Vezérkulcsos rendszer

A vezérkulcsos rendszerek és az azonos zárlatú ajtózárbetétek napi használatát minden olyan cégnek ajánljuk, ahol az ott dolgozó embereknek 2-5 helyiségnél többet kell kulccsal nyitnia. Ezek akár lehetnek óvodák, iskolák, esetleg irodaházak, de jól jöhet egy vezérkulcsos rendszer lakóparkokban, ügyvédi irodákban, kisebb-nagyobb vállalkozások irodáiban.

Nálunk három különböző zárbetétből választható ki a zárrendszer. A főkulcsrendszer tulajdonságai egyformák, viszont a kikalkulált árak eltérőek lehetnek.

A vezérkulcsos rendszerek olyan zárási rendszerek, ahol egy adott kulcs nemcsak egy zárbetétet nyit, hanem különböző ajtókhoz van hozzárendelve. Ezeket a legyártás előtt külön egyeztetni szükséges. Mindenféleképpen szükséges egy olyan vezérkulcs, ami sürgős helyzetekben minden ajtót nyit. Ezt az egy kulcsot vagy lezárt helyiségben őrzik, vagy a főnöknél van.

Készítünk 4-5 darabos főkulcsrendszert is, ami egyszerűbb legyártású, hamarabb is megvan, hiszen kis darabszám esetén nagy kombinációs lehetőség nincs.

Készítünk olyan komolyabb, többlépcsős fő- vagy vezérkulcsos rendszert is, aminek a megtervezése egy program segítségével készült. Ennek a legyártása zárbetét függvényében akár két-három hetet is igénybe vehet.

A vezérkulcsos rendszerek elkészítésénél nem elég a zárbetétek jelenléte, hiszen javarészüket szét kell szedni, a csapokat a rendszerhez igazítani, illetve a szükséges kulcsokat nyerskulcsból kell megmarni. Ezek időigényes feladatok, valamint komoly szaktudást és olyan szerszámozottságot igényelnek, ami nem minden szakműhelyben adott.

Nálunk a vezérkulcsos rendszereket a partnerünk építi ki, mi a zárbetéteket és a kulcsokat biztosítjuk hozzá. Ők végzik a felmérést, a legyártást, az árajánlatot és igény esetén a beszerelést is.

A zárbetét rendszerekhez tudunk biztosítani pótkulcsot, pótzárbetétet, illetve vállaljuk a főkulcsrendszer bővítését is. Mivel a zárbetétek raktárkészleten vannak, így szinte bármilyen méretre tudunk vezérkulcsos rendszert készíteni.

Megkülönböztetünk egyszerű vezérkulcsos rendszereket, csoportos vezérkulcs rendszert, keresztezett vezérkulcs rendszert és portál vezérkulcs rendszert. Mi a vezérkulcs kialakítást mindig az ügyfél igényeihez igazítjuk, hiszen ő látja és tudja, hogy milyen nyitási és zárási lehetőségeket szeretne az adott ajtóknál.

A főkulcsrendszer készítésénél a normál csapokon kívül, ún. fél- és töredékcsapokból készülnek el a nyitási módok. Minél többszintű a csap, annál magasabb a lehetőség a főkulcsrendszer nyitási lehetőségeinek. A mi interaktív csapos zárbetétjeink esetében ez kiváló példa, hiszen a teleszkopikus csaprendszernek köszönhetően duplázódik a variációk száma, szemben egy sima, egyszerű, egycsapsoros zárbetéttel.

A vezérkulcsos rendszerek elkészítése bonyolult, komoly felkészülést igényel. A legfontosabb a méretek kiválasztása, a darabszám és a zárbetét típus. Ha ezeket az információkat az ügyfél nekünk megadja, egy egyszerűbb vezérkulcsos rendszer 2-3 nap alatt megvan, míg egy bonyolultabb kb. másfél-két hét alatt készül el.

Kulcselvesztés esetén elegendő azokat a zárbetéteket átkódolni, amelyeket az adott kulcs nyitott, nem szükséges egyáltalán a teljes rendszert újra legyártani, hiszen csak új kulcsot kell hozzá gyártani és átprogramozni a zárbetétet.

A vezérkulcsos rendszerek egyedi igények szerint készülnek, jogosultságuk csak a rendszergazda/főnök által meghatározott személyek kapnak.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak