Potent/Cerutti zár, 3 darabos kulcsgarnitúra

Sajnos gyakran eljön az a pillanat bizonyos dolgoknál, amikor valamit kivonnak a forgalomból, megszűnik a gyártása, nem mutatkozik rá igény, esetleg tönkremegy a gyártó. Ez utóbbi történt a torinói Ceruttival is, a családi vállalkozás végleg bezárta kapuit, befejezte a zárgyártást, nincs utánpótlás.

A jó öreg Viro/Cerutti zárakat, melyek legrégebbike 25 évet is kiszolgált az ajtóba, többé nem tudjuk biztosítani vevőink, ügyfeleink számára. Az elmúlt években többezer darabot adtunk el a Cerutti zárszerkezetekből magánszemélyeknek, viszonteladóknak, zárszerviz vállalkozásoknak, de mivel mi csak forgalmazó és szerviz üzletág vagyunk, a gyártásba nincs beleszólásunk. A jövőbeni forgalmazást azonban másfajta zárból prezentálnunk kell, hiszen nem maradhatnak nyitva az ajtók.

A Zár Zorro Kft olasz kereskedelmi múltja 15 évre vezethető vissza. Különböző partnereken keresztül próbáltunk egy olyan paraméterekkel rendelkező zárat találni, és legyárttatni, ami jó a Cerutti helyére, biztonsági szintjét tartani tudja, és nem kell még átalakítani, fúrni, faragni az ajtót, hanem viszonylag kevés szerszámmal, megfelelő kézügyességgel megoldható a zár kicserélése.

A zárról rövid képes leírást ezen a linken talál meg.

Folyamatos raktárkészletünk van belőle. Csapdanyelve jobbosról balosra egy mozdulattal átállítható. A legnagyobb előnye a Cerutti zárral szemben, hogy ha kulcsvesztés vagy tulajdonosváltás történik, nem kell új zárat venni, nem kell atomjaira szedni a bejárati ajtót. Elég csak egy ún. kulcsgarnitúrát vásárolni, és a dobozban lévő leírás alapján átprogramozni azt a régi kulcsok helyére. Amennyiben nem boldogul a programozással, telefonon kérhet segítséget. Illetve ha beüti a YouTube-on a Potent zárkódolás keresőszavakat, egyből látható a zárkódolás folyamata.

A zár rögzítési pontjai ugyanoda esnek, mint a Cerutti záré, az alsó-felső toldó pontokat a gyártó egy meghosszabbított lemezzel készítette. A doboz tartalma: a zárszerkezet a hozzá tartozó 3 db kulccsal, illetve a kulcstakaró, kulcsdíszítő rézborítás kívülre, belülre.

Ha már zárszerkezetet cserél és a régin nincs kicserélve a tömör, nehezen működő, eloxidálódott rézkilincs, akkor ajánlunk egy beépített rugóval rendelkező, nagyon könnyen felszerelhető, rozettás kilincsgarnitúrát, szintén réz színben. A kilincs egységcsomagolásában benne van minden. Ezen a linken tudja megtekinteni és megrendelni.

Lakáskulcsvesztés, bérlőváltás miatti zárkódolás, zárcsere nélkül

A modern ajtózáraknál már lehet ún. ajtózár-programozást, kulcstőke-cserét, zártanítást, lamellahangolást vagy egyéb más eljárást alkalmazni. Ez egy praktikus dolog, mert feleannyiba kerül, mint egy zárcsere, másrészt nem kell szétszedni az ajtót, így a műveleti idő maximum 10 perc. A kódolható zárakhoz külön lehet ún. kulcsgarnitúrát vásárolni.

A kódoló csomag tartalma: a használati leírás, mely lépésről lépésre mutatja a műveleti sorrendet, egy körte formájú, alumínium célszerszám (de csavarhúzó is megteszi helyette), és a 3 db-os kulcskészlet, melynek más a vágási profilja, mint az előző kulcsé. A zár programozáshoz nem kell az ajtólapot leszedni, csak a belső címkét. Közvetlen a kulcsnyílás alatt megtaláljuk azt a kis átállító csavart, amivel el tudjuk végezni a kódolást.

Tökéletesen működő, nem akadozó zárszerkezeten többször is végezhetünk ajtózár kódolást. A kulcskészlet megvásárlásához ezen a linken tud továbblépni.

A kulcsról annyit kell tudni, hogy 98 mm a teljes hossza, minden egyes kulcsgarnitúrának más a fogazata, annak bástyázata. Itt több milliós a variációszám, az azonos kulcsok esélye nulla. A tollas kulcsok anyaga réz, krómozott felülette ellátva. A gyártó logója emblémája megtalálható a kulcsfejen. A Potent tollas kulcs nem védett kulcs, szabadon másolható, de mindenképp érdemes itt is nem utángyártott, hanem gyári Potent nyerskulcsra készíttetni a másolatot. A Potent kulcs fején lévő lyukasztásba be lehet fűzni a kulcskarikát, a fogása kényelmes. Tollas kulcs lévén ügyelni kell, hogy lehetőleg ne ejtsük le, mert a fogak sérülékenyek, nem szeretik a külső hatásokat.

Potent/Cerutti zár, 3 darabos kulcsgarnitúra
Potent/Cerutti zár, 3 darabos kulcsgarnitúra
Potent/Cerutti zár, 3 darabos kulcsgarnitúra