Ötkulcsos Dierre kulcskészlet

A Dierre ajtógyártó tollas kulcsos zárak tekintetében 3 és 5 darabos kulcsgarnitúrát forgalmaz. Sok honfitársunknak elég a maximum 3 kulcs, de van, ahol az 5 kulcs is kevés. Akik spórolni szeretnének, azoknak ajánljuk az 5 kulcsos kivitelt, hiszen nem sok különbség van árban a két csomag között, viszont ha másoltatni kell, ott már legalább 7000 Ft-tal többet kell fizetni a 2 extra kulcsért. Bár vannak profi kulcsmásoló szaküzletek Budapesten a Dierre kulcsok másolásához, de a gyárban, az automata gépen készült kulcsoknál nem létezik pontosabb másolat. Ha a jövőben szüksége lehet plusz kulcsokra, érdemesebb az ötkulcsos változatot választani.

A Dierre kulcsok hosszát az ajtó vastagsága határozza meg. Vékony ajtók esetében 92 mm, a vastagabb tűzgátló ajtók esetén 107 mm kell legyen a kulcshossz.

Folyamatosan raktározunk ezekből, nem szokott készlethiány lenni. Személyes átvételre és postai házhozszállításra is van lehetőség.

A Dierre kulcskészletes doboz tartalma, csomagolása

Mind a 3, mind az 5 kulcsos garnitúrát raktáron tartjuk. A doboz tartalma a 3 vagy 5 db kulcs, az új kulcstőke, ami meghatározza a nyitási magasságot, valamint egy műanyag célszerszám, amivel ki lehet venni a régi kulcstőkét a Dierre zárszerkezetből. A dobozok gyárilag lezárt állapotban vannak.

Az 5 darabos Dierre kulcskészlet ára

3 és 5 darabos Dierre kulcskészleteket forgalmazunk szettben, 31.500 és 36.300 Ft-os bruttó fogyasztói áron. Anyagilag és hosszútávon gondolkozva érdemesebb az ötkulcsos változatot megvásárolni, mert a kulcsmásoló boltokban akár 7000 forintot is elkérnek a plusz kulcsmásolatért.

Dierre kulcskészlet zárral együtt

Mint említettük a Dierre zár két részből áll, a hárompontos, tollas kulcsos zártestből és a kulcsgarnitúrából, külön a zártőkével. Nagyon régi, 10-15 éves záraknál nem szabad kulcstőkét cserélni, ott meg kell vásárolni a zárszerkezetet is. Csak így lehet garantálni a következő 10 év tökéletes működését. A Dierre zárszerkezet megvásárlása nagyobb körültekintést igényel, több információra van szükség, mielőtt megvenné ezt a terméket.

Verziók: jobbos- és balos nyitású, alsó- vagy felső zárszerkezet, háromrudas- vagy négyrudas kivitel, tollas kulcsos vagy cilinderes zártest.

Javaslat: e-mailben küldjön nekünk egy fotót az ajtóban lévő Dierre zárról! Így sokkal könnyebb a beazonosítás. Ide küldhet fotót a zárról: zarszerviz365@gmail.com

Hogyan vásárolhatom meg a Dierre kulcskészletet?

A déli 12 óráig beérkezett utalások esetén a következő munkanapra tudunk kiszállítást biztosítani mindenkinek az ország bármely pontjára. Pénteki napon leadott rendeléskor hétfőn történik az áru kiszállítása, amennyiben az utalás péntek délig beérkezik.

Miért és mire jó az új kulcskészlet?

A magyar piacon kb. 7-8 fajta különböző, olasz tollas kulcsos zárszerkezet van forgalomban. Ezekből kétfajta kódolható csupán, a Cisa és a Dierre. A Cisa kulcsokról előző hírünkben olvashat részletesebben.

A mérnököknek köszönhetően a Dierre úgy fejlesztette a zárjait a tollas kulcsos kivitel esetén, hogy lakáskulcs elvesztésekor nem kell szétszedni az ajtót a zárcseréhez, nem kell szakembert hívni, hanem házilag is elvégezhető a kulcsprogramozási folyamat. Egy komplett Dierre zárcsere 90-120 ezer forint között van zárszerviz keretein belül, helyszíni szereléssel. Egy kulcstőke pedig a 3 vagy 5 kulccsal, maximum 36.300 Ft-ba kerül.

Jó tanács és javaslat: Csakis tökéletesen és hibátlanul működő zár esetében szabad új kulcsokat cserélni a többpontos zárszerkezeten!

A Dierre kulcs formája, kialakítása

A Torinóban készült Dierre kulcsforma testvére az olasz konkurenciának, amilyen pl. a Sab, Cerutti, Iseo, Potent, stb. kulcsok. A Dierre tollas kulcs kétféle hosszúságban van forgalomban, 92 és 107 mm teljes hosszban. Forgalmazunk 3 és 5 kulcsos kivitelt. Ezek a kulcsok nem másolásvédettek, de mindenképp érdemes olyan szaküzletben másoltatni, ahol kimondottan ezzel foglalkoznak.

Mikor érdemes új kulcsokat cserélni?

Bérlőváltáskor, lakáskulcs elvesztésekor, illetve új lakásba költözéskor érdemes kulcsot cserélni. A Dierre zárnál - tökéletes működés esetén - elég csak kulcsgarnitúrát cserélni. Cserére szorul a kulcs akkor is, ha már nagyon kopott, régi, ferdék a fogak, akadoznak a zárban nyitáskor és záráskor.

Megjegyzés, jó tanács: akadozó zár esetében a Dierre kulcstőke cserével meghosszabbítható a zár élettartama. Az akadozó zárnál előfordulhat az is, hogy nem tud bejutni a lakásba, ami súlyos költséget von maga után, ha egy zárszerviz céget kell este vagy hétvégén kihívni a nyitáshoz.

Ötkulcsos Dierre kulcskészlet, Dierre kulcskészlet
Ötkulcsos Dierre kulcskészlet, Dierre kulcskészlet