Milyen zárbetétet vásároljunk?

Az ajtózárbetét a legtámadhatóbb pontja a bejárati ajtónak, így a biztonságnak érdemes kiemelt figyelmet szentelni. A zárbetét kiválasztásánál járjuk körbe a témát, kérdezzünk meg szakembert, olvassunk róla cikkeket! Mi forgalmazóként izraeli zárbetéteket ajánlunk, hiszen mindenki tudja, hogy Izraelben igen komoly szerepe van a védelemnek, így hangsúlyt fektetnek a biztonsági magas színvonalára, és folyamatosan arra törekednek, hogy világszerte ők legyenek a legjobbak.

Mind az ajtó-, mind zárgyártásban az élmezőny elején vannak a legjobbak között, nagyon magas biztonsági fokozatú zárbetéteket gyártanak, alkalmaznak. Mi közvetlenül a gyárból vásárolunk, így tudunk az ügyfelek számára nagyon jó árat adni, ha magas minőségű biztonsági zárbetét vásárlásáról van szó.

Az első lépés talán a legfontosabb, a zárbetét méretének a megállapítása. Ezt úgy tudjuk megmérni, hogy a már használt zárbetét kiszedjük az ajtóból és a zárbetét rögzítéséhez szükséges alsó furat közepétől mindkét irányban lemérjük a zárbetét oldalait. Ezek lehetnek akár szimmetrikusak, tehát azonos oldalúak (pl. 31/31 mm) vagy aszimmetrikusak, pl. 45/55 mm. Ha nincs benne az ajtóban a zárbetét, mert esetleg az előző tulaj elvitte, akkor egy ajtó vastagságot kell mérni és elosztani vastag és vékony oldal részére, de ez általában nem jellemző, mert a zárbetétek benne vannak az ajtóban.

A zárbetét másik fontos tulajdonsága, hogy védve legyen a hengerzártörés nyitási módszer ellen. Akár a zárbetét alján lévő híddal, a zárbetétbe beleszerelt dróttal vagy a zárbetét elején lévő kikönnyítéssel, de legyen védve a törés ellen! Fontos a helyes, megfelelő méretválasztás is, ami annyit jelent, hogy a zárbetét ne lógjon ki az ajtó síkjából, ne tudja a betörő azt megfogni és így elkerülhető a zártörés. Ha mégis hosszú zárbetét lett vásárolva, akkor fel lehet szerelni még egy belülről rögzíthető törésvédő pajzsot, ami védi a zárat és díszíti az ajtót.

Különböző méretű zárbetétek vannak forgalomban, de mi csakis magas biztonsági fokozattal rendelkező, MABISZ tanúsítvánnyal ellátott terméket javasolunk a bejárati ajtóba beszerelni!

Válasszon körültekintően, hívjon miket, mi segítünk a kiválasztásban! Önnek csak a zárbetét méretét, illetve a zárbetét fajtáját kell kiválasztania, amit tőlünk megvásárol.

Amire nagyon fontos ügyelni tehát, a zárbetét mérete, a kulcsok száma, a törésvédelem és a másolásvédelem. Minél többet tud egy zárbetét, annál biztonságosabb, és annál jobban elrettenti a betörőt, a feladatát jócskán megnehezítve. Ne feledjék, az olcsó zárbetét nem véd semmit! Pillanatok alatt megtörténhet a baj! Azonnali károkozás és lelki sérülés keletkezhet belőle.

Mi mindenben segítünk a zárbetét kiválasztásánál! Vásároljon tőlünk biztonságot!