Többszintű zárrendszer

Az RB zárbetétek az izraeli zárak között kimagaslóan jó minőséget képviselnek. Erről már sokat tudhat, aki olvassa a termékismertetőnket.

A főkulcsos zárrendszer készítés során fontos, hogy a zárbetét megbízható beléptetőként szolgáljon, a variációs szám lehetővé tegye kisebb és nagyobb főkulcsos rendszerek elkészítését.

Az RB LOCXIS minden igényt ki tud elégíteni, szinte bármekkora csoport kulcsokat lehet tervezni, illetve a saját és főkulcsok számát tekintve sincsenek határok.

Az RB LOCXIS zárbetétek zárrendszerben készítve, kedvező áron vásárolhatók meg. A zárrendszer tervezésénél fontos megadni, hogy milyen méretűek a zárbetétek, illetve a kulcsokat (jogosultságot) is el kell nevezni.

Vegyünk egy egyszerű főkulcsos zárrendszer igényt. Minden zárbetétnek legyen saját kulcsa és legyen egy főkulcs, amivel mindegyik zárbetétet nyitni lehet. Ezt úgy kell elkészíteni, hogy a zárbetét mennyiséget felrajzoljuk egy nyitási-terv táblázatba, nevezzük mátrix táblázatnak.

A zárszaküzlet egy programot használ segítségül, ami a zárbetétek csap kódjait és a kulcsok vágási kódjait megadja. Ebbe a programba beírjuk, hány zárbetétet szeretnék elkészíteni, és az is kiszámolja nekünk, hogy milyen csapokra van szükségünk. Ha ez megvan, szükségünk lesz egy mesterkulcs csapkészletre, amiben minden szükséges alkatrész a rendelkezésünkre áll, hogy a főkulcsos zárakat készítsünk.

Az RB LOCXIS zárakban az a nagyszerű, hogy öt darab külső csap és öt darab belső csap is rendelkezésünkre áll. Ezen kívül, még használhatunk oldalcsapokat is, aminek a segítségével nagy és bonyolult zárrendszereket is el tudunk készíteni.

Mivel a legtöbb méret rendelkezésünkre áll, így az igényeket gyorsan el tudjuk készíteni. Egy 30 és 50 darab közötti mesterkulcsos zárrendszert 2-3 nap alatt el tudunk készíteni. A kulcsokat szintén gyorsan le tudjuk gyártani, mert többféle gép is a rendelkezésünkre áll. Minden esetben a kulcsokat és a zárbetéteket is feliratozzuk, hogy az azonosítás egyértelmű legyen.

Vannak olyan épületek vagy lakóházak, ahová többféle kulcsra is szükség lehet.

Vegyünk egy egyszerű családi ház példát.

Van a házon két bejárati ajtó, vagy egy ajtó két zárral, mindegy. Legyen egy kiskapu, van egy kerti tároló, meg a házon belül egy iroda helyiség.

Ide alapvetően minimum három féle kulccsal érdemes kalkulálni. Van egyszer a mester kulcs, ami mindent nyit/zár! Utána van egy takarító kulcs, ezt a bejárónőnek lehet adni, ezzel tudja nyitni a kiskaput, meg az egyik bejárati ajtót, vagy ha több zárunk van a bejárati ajtón, akkor csak az egyik zárat tudja nyitni, ilyenkor nem zárjuk be mind a kettő zárat. A kertész kulcsa a kiskaput nyitja és a tárolót. A bejárati ajtóhoz neki nincs jogosultsága.

Egy ilyen főkulcsos zárrendszer esetében minden zárnak és kulcsnak ugyanabból a zártípusból kell lennie. A kulcs bele is megy a zárba, de nem fordul el, csak az a kulcs, aminek oda jogosultsága van. Ezért kell gondosan megtervezni a rendszert. Egy ilyen egyszerű családi ház rendszerbe még a postaládát is hozzá lehet adni, illetve, ha van lakat, akkor azt is integrálni lehet.

A Kulcskirály zárszaküzlet az RB zárakból gyakran készít 2-10 darab közötti kisebb rendszereket, amellyel egy család könnyedén boldogul. Fontos, hogy az RB kulcsok nem másolhatók! A főkulcsos zárrendszer esetében a teljes zárcsomaghoz egy darab kódkártyát adunk, és a kártya szám alapján van nekünk elmentve, hogy a rendszer milyen zárakból és milyen kulcsokból áll. Utólag van lehetőség új zárakkal kiegészíteni a rendszert, illetve a kulcsokat is tudjuk pótolni. Kulcselvesztés esetén, van lehetőség a zárakat kedvezményes áron újrakódolni. Ebben az esetben az üzletbe be kell vinni az összes zárbetétet és a régi kulcsot, mi a zárakat szétszedjük, és új kulcsokra kódoljuk. A régi kulcsok így biztosan nem fogják működtetni a zárakat.

Az RB LOCXIS és RB Keylocx között nem lehet átjárást csinálni, mert két különböző felépítésű zárbetétről van szó.

Az RB LOCXIS MABISZ 6-os, a legmagasabb biztonsági kategóriába sorolt zárbetét, az RB Keylocx MABISZ 5-ös, egyel alacsonyabb. A lényeges különbség, hogy a Keylocxból száz darabnál nagyobb főkulcsos rendszert nem lehet készíteni. Kisebb a variációs száma, mint a LOCXIS-nak.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak