Olasz zárak kulcsainak cserélése, esetenkénti kódolása

Cégünk fő profiljai közé tartozik az olasz zárak (Sab, Cerutti, Viro, Dierre, Potent, CR, Cisa, Mottura, Securemme) teljes körű szervizellátása, nyitása, cseréje, beállítása, zárszerelése és  – a költségkímélő – zár-programozása. Mindenünk van a szervizautóinkban a fent említett zárak esetében, nem kell várni a külföldről való beérkezésre, nem hiába vagyunk több mint 10 éve a disztribútorai az olasz zárgyártóknak.

Speciális szaktudást igényel az olasz zárak szervize, cseréje és szerelése. Sok megkeresését kapunk emailben, telefonon vásárlással, szervizellátással kapcsolatban. Mindenkinek segítünk, garanciális helyszíni zárszerelést, zárcserét is vállalunk!

Cisa ajtózár szerkezet újrakódolása 5 kulccsal

Igyekszünk ügyfeleink kényelmét biztosítani, ezért is használjuk a sztenderd méretű Cisa kulcsok átkódolásánál az 5 kulcsos garnitúrákat. Egy gyári Cisa kulcsmásolás bizonyos helyeken már 8000 Ft, így gazdaságosabb egyből a 3 kulcsos megoldás helyett az 5 kulcsos változatot beszereltetni. Ráadásul egyre többször találkozunk olyan problémával, hogy a gyári kulcsmásolat (egy vagyonért) akadozik, szorul, ami idő előtt tönkreteheti a zárat. Így a Cisa zárkódolásnál mi csakis az 5 darabos garnitúrákat használjuk.

Dierre zárbetét helyszíni cseréje Budapesten

Az újabb fajta Dierre bejárati ajtóban a tollas kulcs helyére a gyártó már cilinderes kivitelt szerelt, ilyen a Dierre New Power zárbetétes ajtó. A modern technológia előrehaladtával ez biztonságosabbnak tűnik a szakértők szerint, illetve szem előtt tartják már a kényelmesebb kulcshasználatot, mivel a kulcshossz jelentősen rövidebb a tollasnál. Ha már itt tartunk, megjelent a piacon egy még modernebb zár, amit szerelünk is. A gyár is elismeri, hogy az Iseo R90 zárbetét a 2022-es biztonsági követelményeket felülmúlja. Ennek kulcsmásolását csakis Olaszországból lehet megrendelni, ha nem elég az 5 kulcsos változat. A zárbetét-csere költségeiről, a kiszállás időpontjáról telefonon szoktunk mindenkit tájékoztatni. Áraink sajnos az alapanyagárak emelkedése és a magas üzemanyag árak miatt rendszeresen változnak. A Dierre ajtózárbetét csere akár aznapi kiszállással megrendelhető Budapest összes kerületében és a közeli pest megyei településeken.

Dierre költséges zárcsere helyett zár-programozás

A legtöbb olasz zárszerkezet fixlamellás kialakítású, ami azt jelenti, hogy ha új ingatlant vásárolunk vagy ha elhagyjuk a lakáskulcsot, akkor az ajtót szét kell bontatni a szerelővel és komplett zárszerkezet egységet kell cserélni, ami sokkal költségesebb, mint egy zárkódolás. Sajnos kevés zár tudja az újratanítást, kódolást, de ilyen pl. a Cisa, a Potent és a Dierre. A Mottura és Securemme záraknál lehet lamellaköteget cserélni (bizonyos típusoknál és esetekben), de sajnos az ajtógyártó úgy oldotta meg, hogy nem vágott ki elég szerelőnyílást az ajtóból, ezért szintén le kell szedni a lamellacseréhez az ajtólap belső borítását.

A zárkódolás egy sokkal rövidebb, gyorsabb és nem utolsósorban, költséghatékonyabb szervizellátás, első hallásra nem is értik az emberek, mit is jelent maga a szó. Az olasz gyártók a kódoló-zárak esetében a lamellákat úgy állították össze, hogy át lehessen állítani egy új kulcsra egy célszerszám segítségével. Ilyen a Cisa és a Potent. Vagy pedig egy memóriakocka kiszerelésével és egy másik beszerelésével meg tudjuk változtatni a kulcsok nyitási sorrendjét, mint pl. a Dierre tollas kulcsos zárak esetében. Kódolás előtt figyelembe kell venni a zár élettartamát, hogy tökéletesen működik-e. 10 év feletti zárak esetében nem célszerű a kódolás. A kódolási idő általában 15-20 percet vesz igénybe, amit csakis szakemberrel szabad ezt végeztetni, az igazítások, beállítások, zár-hangolások miatt. Kódolás esetén az ügyfél előtt bontjuk ki a gyári dobozt, 3 és 5 kulcsos kódolókészletekkel dolgozunk. Plusz kulcsokat zárszaküzletekben tud készíttetni mindenki saját magának, ha lehet, eredeti kulcsra kérjék mindig a másolatot!