Potent rászegző zár több méretben

Amikor Potent zárakról értékesítéséről beszélünk, akkor igazából a felső másodzárra gondolunk. Erről a zárról azt kell tudni, hogy az ajtóra utólag rászerelhető, biztonsági másodzárként funkcionál. Szinte minden ajtóra felszerelhető, összefogó hevederzárként még kétszárnyú ajtókra is installálható.

Ajtóvastagságtól függően, 48 - 80 mm-es ajtóvastagságig bezárólag felszerelhető ez a zár, úgyhogy nem mindegy, hogy a Potent zár melyik méretét szereljük fel. Ezt a másodzárat alkalmazni lehet a régi, tekerőgombos Elzett vagy Lob zárak helyére is, amelyek igazi biztonságot nem nyújtanak, maximum a biztonság érzetét az embereknek. Valójában ezek a régi tekerőgombos zárak csak arra jók, hogy ne kelljen a kulcsot használni, hanem egy ráfordítással reteszelhető az ajtó, így nem nyithat be senki a lakásba. Ajtóbefeszítés ellen azonban nem érnek semmit.

A Potent biztonsági másodzárakból az elmúlt években pár ezer darab fel lett szerelve Magyarországon, zárszerviz cégek által. Mindenki más módszerrel szereli fel ezt a zárat, valaki kapupánt csavarral, valaki önmetsző csavarral rögzíti, tömör fa ajtóknál pedig a saját, gyártó által biztosított csavarokkal szokták felszerelni.

Mivel cégünk a Potent rászegző zárnak a hivatalos forgalmazója, ezért nálunk mindegyik típusszámú rászegző zár megtalálható. A TN5, TN6, TN7 és TN8 verzió szintén, valamint igény esetén, a belső tekerőgombos variáció is. További részletek a zárról ITT.

A Potent biztonsági rászegző zár nagyon megbízható zárszerkezet. Tömör acélhasáb jön ki a zártestből, amely 6 fordulatos zárást biztosít. A zár maga Torinóban készül. A zár a manipulációs finomnyitásnak abszolút ellenáll, lamellái elhelyezkedése miatt ez a zárnyitási technika eleve kizárt.

Potent hatfordulatos zárszerkezet kétszárnyú ajtókra

Cégünk a Potent zárak házilag történő felszereléséhez, elsősorban egy ún. pumpás rendszerű, biztonsági zárat ajánl, az egyszárnyú-, vagy kétszárnyú ajtókra.

Ezeket a pumpás biztonsági másodzárakat, rászegző zárakat olyan ajtókra kell felszerelni, amelyekre nem lehet hevederzárat felszerelni, vagy azokra, amelyek tulajdonosai nem szeretnének hevederzárat látni az ajtón, ám a biztonságra törekednek, azt igénylik. A hevederzárakkal ellentétben ezeket a pumpás zárakat szinte minden ajtóra fel lehet szerelni. Fő feladatuk a befeszítés elleni védelem. Masszív, egybefüggő acélnyelvükkel legalább annyira képesek az ajtót védeni a befeszítés ellen, mint egy hevederzár.

Olaszországban és Nyugat-Európában ezek a pumpás zárak nagy népszerűségnek örvendnek, nálunk még újdonságnak számítanak. Senkit se tévesszen meg a méretük, mivel a szerkezetük annyira erős, strapabíró, hogy hiába tesznek oda egy pajszert az ajtóhoz, ez a Potent pumpás zár tartani fogja az ajtót, mégpedig pont ott, hol a legnagyobb támadásnak van az kitéve, a nyílópontnál.

A Potent pumpás zárakat teljességgel lehetetlen kifésülni, a zárat csak rongálással lehet nyitni, ami pedig zajjal és időráfordítással jár.

Cégünk ezeket a Potent pumpás biztonsági zárakat Budapestre és vidékre egyaránt ajánlja a biztonságra vágyó ügyfeleknek. Rendelje meg most, és mi már másnapi kiszállítást biztosítunk az egész ország területére!

Potent zárcsere kulcselvesztés vagy költözés miatt

Az általunk forgalmazott egy- vagy háromirányú Potent zárszerkezetek elég népszerűek a magyar piacon. Több ezer, de lehet, hogy tízezer feletti darabot adtunk el belőlük, garanciális hibák nélkül!  Ezek nagyon jó zárak, védik az ajtót, az otthont. Előfordul azonban, hogy lakáskulcs-vesztés, kulcslopás, vagy új lakásba költözés miatt belefutnak egy ilyen zárszerkezetbe, amit érdemes lecserélni. Ugyanez a helyzet elhasználódás vagy esetleges zárprobléma miatt is.

A Potent zárak nálunk folyamatosan raktárkészleten vannak. Az egyirányú kivitelből kívül kulcsos, belül tekerőgombos, vagy kívül/belül kulcsos változatot tartunk, 50, 60, 70, 80 mm hosszúságú zárcsőrrel. A hárompontos Potent szerkezetek komplett rudazattal el vannak látva, 50-es hosszúságú zárcsőrrel, jobbos/balos kivitelben, csapdanyelves, négyrudas változatban vagy sima, ötcsapos, kilincsnyelv nélküli változatokban. Részletek erről a zárról itt.

Potent rászegző zár több méretben
Potent rászegző zár több méretben