Mit tegyünk, ha letört a kilincs a kínai csodaajtón?

A kínai ajtókilincs letörése miden ajtótulajdonost utolér, akinek ilyen ajtója. Visszaragasztani, házi tunning megoldásokkal ezt nem szabad orvosolni. Nem tart ki sokáig és csúnya is. Találkoztunk már oda nem illő alumínium kilincs felszerelésével, olcsó, utángyártott, még csak nem is hasonló kilincsgarnitúrákkal. A tökéletes megoldást mi biztosítjuk, a kínai kilincs helyére való, méreteivel megegyező, kinézetre ugyanolyan, minőségben azonban sokkal jobb kilincs felszerelésével. Ha lóg, vagy eltört, nem világít, vagy kopott, karcos és ez zavarja, hívjon minket bátran! Raktáron tartjuk ezeket a jó minőségű kilincseket, jobbos-balos verzióban, lásd lenti kép. Munkánkat megkönnyíti, ha küld fotót nekünk a mostani ajtókilincsről és könnyen beazonosítjuk a nyitási irányt.

Betörtek a HiSec ajtón, kihez forduljak zárcsere kapcsán?

Sajnálatos módon ezeken a kínai ajtókon mindennapos a betörési próbálkozás, ami a legtöbb esetben sikeres is. Ezért írunk minél többet a tájékoztatás érdekében erről a jelenségről. Kérjenek tanácsot az ajtóban lévő zárbetét biztonsági szintjéről és ha szükséges, mi el is végezzük a zár vagy zárak cseréjét.

Nyomtalanul tudják kinyitni a kínai zárbetéteket a betörők, poénból néha távozás után vissza is zárják őket. Ez kihívás is lehet, gyengéd elegancia, nagyobb a sokk a betörés láttán! Csak úgy lehet megelőzni a betörést, ha jó zárbetét van alkalmazva, ami visszatartja a zárnyitó szerszámok próbálkozását, erre pedig csakis jól bevált, mozgó alkatrészes, izraeli zárbetétet tudunk ajánlani. Senkinek nem kell bemutatni az izraeli védelmet, ami világszínvonalú. Az egyik legnagyobb zárgyártó a világon, mi is tőlük vásárolunk és ezeket a zárakat szereljük be.

A zárcsere művelete akár egy-másfél óráig is tarthat a kínai ajtóknál. Ha már kint vagyunk, átnézzük az ajtót, a legtöbb esetben valamilyen igazítást is eszközölni kell. Sokszor találkozunk a lógó kilinccsel, ami nem vízszintesen áll, eltörött benne a rugó. Ha már ott vagyunk, kicseréljük azt is és egy darabig le van tudva az ajtó karbantartása. A zár- és kilincs-csere költségeiről előzetesen tájékoztatjuk ügyfeleinket telefonon.

Minden nyitás, zárás alkalmával kattog az ajtó

Szinte minden harmadik kínai ajtó problémája ez, amivel semmit nem lehet kezdeni. Az ajtó rosszul van beépítve, összeér a keret az ajtólappal. Ahogy kifordul a tokból nyitáskor, súrlódás és egymástól eltávolodás hatására jön létre ez a hang. Ennek a beállítása nem mindig sikerül, általában nem vállalunk ilyen munkát. Javaslat lehet és házi feladat otthonra, hogy nézze meg, honnan ered a hang és sűrűbb olajat, vazelint (gyógyszertárból) kell alkalmazni azon a részen, így elmúlik vagy legalább tompul a kattogás.

Akkor szűnne meg teljesen, ha az ajtólapot az ajtókerethez be lehetne állítani körben, egységesen 2 mm hézaggal, de a legtöbbször a rossz beépítés miatt jóformán hézag sincs. Tehát, ha a zsanér oldalától arrébb állítanánk az ajtó távolságát, akkor a kilincs oldalán lévő szakaszon horzsolódna, érne össze a két felület. Egyébként nem probléma ez, nem teszi tönkre a kattogás a zárszerkezetet, egy pár év elteltével a fémek súrlódása révén lekopik és abbahagyja a hangot, ez talán lehet jó hír is.

Van még egy megoldás, amire szintén nem vállalkozunk, csak tájékoztatunk mindenkit róla, hogy a beépített ajtót ki kell bontani és szakszerűen újra beépíteni.

Hol lehet igénybe venni a kínai ajtó zárszervizt probléma esetén?

Vállalkozásunk 20 éves múlttal rendelkezik. Hétköznaponként főként Budapest kerületiben dolgozunk, illetve közeli, pest megyei településeken szervizeljük a rossz minőségű kínai ajtókat. Próbáljuk őket normálisan beigazítani, biztonságosabbá tenni. Külön kiszállási díj nem kerül felszámításra, ha szolgáltatást rendel tőlünk, viszont csak felmérést nem tudunk biztosítani, erre nincs kapacitásunk. Úgy lehet ezt megoldani, ha küld nekünk több fotót az ajtóról, zárról, kulcsról a beazonosítás végett. Kell tudnunk a hibajelenség részleteiről, a fennálló problémákról. Az e-mailbe kell legyen egy telefonszám is, hogy a részleteket meg tudjuk beszélni. Ez lényegesen gyorsabb, mint lelevelezni kérdést-választ, oda-vissza, több alkalommal.

Vidéki kiszállást kínai ajtók kapcsán nem vállalunk, arra helyszíni zárszerviz vállalkozást kell felkutatni.