Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Cégünk 15 éve foglalkozik zárszereléssel, zárszervizzel. Fő profilunk az olasz gyártmányú biztonsági trezorzárak szerelése, cseréje, nyitása, amelyiknél lehet, a kódolása, illetve a beállítása.

Ezen a területen 12 éve dolgozunk, mozgunk biztonsággal és naprakész szakmai tudással. Azért specializálódtunk a trezorzárakra, mert már a szüleink és a nagyszüleink is páncélszekrényekbe zárták az értékeiket. Mi úgy gondoltunk, hogy ha ezt a páncélszekrény zárat a fémszerkezetű ajtóval összekapcsoljuk, akkor közel 100%-os biztonságot tudunk elérni.

Továbbá azért is döntöttünk a biztonsági trezorzárak mellett, mert a mai, előrehaladott, rohanó világunkban sajnos egyre több a betörés, rablás, betörési kísérlet és az ajtóbefeszítés. Mivel a tollas kulccsal rendelkező trezorzárak jóval biztonságosabbak, mint a hagyományos (panel, többpontos műanyag, többpontos kínai) ajtókban lévő cilinderes társaik, mi valljuk, hogy igenis fontos a jó minőségű bejárati ajtókra és a benne lévő biztonsági zárakra odafigyelnünk! Betöréseknél a profi betörő látja a komoly biztonsági ajtót a minőségi zárral és tudja, hogy ezt felfeszíteni nem lehet, zárpikkelni  – ha egyáltalán lehet – nagyon időigényes, így inkább a szomszéd ajtajára összpontosít, ami pl. egy sima kilincsfelhúzós műanyag ajtó, vagy HiSec/Secdoors kínai ajtó, benne egy silány cilinderzárral. Betörőnk nagyon jól tudja, hogy ezeket egy perc alatt ki lehet nyitni és minket már el is felejtett!

Olasz biztonsági zárgyártó cégek

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni a legismertebb olasz zárgyártó cégeket, amelyek biztonsági ajtókba gyártanak trezorzárakat, zárszerkezeteket, zártesteket, másodzárakat.

S.a.b. biztonsági ajtózár

Az olaszországi Brescia tartományban lévő S.a.b. Serrature Srl 1976-ban jött létre, biztonsági zárakat gyártó családi vállalkozásként. A cég az évek múlásával természetesen kiterjesztette a vállalkozást és több fajta típusú trezorzárak valamint minden nemű ajtó kiegészítők gyártására szakosodott.

Az évek múlásával a S.a.b. olyan széles termékskálát állított fel, amelyre a konkurens cégek is felfigyeltek. A cilinder bevéső záraktól kezdve, a horogzárakon át, a fogaskerekes cilinder zárakig ontották a jobbnál jobb minőségű termékeket. Gyártani kezdtek többek között kéttollas kulccsal rendelkező biztonsági zárakat kapukhoz és páncélozott ajtókhoz, biztonsági trezorzárakat, biztonsági cilinderzárakat, továbbá kiegészítőket a többpontos (multi point) kilincsműködtetésű rendszerekhez is.

 A S.a.b. ezután ráállt a díszítő és esztétikai elemek kombinációjára, ami nem egy általános jellemvonás a zárkészítő cégeknél. Náluk például teljesen „hétköznapi” dolog, hogy a különböző kivitelek pl. több mint 15 féle színben kaphatóak és nem ritka a sárgaréz használata sem. A S.a.b. ráadásul ötvözi a dizájnt a megbízhatósággal és a nagyon magas szintű minőséggel, így egyre több és több magas kvalitású, igényes ügyfélkörre képes szert tenni.

A S.a.b. cég vezérelve az, hogy nevüket az átlagon felüli színvonalú termékekkel és a rugalmassággal párosítja a nagyközönség. Nagyon odafigyelnek a sokrétű gyártási folyamatokra, ezzel is szem előtt tartva azt a célt, hogy ügyfeleik speciális igényeinek is meg tudjanak felelni.

A gyártás folyamatát saját maguk felügyelik, ugyanis minden a saját gyárukban készül. Néhány esetben működnek csak együtt külső beszállító partnerrel, akinek a speciális technológiai szakértelmét „kihasználva”, a S.a.b. versenyben képes maradni a globális piacon, és büszke tud lenni a 100%-ban Olaszországban gyártott termékeire.

A S.a.b. cég, termékeit több mint 60 országba exportálja világszerte.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Viro/Cerutti hárompontos ajtózár

A Magyarországon VIRO néven bevezetett és igen elterjedt biztonsági zár gyártója valójában az olasz Cerutti családról elnevezett cég, amely az 1940-es évek elején alakult meg. Működésük kezdeti szakaszában a pumpás, cilinderes zár volt a fő termékük és csak a későbbiek folyamán vezették be a fent megemlített VIRO biztonsági trezorzár gyártását, amelyet a VIRO cégnek gyártottak.  Rohamos sikerüket két dolognak köszönhették, mégpedig a megbízhatóságnak és a minőségnek. E két dolgot a mai napig híven követik, mint a cég vezérelvét.

Sikerüket igazolja, hogy Magyarországon a munkáink során még mindig találkozunk olyan ajtóval, amelyben egy eredeti VIRO zár van, többé-kevésbé működőképes állapotban. Ez pedig közel 20 éves működést foglal magába, amit csak kiváló minőséggel lehet elérni. Az tény, hogy ennek a zárnak a működése kicsit hangosabb a társainál (Mottura, Cisa, CR, Sab, Iseo, Securemme, Dierre), de a működése elképesztően stabil.

A VIRO biztonsági zárak csak fix lamellás kivitelben elérhetőek. Hazánkban csakis a tollas kulcsos változat a jellemző. Két fúrásvédett csap védi magát a zárat, a zárszerkezet három irányba működik. Magának a zárszerkezetnek tömör a felépítése, a rugókat a lamellákra préselték, a lamellák fix ponton támaszkodnak.

Iseo tollas kulcsos széfzár

Az olasz Iseo céget 1969-ben alapította meg Giuseppe Facchinetti. A vállalat az Iseo tó partján fekszik egy Pisogne nevű városkában, csodálatos hegyvidéki környezetben. A cég a tóról kapta a nevét.

A kezdeti időkben a cég cilinder betétek gyártásával foglalkozott. Először a fogazott zárbetétek gyártására szenteltek sok időt, majd a későbbiekben a lapon mart változatot is elkezdték gyártani. Az idők folyamán a vásárlói igényeket figyelembe véve folyamatosan fejlesztettek ki zárszerkezeteket, biztonsági trezorzárakat, több pontos (multi point) szalagzárakat és pumpás rendszerű biztonsági lamellás zárszerkezeteket.

1998-ban Giuseppe fia Evaristo Facchinetti újításként megalapította az Iseo Csoportot (Iseo Group). Ekkor a cég iszonyatos növekedésnek indult és létjogosultságot nyert a versenytársak között. A bátorság és az új távlatokban való gondolkodás lett a cég fő perspektívája. Ezzel a stratégiával az Iseo Csoport mondhatni meghódította a világot. A madridi székhelyű Cerraduras Iseo Iberica felelős a spanyol és dél-amerikai piacok ellátásáért, a dubai Iseo Middle East a közép-keleti és indo-pakisztáni piacokat fedi le.

Ma az Iseo Csoportnak kiemelkedő szerepe van globális szinten, ezáltal képes biztosítani ügyfeleinek a legszélesebb termékskálát és szolgáltatásainak kiemelkedő minőségét.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Potent rászegző és többpontos zárak

Az olasz Potent vállalat 1978 óta vállal szerepet többek között a biztonsági trezorzárak gyártásában. Ez idő alatt több termékcsaládot is kifejlesztettek, melyek magasabbnál magasabb biztonsági fokozatot képviselnek. Teljes zárkollekciójuk a cilinderzáraktól kezdve, a fix lamellás, kódolható zárakon keresztül a biztonsági trezorzárakig, használhatók fa ajtókba, biztonsági páncélajtóba, tolóajtókba, kapukba, széfekbe, páncélszekrényekbe.

A POTENT cég mérnökei állandó ellenőrzés mellett folyamatosan fejlesztik, modernizálják a biztonsági trezorzárjaikat. Különböző teszteléseket hajtanak végre a zárakon a bejárati ajtók folyamatos nyitása és zárása során, amely kiküszöböli a legkisebb hibát is. Rendszeresen, minden évben jelen vannak a milánói MADE expón. Nemcsak az olasz piacot terítik be termékeikkel, hanem Európa-szerte szállítanak különböző nemzetiségű partnereiknek. Magyarországon főként a biztonsági ajtókba való trezorzárjaikat szereljük, valamint a rászegző egy-illetve több irányú pumpás zárjaikat.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Mottura tollas kulcsos zártest

Az Olaszországban alapított Mottura cégnek kiemelkedő szerepe van a biztonsági zárak gyártásával foglalkozó cégek körében.

A 90-es évek elejéig kézi munkával gyártották a széfeket és páncélszekrényeket. A Mottura cég már 1992-ben rendelkezett egy új lézervágó berendezéssel, ami nagyban megkönnyítette a gyártást és jelentősen javította a termelés hatékonyságát. Innentől kezdve a Mottura cég életképessé vált a környező országok piacain és átvette olaszországi vezető szerepét a biztonsági zárak és kiegészítők piacán.

A Mottura cég zárválasztéka az ablak- és ajtózáraktól kezdve, a biztonsági trezorzárakon keresztül, a biztonsági cilinderzárakig terjed. Az elektronikus zárak, zárrendszerek területén a Mottura név egybefonódott a minőséggel és megbízhatósággal. A Mottura, a széfek és a hozzájuk tartozó teljes körű zárrendszerek nemzetközi szinten elismert szakértőjévé nőtte ki magát és termékei nagyszámban jelen vannak szállodákban, üdülőkben és luxushajókon szerte a világon. Értékesítési hálózata teljes egészében lefedi Olaszországot, valamint jelen van a vezető európai országokban is.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Securemme cserélhető lamellás zár

1967-ben Mario Malighetti megalapítja a SECUREMME nevű biztonsági zárkészítő céget. A cég vezetői már ekkor elkötelezik magukat amellett az irányelv mellett, hogy ők csak és kizárólag 100%-ban olasz termékeket fognak gyártani. A cél elérése és megtartása új technológiák fejlesztésén és a szakképzett munkaerő állandó továbbképzésén alapul. Kutatásaikat a folyamatosan fejlődő piac és versenytársaik követelményeihez igazítják. A munkatervhez való folyamatos ragaszkodás nagyon fontos a cégnek. Alapanyagjaik és magas technológiai szintű gyártó berendezéseik nem is vezethetnének máshová, mint megbízható és jó minőségű termékekhez.

A SECUREMME cég rendkívüli figyelmet tulajdonít a részleteknek és termékeik minőségi ellenőrzésére. Gyártási fázisaik minden pontja számítógépes rendszerellenőrzésnek van alávetve, ami által a minimálisra tudják csökkentetni a hibás termékek számát.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Cisa kódolható biztonsági ajtózárak

Az olasz CISA (Costruzioni Italiane Serrature e Affini) gyár Firenzében alapult 1926-ban Luigi Bucci ötlete alapján. Még ugyanabban az évben, azaz 1926-ban szabadalmaztatták az első elektromos vezérlésű zárat.

A cég 1983-ban kezdte meghódítani Európát és ekkor alapították meg az első leányvállalatukat Spanyolországban, melynek neve CISA Cerraduras. Az anyacég 1982-ben megvásárolta a francia Bicard vállalatot és nem sokkal később nyitott egy új gyárat Angliában is. Az olasz CISA anyavállalatnak mára már vannak érdekeltségei a dél-amerikai (Venezuela), az afrikai (Dél-Afrika) és az ázsiai (Szingapúr) kontinensen is.

A cég központja Faenza városában van (Ravenna tartomány), ahová még a II. világháború alatt költöztek.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

CR olasz többpontos zár

A torinói CR cég 1955-ben alakult és rövid időn belül, Olaszország vezető zárgyártói közé küzdötte fel magát. Mára a CR az egyik legismertebb és legelismertebb olasz vállalat ebben az iparágban.

A CR a különféle zárak széles skálájával rendelkezik bármilyen beltéri és kültéri ajtó számára. A hangsúlyt mindig is a minőségre és a tökéletes tervezésre helyezték, ezáltal rövid időn belül sikerült megerősíteniük jó hírnevüket a szakmában, mind Olaszországban, mind a külföldi piacokon. 1991-ben a CR csatlakozott a francia Securidev csoporthoz más zárgyártó cégekkel egyetemben, hogy közös erővel haladjanak előre és támogassák egymást. A Securidev csoport garantálja számukra a töretlen előrehaladást, az újítások lehetőségét, a korszerűsítéseket és minden esetben elvégzi a minőségi ellenőrzést a csoport tagjai által gyártott termékeken, az ügyfelek legnagyobb megelégedésére. A CR biztonsági zárakat Szlovéniában gyártják.

Olasz biztonsági zárak forgalmazása, kiszállítása

Fenti gyártók biztonsági trezorzárjait mind forgalmazzuk webáruházunkban! A megrendelőkhöz való eljuttatásukat egy munkanapon elül vállaljuk!