Rim zárbetétek

Mi is az a rim cilinder? A rim cilinderek egyaránt használhatók kültéri- és beltéri ajtókon. Ezek a cilinderek másodzárként vannak beszerelve, kb. fejmagasságban, de egyébként az ajtólapra bárhová felszerelhetők a rim cilinderes zárszerkezetek.

Szinte mindenki már látott ilyet, pláne azok, akik panelházakban laktak. Ezt a másodzárat úgy képzeljük el, hogy belülről egy zárdoboz található, amely egy téglatest forma, melyen egy tekerőgomb van. Gyártotta és gyártja az Elzett és a lengyel Lob vállalat is. Manapság persze kínai változat is van ebből, ennek a minőségéről nem beszélnénk, mert nem érdemes.

A belső tekerő zárhoz csatlakozik ez a rim cilinder, amit tulajdonképpen kulcselvesztéskor, új lakásba költözéskor ki lehet cserélni. A szerelés házilag is könnyen megoldható. Cégünk kizárólag jó minőségű, persze kicsit drágább rim cilindert értékesít, vagy akár beszerel a helyszínen is.

Rim cilinder beszerelése a régi helyére

Aki egy kis kézügyességgel és némi-nemű szerszámozottsággal rendelkezik, annak nem okoz problémát a felső zár külső rim cilinderének a cserélése, de ha szükséges, mi ebben is tudunk segíteni. Javaslat: ha a belső tekerőgombos zárdoboz már nagyan régi, akadozik, kattog, érdemes egyúttal azt is lecserélni. Az RB rim cilinder, mint bármelyik cilindergyártó terméke, kompatibilis az összes hazai forgalomban lévő tekerős másodzárakkal, ilyen pl. az Elzett, Titan, Yale, Abus, Lob, stb.

A beszerelés folyamata: a belső zárdoboz oldalán két darab 4-es csavar található, melynek kitekerése után a tekerődobozt le lehet húzni, az ajtólapra felcsavarozott zár alaplapról. Ezután a két darab, 5-ös vagy 6-os menettel rendelkező, süllyesztett csavart kitekerjük és ezután a külső rim cilinder ki is húzható. Tehát ha kiszedtük a régit, akkor az új beszerelése ugyanilyen sorrendben történik, csak annyi, hogy a rim cilinderen található hosszított toldó hosszát le kell vágni (le kell törni) a megfelelő méretre, hogy a belső tekerőgombos zárdobozt vissza lehessen szerelni. Mi ilyenkor a csavarokat is ki szoktuk cserélni, mert a régiek vagy rozsdásak, vagy ledarálódtak a kitekeréskor. A zárdoboz visszaszerelése előtt valamilyen kenőanyagot tegyünk a forgórészre, illetve a zárdoboz fogasléces szerkezetébe. Összerakás után ellenőrizzük a tökéletes működést nyitott állapotban, így, ha esetleg valami nem jó, még mindig lehet korrigálni.

Rim cilinder értékesítése, forgalmazása

A Magyarországon forgalomban lévő izraeli rim cilindereket a Zár Zorro Kft. értékesíti, és rajtunk keresztül tudnak a zárszaküzletek, zárszerviz cégek, illetve a magánszemélyek vásárolni. Törekszünk a folyamatos raktárkészlet fenntartására és kizárólag a minőségi rim cilinder forgalmazására.

Egyfajta rim cilinder értékesítésével foglalkozunk, ez a másolásvédett, felsőkategóriás, LOCXIS változat, melyhez 3 db gyári kulcs tartozik, két rögzítőcsavar, lapszerelvény és a védőkártya. Ezt a kulcsot a gyár 2030-ig védte le.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

A rim cilinder kulcsai, formája

A LOCXIS kulcs lapon mart kivitelű, tehát vízszintesen kell a rim cilinderbe behelyezni a kulcsot. A kulcs szárán találhatók a kódkártyán feltüntetett interaktív csapok számai, betűi alapján kialakított furatok. A furatok mélysége, magassága, szélessége különböző, többmilliós a kulcsnyitási variációk száma.

A LOCXIS kulcsfeje nagyon egyedi, kézreálló, hosszú körömmel rendelkező hölgyeknek is kézre esik. A színe acélkék, a gyártó logója van az egyik oldalon, a „patented” védelem pedig a másik oldalán, a „do not duplicate” felirattal együtt. Kulcsmásolása csakis gyári nyerskulcsra végezhető el! A kulcsszárba bele van gravírozva a B2A02 profil. A kulcsban két mozgó alkatrész van, melyek a szabadalmi védelem részei.

Technikai paraméterek

Működése: 360 fokos kulcsfordítás

Anyaga: réz

Csapok: rozsdamentes acél teleszkópikus csaprendszer, ami a finomnyitást teljesen kizárja. 4 db erősített acél fúrásvédelmi csappal biztosítva.

Kivitele: szatén nikkel

A rim cilinder ára és előnyei

A rim cilinderekből csak az izraeli LOCXIS változatot értékesítjük, más gyártók rim cilindereivel nem foglalkozunk. Pár szót ejtenénk az árról, mert az izraeli rim cilinderek nem a 3-4 ezer forintos kategóriába tartoznak, viszont 100 százalékos védelmet nyújtanak (a többiekkel ellentétben).

Pár szó az előnyeiről és a felhasználhatóságáról. MABISZ minősítéssel rendelkezik, fúrás-, finomnyitás- és másolás ellen van védve, ellenben a többi európai rim cilinderrel, amelyek ezekkel nem rendelkeznek. Ami a legfontosabb talán az ügyfél számára, hogy a rim cilinder kulcsait bármilyen méretű RB LOCXIS zárbetéttel vagy RB postaládazárral össze tudjuk kódolni, hogy egy kulccsal nyíljanak a zárak. Ez azt jelenti, ha valaki rendelkezik pl. egy bejárati ajtóval, kertkapuval, garázsajtóval, postaládával, hevederzárral vagy bármilyen európai profilú cilinderzárral, akkor a kényelmi funkció kialakítása érdekében egy kulcsos nyitási módra van lehetőség. Nem kell nagy kulcs-csomókat cipelni, egyetlenegy kulcs nyitja a lakás/ház összes zárját, zárbetétjét. Ha netán mégis elhagynának egy kulcsot, akkor mi gondoltunk erre is, hogy ne kelljen 8-10 zárbetétet méregdrágán cseréltetni.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Rim cilinder-zárbetét

A rim zárbetétek tulajdonképpen a régi, belülről tekerőgombos zárszerkezetnek a külső cilindere. Mondhatnánk azt is, hogy ez egy fél-zárbetét, hiszen egy ilyen zár cseréjekor csak a külső rim-egységet kell cserélni.

A rim cilinder felfogatása két darab átmenő csavarral történik, ami a belső tekerőzár alaplemezéhez van rögzítve. Mi ebből az izraeli RB zárakból tudunk értékesíteni ügyfeleink számára, lapon mart kivitelben, 3 kulcsos verzióban. A rim betétek cseréje nem egy bonyolult dolog, a belső egységet kell leszedni, majd ehhez kell hozzá párosítani a külső rim cilindert. Értelemszerűen előtte méretre kell vágni a csavarokat.

A rim cilinderek beltéren és kültéren egyaránt használhatók, tulajdonképpen bármilyen másodzár cseréjére. A leggyakrabban a második zár részeként használják. Ez egy olyan kiegészítő zárbetét, amelyet utólagosan bármikor ki lehet cserélni. Az izraeli rim cilinder fúrás- és finomnyitás elleni védelemmel rendelkezik. Formája eltér az európai zárbetétek kinézetétől.

A nálunk vásárolt zárbetétek doboz tartalma: maga a rim cilinder előre fúrt méretes lyukkal; a zár közepén belülről a kilógó lemezhajtóka, amit méretre kell vágni; 3 db kulcs; egy másolásvédő kártya; a csavarok és a hézagoló lemez.

Vásároljon tőlünk rim cilindert!

Amennyiben érdekes lehet Önnek a rim cilinder felhasználása, írjon nekünk! Mi raktárkészletről biztosítjuk a felső másodzár külső rim körcilinderjét!

Írjon nekünk a zarszerviz365@gmail.com e-mail címre!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak