Milyen zárbetétet vegyek? Útmutató a vásárláshoz

A zárbetét vásárlása egy igen fontos dolog, ugyanis a lakásunk védelmében hatalmas szerepet játszik. Sokan azonban elbizonytalanodnak zárbetét vásárlás előtt és a hatalmas internetes választék mellett nem tudják eldönteni, hogy milyen zárbetétet vegyenek.

Ebben a cikkben igyekeztünk összeszedni az összes fontos tényezőt, amit mérlegelnünk kell mielőtt zárbetétet vásárolnánk.

Milyen ajtóba vásároljuk a zárbetétet?

Legelőször is érdemes azt megfontolni, hogy hová vásároljuk a zárbetétet. Nem mindegy, hogy a kerti fészerre szeretnénk valamilyen zárat szerelni, vagy pedig a bejárati ajtónk által nyújtott biztonságon akarunk javítani. Fontos megjegyezni, hogy vehetünk akármennyire szuper és biztonságos zárbetétet, ha az ajtót egyszerűen be lehet rúgni vagy feszíteni, akkor sajnos nem sokat ér a zárbetét.

Nem mindegy milyen ajtóhoz veszünk zárbetétet

Nem mindegy milyen ajtóhoz veszünk zárbetétet

Mekkora zárbetétre van szükségünk?

A vásárlás során az egyik legfontosabb dolog az, hogy megfelelő méretű zárbetétet vegyünk. A zárbetétek szélessége és magassága általában megegyezik, azért, hogy könnyen lehessen őket cserélni. Viszont nagyon sok különböző hosszúságú zárbetét van. A megfelelő kiválasztása pedig elengedhetetlen. Amennyiben túl hosszú a zárbetét és túllóg az ajtó síkján, akkor remek lehetőséget biztosítunk egy beterő számára. Ha pedig túl rövid a zárbetét, akkor egyszerűen nem fogjuk tudni használni, hiszen nem ér majd bele a kulcs az ajtó miatt. A zárbetét méretekről részletesen itt olvashat.

Mitől biztonságos egy zárbetét?

Különböző webshopokban már 5000 Forint alatt is lehet zárbetéteket kapni, azonban ezekkel egy nagy probléma van: nem védenek semmi ellen. Egy betörő másodpercek alatt nagyon könnyen megbirkózik egy ilyen zárral. Azonban szerencsére vannak más alternatívák is. 

Amennyiben tényleg komoly, biztonságot nyújtó zárbetétet szeretnénk vásárolni, jó ha rendelkezik a következő tulajdonságokkal:

  • Fúrásvédelem
  • Törésvédelem
  • Másolásvédelem
  • Kopogtatásos zárnyitás elleni védelem
  • Finomnyitás elleni védelem

Érdemes biztonságos zárbetétet venni

Amennyiben arra kíváncsi, hogy miért is van szükség ezekre a funkciókra, olvassa el leggyakoribb betörési módszerekről írt cikkünket.

Az általunk forgalmazott zárbetétek mindegyike rendelkezik a fent felsorolt tulajdonságokkal, így bárkinek jó szívvel tudjuk ajánlani őket. A teljes kínálatunkat itt lehet megtekinteni. 

Milyen zárbetétet vegyek?

Most, hogy már részletesen megnéztük mire érdemes figyelni a zárbetét választásnál, összefoglaljuk a legfontosabbakat:

  • Zárbetét választásnál fontos nagyon, hogy hova szánjuk a zárbetétet. Nincs értelme minőségi zárbetétet venni, ha az ajtót, ahova szerelnénk gyerekjáték befeszíteni.
  • A zárbetét méretének megfelelőnek kell lennie, ellenkező esetben vagy nem tudjuk használni a zárat, vagy a betörő dolgát könnyítjük meg.
  • Végül pedig nagyon fontos a zárbetét minősége és az, hogy mi ellen véd. Mit sem érünk egy olyan zárral amit egy gyakorlott betörő másodpercek alatt tör fel.