Schüring vasalat forgalmazás, értékesítés

Cégünk a Schüring forgalmazását fontosnak tartja. Magyarországon kevés cég forgalmaz Schüring ajtózárakat, amiket azonnal meg is lehet vásárolni, nálunk viszont bizonyos típusok raktárkészleten vannak.

Honnan tudni, hogy Schüring zár van az ajtóban?

Minden ilyen zárnak van egy logója, amely a gyártó emblémája. A Schüring egy négyzetbe helyezett nagy S betű. Elvileg kiszerelt állapotban szokott lenni a záron egy matrica és ott is látható a gyártó neve. Ha már pontosan tudjuk, hogy a zárat melyik cég gyártotta, akkor nincs más hátra, mint megnézni a kínálatunkat és megrendelni webáruházunkból.

Küldhetnek nekünk a zarszerviz365@gmail.com e-címre, ha lehet, kiszerelt állapotban, több irányból, egy mérőszalaggal mellette.

A legtöbb többpontos Schüring ajtózár esetében tudunk biztosítani zárközép szerkezetet. Mivel itt a zár könnyedén lebontható a rudazatról, így előfordul, hogy kizárólag ebben a formában van lehetőségünk az értékesítésre.

Milyen Schüring zár érhető el a webáruházban?

Például kilincsemeléses működésű. Ezt úgy kell zárni, hogy a kilincset felhúzzák és az a rudazaton lévő görgőket elmozdítva zárt állapotot produkál. Mérettől függően, ezekből kb. 6-7 fajta létezik és mindegyik méretből tartunk raktáron 2-3 darabot.

Schüring zárakat értékesítünk bizonyos méretben és kivitelben

A keresett méretek a 30 mm-es dorn távolságtól a 65 mm-ig bármilyenek lehetnek. Vannak gyakoribb méretek is, mint például a 45/92, de ezt nem lehet biztosra mondani, amíg a szerkezet nincs kiszerelve az ajtóból.

Mikor van lehetőség Schüring ajtózárat vásárolni?

Webáruházunkban bármikor vásárolhat. A feltüntetett termék megrendelhető, számla ellenében kell előreutalással fizetni és ha a pénz délig beérkezik hozzánk, akkor az átvétel másnapi GLS kiszállítással biztosított (kivéve hétvégén).

Schüring vasalat forgalmazás, értékesítés

Az elmúlt 10-15 évben rengeteg felhúzó-kilincses és kulcsműködtetésű Schüring vasalat került beszerelésre műanyag- és fa ajtók zárjaiként.

Ezek nagyon kiváló minőségű, precíz zárszerkezetek, ám az évek alatt az ajtó szorulásától vagy a sok használattól elkezdtek akadozni, ezért cserére vagy javításra szorulnak. A zár mellett szól, hogy amelyik 10-15 évet kibír, az csak jó minőségű és márkájú lehet. A Schüring pedig ilyen.

Schüring zárszerkezet mérete, osztása

Több dorn-méretű és kiosztású vasalat létezik. Pl. 92/45 mm felhúzó-kilincses vagy 92/55 mm kulcsvezérlésű szerkezet.  Nagyon sok megkeresésünk van ezekkel a szerkezetekkel kapcsolatban. Mivel nekünk az ügyfél fontos, így próbálunk minél gyorsabban raktárkészletről zárszerkezetet vagy zárközepet biztosítani a vásárlók számára.

A legtöbb esetben elég a hajtó részt, tehát a zárszerkezet közepét, a zárdobozt kicserélni, mert a felső- és alsó részekkel nem szokott probléma lenni. A Schüring zárszerkezet beazonosításához küldjenek nekünk emailben fényképet nekünk a zárról, mérőszalaggal mellette, és mi egy új dobozt adunk a régi vasalathoz.

Ezeket a zárdobozokat ne szedjék szét házilag, mert sehol nem fognak találni fogaskereket vagy alkatrészt hozzá! Ennyi idő elteltével, egy zárközép csere nem képez akkora összeget, hogy az ajtó emiatt nyitva maradjon.

Schüring vasalat csere utáni művelet

A Schüring ajtózárak viszonylag sokáig működnek. Tönkremenésük adódhat kopásból vagy rosszul beállított ajtóból. Ha az új zárat megvásárolják, a beszerelés után ellenőrizni kell, hogy záródáskor nem szorul-e valahol a tokban a kimenő rudazat! Ha igen, akkor állítani kell az ajtón, mert a vasalat így egy hónap alatt tönkremegy!

Schüring többpontos ajtózárak története

A Schüring 1953-ban alakult, Németországban.

Mindenféle, az ablakkal és ajtóval kapcsolatos termékek gyártásával kezdtek foglalkozni, ám semmit sem kimagasló minőségben vagy elismertebb tervezőkkel. A gyárnál inkább a tömeggyártás volt az elsődleges szempont.

Schüring bejárati ajtózárak, többpontos vasalatok

Hazánkban a Schüring vasalatok nem túl gyakoriak, de előfordulnak.

Működési elvük kétféle lehet: kilincsemeléses zárású, vagy kulcsműködéses zárású.

A Schüring zárak viszonylag nehezen felismerhetők a laikus számára, talán az meghatározó, hogy nem látni a záron csak egy négyzetet és benne egy S betűt. Ez leginkább a Suzuki jelére hasonlít. Ilyenkor már sejthetjük, hogy egy Schüring vasalattal, szalagzárral állunk szemben.

A zárak itt is többpontosak, a kilincses – zárbetétes zárközép vezérli a többi zárási pontot is. Az alsó- és felső zárási pont lehet acél csapos, vagy horgas kampós, esetleg csak billenő nyelves.

Legtöbbször csak a főzár megy tönkre, ami középen van, vagy a benne lévő zárbetét, így ezeket lehet cserélni.

A Schüring vasalatokat úgy tervezték, hogy nem kell minden esetben a teljes, többpontos, hosszú zárszerkezetet cserélni, hanem elég csak a vasalat közepét újraszerelvényezni. Ez minden Schüring szerkezetnél más és más, csak szakember tudja megállapítani, hogy ez cserélhető-e vagy sem.

Raktárunkban több méretű zárközép is megtalálható, pl. a 30 mm-től kezdve, egészen 45 mm-ig. Egyes vasalatok esetén azonban egy-másfél hetet várni kell, mire azt a gyártótól bekérjük.

Fém ajtóba Schüring vasalatok

Acélajtókba széles, 24 mm-es előlappal kerülnek beszerelésre ezek a vasalatok. A több mint két méter hosszú vasalaton különböző zárási módokat képezhetnek ki. Ezek lehetnek görgős zárásúak vagy többtáskás kivitelűek. A táskából (bolzen) tolódhat ki zárónyelv vagy zárótüske, esetleg acélhorgos kampó, de még ezeknek a kombinációja is előfordulhat.

Faajtók Schüring vasalattal

Fa ajtókba leginkább 16 mm vagy maximum 20 mm széles előlap a jellemző és többnyire az egyszerű, négygörgős kivitel fordul elő. Az extra biztonság esetében itt is megoldható a zárónyelves vagy acélkampós kialakítás.

Az alumínium ajtókban U profilos előlappal kerül kialakításra a vasalat a pontos illeszkedés végett. Az U előlap szélessége a legtöbb esetben 24 mm, viszont a vastagsága itt is változó lehet, 3 és 6 mm között. A záródási pontok egyedi igények alapján kerülnek kialakításra.

Schüring bejárati ajtózár forgalmazás

A Schüring zárakból jelenleg háromfélét tartunk raktáron. A tapasztalatunk az, hogy a rudazat és az azon található kiegészítő záródási pontok nem mennek tönkre, így mi csak a zár középső, kulccsal zárható részét javasoljuk cserére. Amennyiben hibás működést tapasztal az ajtózár működésében és a vasalaton lát egy négyzetbe rajzolt S betűt, akkor valószínű, hogy Schüring zárszerkezet van a bejárati ajtóban.

A zárcsere után érdemes megvizsgálni mi okozta a zár hibáját. Ha az ajtó nincs megfelelően beállítva, akkor azt el kell végezni, máskülönben az új zár sokkal hamarabb fog tönkremenni.

Raktárunkban különböző féle kilincsműködésű és kulcsműködésű zártípust tartunk a Schüringből.

Schüring kilincsemelős zárszerkezet

A kilincsműködésű többpontos zár annyit jelent, hogy a záráshoz a kilincset fel kell húzni és utána lehet a kulcsot elfordítani, ami reteszeli a zárszerkezetet. Amennyiben elektromos zárfogadó kialakítására kerül sor, akkor minden esetben kulcsműködésű zárat kell felszerelni, mert csak ott megoldható a külső oldalon a fix fogantyú.

Schüring kulcsműködtetésű ajtózár

A kulcsműködésű, többpontos bejárati ajtózáraknál a zárást a zárbetét végzi, ahogy a kulcsot fordítjuk, annak a mozgását egy fogaskerék áttételezéssel viszi tovább a záródási pontok irányába. A kulcsműködésű zár mindenképpen egy kifinomultabb szerkezet, a hibás működést, szorulást, akadást sokkal hamarabb jelzi. Ilyenkor érdemes pontosan beállíttatni az ajtót, mert így még sokáig problémamentesen fog működni a jövőben és nem megy tönkre a vasalat.

Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés
Schüring vasalat forgalmazás, Schüring vasalat értékesítés