Sab olasz biztonsági zár forgalmazás

A Sab biztonsági trezorzár jellemzői, kivitele, előfordulása

A Sab biztonsági zár legelterjedtebb formátuma a tollas kulcsos változat. Ennél a zárszerkezetnél két fontos méret van. Az egyik a zár eleje és a kilincstengely közepe közötti távolság, ami 63 mm, a másik a kilincstengely- és a kéttollú kulcsnyílás közepe közti távolság, ami 85 mm. Erre mondjuk, hogy a dorn-mérete 63/85-ös. A zártüskék középtávolsága 28 mm. Fontos megemlíteni, hogy ez a típusú zár nem kódolható, azaz fixlamellás. Ellenben nagyon odafigyeltek a zár belsejében lévő precíz alkatrészekre. A zár rendkívül finom működésű.

A Sab zár a legjellegzetesebb az olasz biztonsági trezorzárak között, mivel a többiektől eltérően vékonyabb a zártest, pedig ugyanannyi lamella van benne. Magát a zárat egy szürke, kemény karton dobozban lehet megvásárolni. A doboz tartalma maga a zárszerkezet, amelyhez tartozik egy előlap, két darab réz címke (kulcslyuk takaró), valamint három darab lefóliázott kulcs.

A Sab kulcs könnyen felismerhető a fejére húzott fekete műanyagról. A kulcs hossza kb. 8 cm. Nagyon jó, erős fogazása van a toll végén lévő bástyáknak, ami annyit jelent, hogy az olasz Sab cég figyelt arra, hogy a több milliós variáció számú kulcsok legszélső bástyája ne a legvékonyabb legyen, mert ha leejtjük a kulcsot, akkor ez könnyen letörhet.

mi talán a legfontosabb, hogy a Sab kilincstengely/kilincsdió rézből van, tehát sokkal lassabban, nehezebben morzsolódik, kopik el, mint hasonló társai, amiknek esetleg spiáterből van a kilincstengelye (ami könnyen berágódhat, kettétörhet vagy nyikoroghat).

Sab többpontos ajtózárcsere házilag

Általában kétféle ajtó-modellel találkozhatunk a magyar piacon, melyekbe annak idején ezt a biztonsági trezorzárat beszerelték. Az első típusú zárcsere úgy végezhető el, hogy az ajtó élén lévő csavarokat kiszedjük, majd eltávolítjuk a nagy látószögű kitekintőt. Kettészedjük a rozettás kilincs- vagy gomb garnitúrát, amit kívül/belül egy ötös hernyócsavar fog össze. Előfordul, hogy a hernyócsavar - ami összetartja a kilincset, hogy az ne csússzon szét -, úgy be van rozsdásodva, hogy csak fúrással lehet szétpattintani.

A régebbi típusú ajtóknál egy régi, tömör rézkilincs van felszerelve, amit ajánlani szoktunk cserére, mert az újakon már saját, beépített rugó van, ami nemcsak meghosszabbítja a zár élettartamát, hanem esztétikusabb is. Ezután leakasszuk a belső falapot és könnyedén hozzáférünk a 3 irányban működő Sab biztonsági zárhoz. A régi Sab zárak zárdoboza még sárga színű volt, az újaké már ezüst. Magát a biztonsági zárat négy darab 6 lapfejű, hatos csavar rögzíti az ajtóba. A fel- és lebuktató rudakat pedig egy sasszeg biztosítja. Ezeket a sasszegeket a Sab zárcsere során érdemes újakra cserélni és a felső-alsó bebuktató tolóreteszt kicsit befújni WD 40-nel.

A zár kilincsnyelve a négy zártüske felett található. Ez a zár nem készül külön jobbos- és balos kivitelben, hanem a cég úgy tervezte meg a zár belsejét, hogy azt mindkét oldalról fúrásvédelemmel látta el, így a nyelv megfordításával jobbos- és balos kivitel is létrehozható. A Sab cég a zárdoboz egyik sarkába vési be a nevét és ez megtalálható még az ajtótokon lévő ezüstszínű ellendarabon is. A zárcsere után összerakjuk az ajtót és a kiegészítő tartozékokat is visszacsavarozzuk. A Sab zárcsere befejező fázisában ki kell próbálni, hogy záráskor a csapok megtalálják-e a helyüket az ajtókeretben.

Sab trezorzárcsere – a zárat mi biztosítjuk, a szerelést Ön

A másik modell zárcseréje során gondolkodni kell az ajtógyártó helyett, aki nem gondolt arra, hogy ezt a zárat valaha ki is kell cserélni. Itt a zárat az ajtó nyitott állapotában egyre zárjuk, majd a felső rúdra egy kis szigetelőszalagot tekerünk, hogy az nem menjen vissza a helyére. Ezután az ajtón belül kimérve két darab kb. 2 cm átmérőjű lyukat kell fúrni, hogy egy tizenhármas csőkulccsal fel tudjuk lazítani a nyolcas átmenő csavaron lévő anyát, ami a fel- és lemenő rudazatot tartja.

Amikor ez megtörtént, szétszereljük a kilincsgarnitúrát, hogy az előlapon lévő 4 darab csavar eltávolítása után ki tudjuk venni a zárszerkezetet. A kivételkor vigyázzunk a kezünk épségére, mert sorjás lehet a zártszelvény, továbbá a kilógó csavarfejek is felsérthetik a kézfejünket. Az új zárszerkezet behelyezése után a felső- meg az alsó rudat visszaakasztjuk, meghúzzuk az önzáró anyát, összeszereljük a kilincsgarnitúrát, és kész is vagyunk a Sab zárcserével tulajdonképpen. Sajnos az ajtón belülről a két darab 2 cm-es lyukakkal semmit nem lehet kezdeni.

Sab biztonsági ajtózárak forgalmazása raktárkészletről

Cégünk Magyarországon kizárólagos forgalmazója a Sab trezorzáraknak.

A piaci kereslet és kínálat miatt a Sab zárakból viszonylag kevés típus van jelen a magyar piacon. Eddig elég volt a meglévőknek a pótlása, amelyet továbbra is biztosítunk a lakosság számára. A legelterjedtebb a háromirányú biztonsági trezorzár, illetve ennek kistestű változata. Míg az előbbi magyar ajtógyártók egyedi bejárati ajtóiba vannak beszerelve, addig a kistestű változattal inkább biztonsági rácsokban találkozhatunk, vagy másodzárként szintén acél bejárati ajtókban.

Mindkét típusú biztonsági zár nálunk raktérkészleten van és következő munkanapi házhozszállítással megrendelhető! Kistestű Sab biztonsági zár rendelése itt!

Sab biztonsági trezorzár rendelését leadhatja itt!

Sab ajtózár rendelés rossz vagy régi zárszerkezet esetén

Az olasz Sab zárak némelyike 15-20 éve üzemel már az ajtókban. Sajnos nem sokan fordítanak gondot arra, hogy karbantartsák, beigazítsák, esetleg cseréljék, hogy ne legyen szükséges a Sab zár nyitása.

Ez olyan, mint a betegség, addig nem megyünk orvoshoz, amíg nem súlyos a baj. A Sab zárral ellátott biztonsági ajtó elég komoly, masszív szerkezet. Ha nem nyílik, nem állhatunk neki feszítővassal, pajszerrel, ilyenkor olyan ajtónyitó vállalkozást kell hívni, aki már látott ilyet.

A zárak élettartama akár örökéletű is lehetne, ha a zárban lévő forgó, mozgó, kopó alkatrészeket cserélgetnénk, karbantartanánk. Ám ilyennel nem foglalkozik senki.

Ha tönkrement, vagy nehezen, akadozva működik a régi Sab ajtózárja, rendeljen egy újat! Ne kerüljön abba a helyzetbe, hogy nyitni kelljen az ajtót. Előzze meg a problémát, lépjen időben! Sab biztonsági trezorzár megrendelése itt!

Sab olasz biztonsági zár forgalmazás
Sab olasz biztonsági zár forgalmazás
Sab olasz biztonsági zár forgalmazás