Növekszik a betörések száma – ne legyen áldozat!

A 2021-es év közepétől indult meg drasztikusan a betörések száma főként Budapesten, kiugróam magas, 75 százalékos növekedéssel!  Pest megyében 25-28 % az emelkedési statisztika! A legtöbb sikeres betörés a felhúzókilincses műanyag ajtókon, a kínai HiSec és Secdoors ajtókon és a sima, egy zárral ellátott faajtókon történik a legtöbbször. A műanyag ajtókat egyszerűen befeszítik, a kínai ajtókat pedig zárbetét-manipulációs eljárással támadják meg.

Mindkét esetben a megelőzés a célravezető megoldás! Az a jó, ha felszerelünk egy olyan stabil, erős, betörésbiztos szerkezetet, ami véd fent említett nyitási technikák ellen. Ez pedig a jónevű, olasz Potent zár.

A zárszerkezet kivitele, mérete, kulcsai

Az olasz Potent biztonsági zárszerkezet kívül/belül kulcs-kulcs vagy kívül kulcs, belül gomb kivitelben vásárolható meg webáruházunkból. Egyedi, sajátos kulcsprofiljai vannak és 3 db kulcs tartozik a zárhoz. A szerkezet 50, 60, 70, 80 mm hosszúságú zárcsőrrel van ellátva, mely igazodik a különféle ajtók vastagságához.

A zárdoboz 8,5 x 8,5 cm-es. 4 x 1 cm vastag acélnyelv csúszik a záron keresztül, kb. 12 cm hosszúságban.

Rászegző zárral megelőzheti a bajt!

A betörés mindig megakadályozható egy akár házilag történő pót- vagy plusz zár felszerelésével. A betörők nem ostobák, általában a gyengébb, egyzáras, gyenge anyagú ajtókat keresik. Ha találkoznak egy olyan zárral, ami az ajtóra van felszerelve és már nekik is bonyolultnak tűnik a nyitása, mindig továbblépnek.

A betörők a betörési időt próbálják minimalizálni, mindig a lehető legrövidebb időn belül kell ennek meglennie. A zárnyitási műveletre 1-2 percet szánnak, ha nem sikerül, mennek tovább. Ha vásárol egy Potent részegző zártestet, megelőzi a betörést, megerősíti az ajtót és még lehetőséget sem ad a betörőnek a próbálkozásra. Ezek a zárak fém-, fa- és műanyag ajtóra is könnyedén felszerelhetőek.

Mennyibe kerül a valós védelem? Gondolkozzon rajta!

Mielőtt elvetnék a gondolatot, hogy biztonságosabbá tegyék a bejárati ajtót, ezzel is védve a lakást, mérlegelni kell a következőket. Egy betörés során jelentős kár keletkezik az értéktárgyak eltulajdonításával, az otthon feldúlásával, a bejárati ajtó tönkretételével és a helyreállítási költségekből. A legkisebb, 150-200 ezer forintos károk is számottevő összegek, de ahol nagyobb a zsákmányolási lehetőség, ott milliós kár is lehetséges. Ez pedig mind megelőzhető egy 30-40 ezer forintos zár felszerelésével!

A Potent zár valós biztonságot nyújt, hiszen a külső zárrésze nem manipulálható, belső tömör acélnyelve pedig erősen támaszkodik, ha feszegetés éri az ajtólapot. Ennek a zárnak a felszereléséhez nem szükséges zárszerelő szakember, minimális szerszámozottsággal felszerelhető. A csomag egységesen tartalmazza a zárszerkezetet, az ellenoldalt (kétszárnyú ajtókhoz), a rögzítőcsavarokat, a díszítő elemeket.

Hogyan rendelhető meg a biztonságos zár a webáruházból?

Amikor a vásárlásig eljut valaki, a legtöbbször már túl késő, de szerencsésebb esetben, a megelőzésről is lehet szó. Az ajtók betörés elleni védelmét csakis nagyon jó zárakkal lehet biztosítani. Webáruházunkban ezek a biztonsági másodzárak mindig raktáron vannak, hiszen folyamatosan szükség van rájuk! Próbáltunk olyan zárat elérhetővé tenni a piacon, melyet mindenki meg tud fizetni, a felszerelése kevés szerszámot igényel, ám a strapabírása annál nagyobb! És persze bármilyen ajtóra felszerelhető. Az alsó két képen látszik egy-egy felszerelt modell, egy- és kétszárnyú ajtókra felszerelve. Vásárlási részletek: ITT.

Növekszik a betörések száma – ne legyen áldozat!
Növekszik a betörések száma – ne legyen áldozat!