Tanítható Cisa zárakhoz 5 db-os új kulcskészlet

Azoknak a lakástulajdonosoknak, akiknek olyan biztonsági ajtójuk van, amelyekben olasz gyártmányú, kódolható/tanítható Cisa zárszerkezet található, érdemesebb az 5 darabos kulcsgarnitúrát megvásárolni a programozáshoz, pl. kulcselhagyáskor, tulajdonos- vagy bérlőváltás esetében.

A doboz tartalma az 5 db gravírozott kulcs, gyári pontosságú tollvágással, egy plasztik kártya – ami semmire sem jó -, egy használati utasítás a zár programozásához és egy L alakú célszerszám. Webáruházunkban ezt meg tudják vásárolni, a termék folyamatosan raktárkészleten van. Nagyon fontos, hogy a gyári kulcsvágás sokkal pontosabb, mint amit a kulcsmásolók készítenek, illetve anyagilag is jobban megéri. Ha nem használják mind az 5 kulcsot, akkor érdemes félévenként cserélgetni, hogy folyamatosan és egyenletesen kopjanak, mivel a kulcsok bástyái szögletesek, hegyesek, élesek, ami idővel kopni kezd.

A Cisa kulcsai különleges profilúak, úgy alakították ki a kulcsnyílást, hogy más olasz gyártó kulcsaiból ne lehessen hozzá kulcsot másoltatni, pl. Mottura, Dierre, Sab.

Egy laikus számára az olasz kulcsok bástyái között nincs különbség, viszont mivel a Cisa kulcs nem védett, ezért utángyártott nyerskulcsból (Silva, JMA, Erebbi) is lehet másolatokat készíteni. Ezek is működtetik a zárat, de a gyári dolgok mindig precízebben vannak kialakítva, ami észrevehető a zár működésén is.

Cégünk csak forgalmazással és értékesítéssel foglalkozik, illetve tudunk szaktanácsot adni ügyfeleink számára. Kulcsmásolást nem vállalunk, ez egy külön szakma, gépeket, szaktudást igényel. A legnagyobb hangsúly mindenképp a profi kulcsvágó gépen van. Sajnos sokan olcsó, kínai gépeket használnak, amivel pontatlan kulcsok készülnek, így azok hamar tönkreteszik magát a zárszerkezetet is!

Miért gazdaságosabb az 5 kulcsos csomag, mint a 3?

A gyártó cég 3 és 5 kulcsos kivitelben csomagolja a kulcsokat, rövid és hosszú kiszerelésben. Az utóbbi ajtóvastagság függvényében szükséges, pl. vastagabb ajtóknál. Magyarországon leginkább a normál, sztenderd kulcshossz a jellemző. A 3 darabos kulcsgarnitúra sem olcsó, ha csak azt nézzük, a 3 kulcs, a célszerszám és egy leírás van a dobozban. Nagyjából ugyanez van az 5 kulcsos verziónál is, csak az 2 kulccsal többet tartalmaz.

A zárszerkezet élében az alsó rudak alatt található egy félhold alakú nyílás, abba kell behelyezni a dobozban található célszerszámot és a leírás szerint kell a kódolást végrehajtani. A 3 és 5 darabos kulcsgarnitúra között 6-7 ezer forint különbség van. Ahol nagyobb a család, mindenképp az 5 darabost kell megvásárolni, mert ahol plusz kulcsok kellenek, ott már többe kerül a gyári Cisa kulcsok másolásának darabára (7000-8000 Ft / db), mint a 3 és 5 darabos garnitúra ára közötti különbség.

Fekete műanyaggal ellátott Cisa kulcs tudnivalók

A Cisa zárak kulcsokkal együtt Olaszországban készülnek. Régebben jellemző volt a fixlamellás szerkezet, de ma már inkább kódolható változatú zárszerkezeteket gyártanak. A kulcs kb. 7-8 cm hosszú, a fején egy fekete műanyag borítás van, melyen a cég logója és neve látható. Ezek a kulcsok szinte bárhol szabadon másolhatók. Mi azonban a profi kulcsmásoló szaküzleteket szoktuk javasolni, ahol ez a profil, nem pedig még zipp-zár, táska, esernyőjavítás és korcsolyaélezés is van.

Érdemes mindig az 5 kulcsos kivitelt választani, hiszen egy gyári kulcsra történő másolás már elérheti és meg is haladhatja a 7-8 ezer forintos darabárat is. Ez pedig jóval magasabb ár, mint a 3 és 5 kulcsos garnitúra közötti különbség. A Cisa kulcs szárába számok vannak gravírozva, ez is a gyári kivitelre utal.

Tanítható Cisa zárakhoz 5 db-os új kulcskészlet
Tanítható Cisa zárakhoz 5 db-os új kulcskészlet