Olasz tekerőgombos zárbetétek forgalmazása

Hagyományos zárbetétet bárhol lehet vásárolni, már barkácsáruházakban is. Ám olasz gyártmányú, kívülről kulcsos, belülről hosszított tengelyes típust, melyre belülről tekerőgomb szerelhető fel, azt jóformán csak mi árulunk, mégpedig jó minőségben, kedvező áron, kódkártyás kivitelben. Ilyen pl. a Dierre New Power zárbetét, az Iseo R7 cilinder és a legújabb fejlesztésű R90 zár, mely cégünk saját profilja, ezt más nem is árulja. Budapest IV. és X. kerületében a Metrodom lakópark tele van Dierre bejárati ajtókkal, melyekhez ilyen betétet tőlünk tud vásárolni.

Ezeknél a zárbetéteknél karbantartás nem szükséges, maximum egy kis grafitpor kerülhet a zárba, az megfelelő kenést ad a csapok és a kulcshorony találkozásánál. Akik a Metrodom lakóparkban vásárolnak lakást, ne bízzák a véletlenre, mert sokszor előfordul, hogy az 5 kulcs helyett 4 db-ot kapnak, nem kapnak kódkártyát vagy már eleve másolt kulcs kerül az ügyfélhez. Ez pedig nem biztonságos a jövőre tekintve. Vásároljanak inkább egy új betétet és cseréljék ki, vagy forduljanak zárszerelő szakemberhez!

Cisa, Sab, Iseo, Mottura, Potent olasz zárak forgalmazása

Magyarországon az egyetlen a Zár Zorro Kft, aki szinte az összes forgalomban lévő tollas kulcsos olasz zárszerkezetet forgalmazza és raktározza nagy mennyiségben. Persze sok helyen lehet kapni olasz zárakat, de általában 1-2 db található csak, vagy ebből, vagy abból a márkából.

Mivel az olasz biztonsági zárral ellátott ajtókból több 100.000 van hazánkban, ezért fontos a különböző típusok raktáron tartása, tovább a megszűnő típusok pótlása, kiváltása egy másik típussal. Ilyen pl. a Viro/Cerutti zár, melynek a gyártása a gyártó cég megszűnése miatt leállt. Üzletpolitikánk szerteágazó, a legfontosabb, hogy mindenkit kiszolgálunk, akár egy darab zár vásárlása esetén is. Legyen szó magánszemélyről, akik itt tudnak vásárolni, vagy cégekről, zárszaküzletekről, akikkel már kapcsolatban állunk.

Dierre, Potent, Cisa kulcskészletek értékesítése

Az újabb, nem fixlamellás olasz zárakhoz, mint pl. Potent, Dierre vagy Cisa, lehet ún. kulcsgarnitúrát kapni, rövid vagy hosszú kulcsos kivitelben, 3 vagy 5 kulcsos kiszerelésben.

A Cisa zárakhoz tartozó kulcskészlet tartalma a 3 vagy 5 kulcsos garnitúra és a célszerszám, ami szükséges a kódoláshoz. A Cisa kulcsok vásárlása csak sztenderd, normál méretben vásárolhatók meg, hosszúra nincs szükség, mert nincs ilyen vastag ajtó a piacon. Részletek itt.

A Dierre egységcsomag már rövid és hosszú kulcsos változatokban is kapható, szintén 3 vagy 5 darabos kiszerelésben. A dobozban van még egy ún. memóriakocka, és az ennek a behelyezéséhez szükséges műanyag célszerszám. A lenti fontos tudnivaló a Dierre zárak esetén is fennáll.

A Potent zárhoz tartozó kulcskészlet 3 darabos kiszerelésben vásárolható meg. A doboz tartalma: 3 db 98 mm hosszú tollas kulcs, egy alumínium átállító célszerszám és a használati utasítás.

Fontos tudnivaló! Nagyon régi, nehezen működő, akadozó olasz zárszerkezetet nem szabad kódolni, hiszen a sorjás, éles kulcs bástyái beleszorulhatnak a lekoptatott lamellák közé, ami oda vezethet, hogy a bezárás után az ajtó nem nyílik ki. A kopott, éles alkatrészek nem tudnak kapcsolódni és ez nem a kulcs hibája, hanem a zárszerkezet kopásáé.