Saválló zárbetét

A mai világban erősen túl van lihegve a zár-savazás dolog, hiszen senki nem mászkál sósavas flakonnal csak azért, hogy egy zárbetétet megrongáljon vele, ami majd a marás hatására valamikor kinyílik. Ez abszolút nem életszerű. Persze azt mi is tudjuk, hogy a sósav elég komoly maró hatással bír, de ahhoz, hogy egy zárbetét kinyíljon idő szükséges, amíg a sav kifejti hatását.

A zárbetét savazása olyan dolog, amiről mindenki beszél, de senki nem látott még olyan betörési kísérletet, ahol a sav megmarta volna a zárbetétet és ezáltal jutottak be a lakásba. Maga a savazás egy elég időigényes folyamat, amire a betörőnek nincs ideje, és elég macerás is. Inkább rongálással befeszítik az ajtót, vagy zármanipulációval, zártöréssel, beütő kulccsal törnek be.

Az izraeli Rav-Bariach zárgyártó elég egyszerűen küszöböli ki ezt a problémát. A zárcsapokat, zárrugókat, a zárhengert nem rézből készíti, hanem rozsdamentes, saválló anyagból.

Maga a zárbetét háza rézből van, de ha az RB zárcsalád bármelyik zárbetétjébe sósavat töltenek, az egy idő után elkezdi marni a rézházat, de maximum egy vulkáni kráteres cseppkő forma fog kialakulni, azt már kinyitni nem fogja senki. Tehát ilyenkor valahogyan ki kell fúrni, mivel olyan rongálást tett benne a maró anyag, mint ha egy tubus pillanatragasztót tettek volna bele. Ilyenkor teljesen tönkremegy a zárbetét.

Azt azért tudni kell, hogy a Magyarországon forgalomban lévő zárbetétek több mint 60 százaléka rézből készül, tehát puha anyagból, amit old a sav. De azt továbbra is fenntartjuk, hogy ez egy rendkívül ritkán előforduló nyitási módszer.

Válassza a kitűnő, rozsdamentes anyagból készült, interaktív csapos izraeli zárbetéteket! Nem fog csalódni!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak