Schüring felhúzókilincses, kicsapónyelves zárközép

Bruttó ár: 33 390 Ft

Ez a zárszerkezet annyiban különbözik a többi Schüring zárközéptől, hogy a zárnyelve nem előrefele tolódik ki, hanem a kilincs felemelésével felfelé felbukik egy lekerekített, kb. 2,5 cm magas zárnyelv.

Ezt a típusú zárat egyik zárszerkezet helyére sem lehet beszerelni, mert mindnek más a nyelv-mérete.

A Schüring felhúzókilincses, kicsapónyelves zárközép-szerkezetből raktáron tartjuk a 25/92 és a 45/92 mm-es kiosztásúakat. A többi méretnek a gyártását sajnos megszüntették.

A zárdoboz formája is másabb, mint a többié. Az ajtóban bennelévő hosszú előlaphoz, 2 db rögzítő csavarral lehet hozzászorítani. Ezeknél a rögzítési pontoknál van még egy beülő perem is, ahová a vasalatnak a csúsztató részét kell betenni.

A zárnyelve a szerkezetnek forgatható balosról jobbosra. A kilincsdió fölött található egy szerelő furat. Ha teljesen visszanyomjuk a zárnyelvet, akkor egy imbusz csavart látunk, azt kell kitekerni, majd kiugrik a zárnyelv, amelyet meg lehet fordítani, majd visszatekerni a csavart.

A zárdoboz 5 db csavarral van összerakva. Nem szabd a zárdobozt szétszedni, mert szétugrik. A régi szerkezetet nem szabad javítani, mert nem éri meg. Ezt a fajta vasalatot már nem gyártják, másfajta pedig, pl. Roto, GU, Maco vasalatok nem jók a helyére, mert a tüskéik, záródási pontjaik nem oda esnek, mint a Schüringnek, így faragni kell, ráadásul ugyanennyibe kerülnek. Egyszóval, elég ezt a Schüring zárközepet megvásárolni, a régi előlapra rácsavarozni és nem kell faragni az ajtón, egy az egyben mehet bele.

Törlés

További információk

Tömeg 630 g
Méret

25/92 mm, 40/92 mm, 45/92 mm