Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás

Viro biztonsági zártípusok, Cerutti trezorzár változat

A Magyarországon Viro néven ismertté vált és széles körben elterjedt biztonsági zár gyártója az olasz Cerutti cég. Erről annyit érdemes tudni, hogy a Viro trezorzárat is a Cerutti gyártotta, csak a Viro cég megszüntette a biztonsági zárak forgalmazását, így a Cerutti saját név alatt gyártotta tovább és forgalmazza mind a mai napig ezt a biztonsági trezorzárat.

A fix lamellás kivitelű Viro zár rendkívül megbízható, hiszen nem egyszer találkoztunk már olyan ajtóval, amelyet egy közel 20 évvel ezelőtt beépített Viro trezorzár működtetett. Maga a zárszerkezet belülről masszív felépítésű, a rugók a lamellákra vannak préselve, ami egy fix ponton támaszkodik.

A Viro zárat egy barna kartondobozban lehet megvásárolni, illetve ebben érkezik a megrendelőhöz is. Magán a zárszerkezeten kívül, tartalmaz még 3 darab lefóliázott gyári kulcsot, valamint két darab kulcslyuk takaró címkét. Mind a címkékbe, mind a gyári kulcsokba a gyártó neve, a Cerutti van belenyomva.

Itt kell megemlíteni, hogy a Viro/Cerutti biztonsági zár nem kódolható, tehát van külön jobbos- és balos kivitel. A kulcsainak a legjellegzetesebb a kulcsmintázata, amelyek csakis tollas kulcsos változatban fordulnak elő hazánkban. Magát a zárat két fúrásvédő gyűrűgomba védi, a zárszerkezet 3 iránybú záródást biztosít. A Viro/Cerutti zár esetében a zárszerkezetből négy darab tüske jön ki, plusz alul a csapdanyelv, a tüskék közötti távolság, a tüskék középpontjától számítva 28 mm.

A zárnyelv vége 45 fokos szögben le van törve, ezzel is megkönnyítve a tokba való becsusszanást. A Cerutti cég a középen lévő zár-rúdba a Torino feliratot tünteti fel.

Viro /Cerutti zárvásárlás meghibásodott zár miatt

Vannak olyan ügyfelek, akik azt kérik tőlünk, hogy a közel 20 éves Viro zárszerkezetet javítsuk meg. Nos, erre sem alkatrészünk, sem kapacitásunk nincs, nem vállalunk ilyen jellegű munkát. Egy 20 éves zárszerkezetet ki kell cserélni, mert egyszerűen elérte az életkora végét. Itt jegyeznénk meg, hogy bele kellene gondolni, hogy a 20 év során összesen hányszor lehetett a zár kinyitva és újra bezárva. Hát ezért nem javítgatunk öreg zárakat. (A mobiltelefont hány évente cseréljük? Nem 20, ugye?)

Akadozó, nehezen működő, nyelvet nehezen visszahúzó, lelógó kilincsű Viro zár bizony cserére szorul. Mivel cégünk a kizárólagos importőr a Cerutti cégnél, így a Viro zárszerkezetet nálunk tudja a legkedvezőbb áron megvásárolni.

A Viro ajtózár nemcsak előre zár és reteszeli a fém ajtót, hanem felfelé és lefelé is mozgat egy szerkezetet, két rúd segítségével. Ez egy viszonylag egyszerű szerkezet, ami az ajtó vázához van belülről pont-hegesztve, amelyhez a zár alsó és felső rúdját összekötő köracél van kötve.

A Viro bejárati ajtózár megrendelése írásban, emailben

A Viro/Cerutti trezorzár megrendelésének a menete nálunk a következőképpen zajlik. Mindenképpen szükséges egy fotót készíteni az ajtó éléről, ott, ahol a zártüskék kijönnek. Ez alapján egyértelműen beazonosítható a biztonsági zár. Tudni kell, hogy 10 fajta olasz biztonsági zár van jelen a magyar piacon, melyek ránézésre ugyanúgy néznek ki. Legalábbis a nem szakemberek számára. Hogy biztosak legyünk abban, valóban Viro/Cerutti zárról beszélünk, érdemes nekünk, szakembereknek látni a zárat.

Egy laikus számára nagyon könnyen összekeverhető, mind a 10(!), hazánkban jelenlévő biztonsági trezorzár. Eléggé hasonlóak, ugyanis mindegyik négy tüskével és egy csapdanyelvvel rendelkezik. Így hiába van a zárcímkére pl. Cerutti írva, ha a kulcs egy Silca másolt kulcs, a zárszerkezet pedig S.a.b. Ezért kell a fotó. Miután beazonosítottuk a zárat, küldjük a rendelési linket az ügyfélnek, ahol gyorsan, egyszerűen megrendelheti a Cerutti zárszerkezetet.

Ami még jellemző, hogy legtöbbször egy ósdi, tömör rézkilincs van az ajtón, amit mi mindig javasolunk kicserélni a zárcserével egyidőben, mert az új kilincsek már saját, beépített rugóval rendelkeznek, amely meghosszabbítja a zár élettartamát és szebb is. Beépített rugós kilincseket itt rendelhet!

Mikor szükséges új Viro zárat vásárolni?

Egy 15-20 éves régi, agyonhasznált, szétkopott zárszerkezetet, agyonkopott kulcsokat nem lehet a végtelenségig használni. Igazából javítani sem lehet rajta semmit, mivel nincs hozzá alkatrész. De még ha lenne is hozzá alkatrész, akkor is ugyanazokat a műveleteket kellene elvégezni az ajtón, mintha komplett zárszerkezet cserét végeznénk rajta.

Tehát a régi, berohadt, rozsdás kilincset le kell szedni, amit már nem biztos, hogy vissza lehet tenni, mert csak úgy jött le, hogy le kellett fúrni a hernyócsavart, így abba a lyukba visszatekerni már nem lehet semmit. Utána a burkolat levételekor, le kell kötni a fölmenő-lemenő rudakat, kiszedni az ajtóból a zárat, szétszedni darabokra és az alkatrészeket kicserélni benne. Mire ezeket mind megcsináljuk, addigra már el is végeztünk egy komplett zárcserét, beszereltünk egy vadonatúj szerkezetet.

Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás
Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás
Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás
Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás
Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás
Viro/Cerutti biztonsági zár forgalmazás