TerraSec ajtó vélemény – profiktól

A TerraSec ajtó a hazánkban egyre jobban elterjedő kínai biztonsági ajtók táborába tartozik. Ide sorolhatjuk még például a HiSec-et és SecDoors-t. Ezeknek az ajtóknak egyértelműen nagy előnye az, hogy beszereléssel együtt is simán kijön 100.000 Forint alatt, még egy komolyabb biztonsági ajótért 300.000-400.000 Forintot is elkérhetnek.

Természetesen az árkülönbség nem véletlen, azonban az interneten sokszor nagyon felületes és nem túl szakmai véleménnyel lehet találkozni. Mi hosszú évek óta foglalkozunk zárcserével és szereléssel így nagyon sok kínai ajtóval is találkoztunk már. Ezeket a tapasztalatokat foglaltuk most össze.

Véleményt mondunk erről a TerraSec ajtóról

TerraSec ajtó vélemények az interneten

Ha az ember elkezd keresgélni az interneten rengeteg különböző véleménnyel fog szembetalálkozni. Vannak, akik szerint már az első napokban szétesik, szorul az ajtó. A valóságban persze nem ilyen veszélyes a helyzet. Ezek a hibák nagyon sokszor a helytelen beépítésnek és használatnak köszönhetőek. 

Olvashatunk olyan TerraSec ajtó véleményt, sőt mi is tapasztaljuk a betöréseknél, hogy az ajtózár sajnos könnyen feltörhető, akár mindenféle külsérelmi nyom nélkül is. Ez bizony már egy valós gyengeség és az alábbiakban ki is fejtük, hogy mi ennek az oka.

TerraSec ajtó gyengeségei

A TerraSec ajtó két legnagyobb gyengesége a benne lévő ajtózár és a kilincs.

TerraSec ajtózár

A TerraSec ajtóban nagyon egyszerűen és könnyen feltörhető kínai zárbetétek vannak. Az igazán nagy veszélyt az jelenti, hogy nagyon rövid idő alatt, hangtalanul fel lehet törni egy ilyen zárat. Simán előfordulhat, hogy egy társasházban senki nem veszi ezt észre és már kész is a baj.

Érdemes tehát az előtt lépni, mielőtt valójában megtapasztaljuk ezt a kellemetlen meglepetést. Cégünk megoldást is ajánl ennek a helyzetnek a megoldására.

A megoldás pedig az ajtózár cseréje egy prémium minőségű, izraeli zárbetétre. Az általunk forgalmazott zárbetétek mindegyike magas MABISZ minősítéssel rendelkezik és mind komoly fejtörést okoz a betörőknek. Részletesen is írtunk a zárbetéteinkről.

TerraSec ajtóhoz való biztonságos zár kulcsai

Előfordulhat az is, és talán ez a szerencsésebb eset, hogy a zárbetét nem betörés során, hanem a mindennapi használat közben megy tönkre. Ilyenkor is ugyanúgy ajánljuk a magasabb minőségű zárbetétre való cserét.

TerraSec kilincs

Egy másik gyakori probléma szokott lenni, hogy a kilincs a használat következtében letörik a TerraSec ajtóról. Ez a gyenge anyagminőségnek tudható be. Fontos megjegyezni itt, hogy ha letörik a kilincs, akkor nem csak azon az oldalon kell majd kilincset cserélni. A cserét mind a két oldalon végre kell hajtani, mivel a kilincs rajta van a pajzson.

Megoldásunk azonban természetesen erre a problémára is van. Mégpedig a kínai ajtóhoz forgalmazott kilincskészletünk. Ennek nagy előnye, hogy ez már egy megerősített szerkezetet tartalmazó, magasabb minőségű garnitúra. 

Összefoglaló vélemény a TerraSec ajtókról

Összességében elmondhatjuk, hogy a TerraSec ajtók ár-érték arányban egyáltalán nem gyengék. Sokan hosszú ideig tudják használni őket mindenféle probléma nélkül. Ahhoz azonban, hogy igazán nyugodtan tudjunk aludni egy ilyen biztonsági ajtó mögött aludni érdemes a zárat is egy biztonságosabbra cserélni.

Amennyiben zárbetétet szeretne vásárolni, zárat cserélni a TerraSec ajtóban vagy csak további kérdései akadtak, akkor írjon bátran a zarszerviz365@gmail.com címre.