerelése

A zárbetét behelyezése, beszerelése mindig attól függ, hogy milyen ajtóba, zárba, zárszerkezetbe kell betenni. Nem mindegy, hogy tollas kulcsos, cilinderbetétes, fogaskerekes, műanyag ajtó, kínai ajtó, kertkapu, garázsajtó vagy bármilyen más típusú a zárszerkezet, amit európai profilú zárbetét működtet. Nálunk csakis európai profilú, kialakítású és méretű zárbetéteket lehet vásárolni, olcsó, kínai zárbetéteket nem forgalmazunk! Nincs szükség az ügyfél által jogosan leírt panaszokra, véleményekre, ami a hibás működésből adódhat a kínai zárakkal kapcsoltban. Évek óta értékesítünk izraeli zárakat, nekünk s ügyfeleinknek ez bevált. Más típusú terméket ilyen nagy méretszortimentben nem tartunk.

A zárbetét behelyezése előtt mindig győződjünk meg a pontos méret kiválasztásáról, hiszen sem a túl rövid, sem a túl hosszú zárbetét nem alkalmas az ajtózár tökéletes, precíz működtetésére. A hosszú zárbetét letörhető a betörő célszerszámával, a zártörővel, a rövid zárbetét pedig beljebb van a zárcímke szélétől, így a kulcs nem éri el, tehát magát a zárbetétet nem lehet akadálymentesen elforgatni. Tehát nagyon fontos a megfelelő méret!

Csak olyan zárbetétet szereljünk be az ajtóba, ami legalább fúrás-, törés-, finomnyitás-, savazás- és másolás ellen van védve. Ezért is javasoljuk mindenkinek az izraeli zárbetéteket, hiszen ezek a fent felsorolt védelmekkel mind el vannak látva.

A zárbetét beszerelésénél figyeljünk arra, hogy könnyedén lehessen betenni, kézzel, finoman kell behelyezni a kulcs elforgatásával, nem pedig erőltetve, feszegetve, kalapáccsal ütögetve. Ha nem megy bele, akkor gondolkozzunk el azon, hogy mi lehet a probléma, ami miatt nem jön ki könnyedén, illetve nehezebben megy a helyére a zárbetét. Ezek általában szerelési praktikák, trükkök, amit egy szerelő szakember ismer és alkalmaz, de aki először cserél zárbetétet, annak nem biztos, hogy a művelet ilyen egyszerű. Ilyenkor azt szoktuk javasolni, hogy ha nem megy, hívjon szakszervizt, aki kicseréli, vagy hívja fel a zárbetét forgalmazót, akitől vette. Leginkább azt szoktuk tanácsolni, hogy fel kell lazítani a kilincs csavarjait és a zárszerkezet rögzítő csavarjait, úgy már könnyedén bele kell mennie a zárbetétnek.

A zárbetétek behelyezése, mint említettük, nagyban függ attól, hogy mibe is szereljük be, hiszen egy hevederzárbetét cserénél sokkal több figyelem, rutin és szerszámozottság szükséges (pl. zégergyűrű fogó, nyolcas villáskulcs, kis csavarhúzó), mint pl. egy egyszerű zárbetét cserénél, ahova maximum egy csillagcsavarhúzó szükséges a rögzítő csavar eltávolításához.

Ha tőlünk vásárolja meg a terméket, abban az esetben nagyon szívesen segítünk mindenben, de ha Tokoz zárbetétet vesz meg egy webáruházban, akkor hívja őket fel, és tőlük kérjen tanácsot, hiszen náluk hagyta a hasznot. Kezeljék ilyenkor ők ezt a feladatot, ne csak arra használják az ügyfelet, hogy elveszik a pénzt, a beszerelést meg oldja meg mindenki, ahogyan akarja. Sajnálatosan sokszor fordulnak elő ilyen dolgok.

Fenti okokból kifolyólag a probléma is egyre gyakoribb, hogy a kínai ajtókhoz olyan zárbetétet vásárolnak az ügyfelek a hozzá nem értő webáruházaktól, amelyek beszerelése még egy szerelőnek is problémát okoz, nemhogy egy laikus embernek! De amikor nem tudja az ügyfél beszerelni, akkor már hozzánk fordul, mivel mi nemcsak értékesítünk zárbetétet, hanem szervizelünk is HiSec és Secdoors ajtót. Egyszóval ezzel a Tokoz zárbetéttel kapcsolatban nyugodtan forduljon tanácsért ahhoz a forgalmazóhoz, ahonnan ezt a cseh zárbetétet megvásárolta.

Ezt rozettás ajtóba nem lehet és nem is szabad betenni! Ám a webáruházban dolgozó emberek olyan szinten nem értenek a szereléshez, hogy mindent eladnak mindenkinek, a tudatlan ügyfél meg megveszi, aztán majd lesz vele valami.

Zárbetét vásárlásakor minden esetben körültekintően kell választani! A témát jól körbejárva, az ajtót, annak szerkezetét tanulmányozva, utánaolvasva, szakemberek megkérdezésével kell a megfelelő zárbetétet kiválasztani. Érdemes ilyenkor fotókat küldeni a szakembereknek, hogy mit ajánlanak, mi az amit be lehet házilag is szerelni minden bonyodalom nélkül!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak