Mottura zárak, zárszerkezetek forgalmazása

Amennyiben meghibásodott, tönkrement, vagy elöregedett és már akadozva, nehézkesen működik a Mottura típusú biztonsági zár az ajtóban, érdemes azt kicserélni. A nem kellő időben történő zárcsere a zár teljes tönkremeneteléhez vezethet, amiből adódóan egyszer csak nem fog kinyílni az ajtó.

A Mottura zárszerkezet cseréjekor, amennyiben fix lamellás a szerkezet, azt kompletten ki kell cserélni. Attól függően, hogy ki gyártotta a biztonsági ajtót, különböző módok vannak, hogyan lehet a zárszerkezethez hozzáférni.

Egyes gyártók úgy oldották meg, hogy sajnos telibe kenték az ajtólapot ragasztóval, így azt értelemszerűen, sérülés nélkül nem lehet lebontani. Ha Olaszországban gyártott lemezajtó van Önnek beépítve, akkor az ajtólap egyszerűen és minden sérülés nélkül kihúzható az ajtókeretből, miáltal könnyen hozzá lehet férni a Mottura zártesthez. Vannak olyan gyártók is, akik a trezorzárat az ajtó éléből, négy csavarral, az előlapon keresztül fogatták fel. Ezzel van a legegyszerűbb dolgunk, mert miután lekötöttük a fel- és lemenő rudazatokat, már ki is tudjuk emelni a zárszerkezetet. Itt csak akkor lehet probléma, ha a fel- és lemenő rudazatok oda vannak hegesztve a zártesthez. Ilyenkor azokat le kell vágni és a zárcsere elvégzése után vissza kell őket hegeszteni.

A zárcsere befejeztével mindig le kell ellenőrizni, hogy a zárszerkezet megfelelően működik-e, hogy mind a négy állást simán és finoman viszi, továbbá, hogy a bezáráskor nem szorul-e. Ellenőrizzük még az ajtó szigetelését is, (hungarocell, nikecell, üveggyapot) hogy az nem mozdult-e el valamerre, nincs-e az útjában valamilyen forgó alkatrésznek. A belső borítás visszaszerelése néha több kezet igényel, mint amivel rendelkezünk, így ajánlatos egy faékkel vagy alátétlemezekkel megemelni, ezzel is könnyebbé téve annak összecsavarozását. Legvégső lépésként pedig vissza kell szerelni a kilincscímke garnitúrát és a nagy látószögű kitekintőt.

Mottura biztonsági ajtókkal mára már nemcsak lakóparkokban találkozhatunk, ahol elsősorban az olasz gyártmányú ajtók vannak beszerelve, hanem egyre több magánszemély dönt a trezorzárral ellátott egyedi biztonsági ajtók mellett. Ezekkel bárhol lehet találkozni szerte az országban, Budapesttől kezdve egészen Sárvárig.

A négyfordulatos, tollas kulcsos Mottura zárszerkezetet itt tudja megvásárolni.

Mottura zárvásárlás – új kulcsok

A mai világban zárjavítással egyik zárszerviz cég sem foglalkozik. Igazából csak azért van erről írva, hogy annak, aki ezt írja be a keresőbe, megjelenjenek. Egy 10-15 éves Mottura zárat senki nem fog javítgatni, alkatrészeket cserélni benne.

Bárki is megy ki az ügyfélhez zárjavítás címszóval, annak úgyis az lesz a vége, hogy zárcsere.

A következőt szoktuk ajánlani, ha nincs mód és lehetőség arra, hogy az ügyfél egy zárcserét kifizessen, akkor ajánljuk webáruházunkat!

Mi nem foglalkozunk zártisztitással, sorják egyengetésével, mivel erre a tevékenységre nem lehet garanciát vállalni. A zárat az ügyfélnek kell kiszerelni az ajtóból, azt leméretezni és utána tudja megvásárolni tőlünk.

Mottura zárvásárlás beletört kulcs miatt

Hajlamosak vagyunk addig használni egy zárat vagy kulcsot, amíg elkezd akadozni, szorulni. A vége az lesz, hogy a kulcs beletörik a zárba vagy a sok feszegetéstől beleszorul. Ilyenkor már csak zárcserével lehet megmenteni a szituációt. Forduljanak hozzánk Mottura zárak vásárlásával kapcsolatban!

Cilindervezérlésű Mottura zárszerkezet

Az olasz Mottura gyár rengeteg tollas kulcsos zárszerkezetet adott el Európában és ezzel egyidejűleg a cilinder meghajtású zárból is. Ennek a mérete egy az egyben megegyezik a tollas kulcsoséval, csak a kulcs nyílása és a belső felépítése más. A tollas kulcsos zárszerkezetekben lamellák vannak, a széfekhez hasonlóan, a cilinderes változatban pedig fogasív vagy fogaskoszorú, illetve zárbetét meghajtás. A zárbetét egy ilyen szerkezetben szinte bármilyen lehet, de ilyenkor nem szabad spórolni, mert ez védi meg az ajtót. Ha jót akarnak, meleg szívvel ajánljuk az Izraelben készült, Mabisz 5-ös minősítésű, megfizethető zárbetétet!

A zárbetétek cseréjét kulcselvesztéskor és bérlőváltáskor érdemes mindig kicserélni!

Vannak esetek, amikor elhasználódik a Mottura cilinderes zárszerkezet, vagy a kilincse kezd el lógni vagy a szerkezet nehezebben viszi a záródást. Egy új Mottura szerkezet megvásárlásával és kicserélésével ez is megoldódik.

Mottura zárak, zárszerkezetek forgalmazása
Mottura zárak, zárszerkezetek forgalmazása