Milyen cilinderbetét kulcsprofilok vannak?

Megkülönböztetünk sima hagyományos, fogazott kulcsos profilt, ilyen pl. az Elzett, Titan, Abus betétek, illetve vannak laponmart variációk, pl. RB LOCXIS, Keylocx, Basi, Mul-T-Lock cilinderek, stb. A kulcsprofilok a zárbetétek minőségi felépítését mutatják, igazolják. Az egyszerű betéteknél sima egysoros csapok vannak, általában 5-6 db. A bonyolultabb kialakítású betéteknél vagy egyszeri 7 csapsor vagy a dupla csaposoknál 2x5 csap található, esetleges oldalcsapokkal, mozgó alkatrészes csapkialakításokkal az extra biztonság érdekében. Minél bonyolultabb a kulcs felépítése, annál nagyobb a biztonság, annál nehezebb a betörő dolga. Ilyenkor már a kulcsmásolás is korlátozva van.

A cégünk által forgalmazott RB zárbetétek kulcsainak másolását két hazai partnerünk végzi, így elmondható, hogy ezek nem tömegcikkek, hanem valóban minőségi zárak. Tömegcikkek bárhol kaphatók, a barkácsáruházaktól kezdve, a csak a kereskedelemre szakosodott webáruházakig.

Ha egyedi zárat szeretne, melyet csak tőlünk lehet csak vásárolni, az SKG zárrendszerből tud választani. Abszolút felsőkategóriás kialakítás, megfizethető áron! További részletek itt!

Kulcsfej formák, színek, kialakítások

A kulcsforma és annak színe egy nagyon jó beazonosító, hogy milyen zár van az ajtóban, legalábbis a mi zárjainknál. Mindegyiken van gyári logó, vagy valamilyen beazonosító infó, a kódkártyán ennél még több információ. A másolásvédett kulcsoknál a „patented” felirat is olvasható. Ez alól kivétel, ha utángyártott nyerskulcsoknál beszélünk (ez a mi termékeinknél kizárt, mert a védelem még nem járt le), de ezeken is megtalálható a Silca, JMA, Erebbi felirat, ami a nyerskulcsgyártó cég neve.

Vannak műanyag védőburkolattal ellátott kulcsfejek vagy sima fémfejűek. A kulcsok kialakítása lehet egyszerű vagy bonyolult, kézreálló vagy bumszli. Gyártó és mennyiség függvényében kérhető bármilyen kulcsszín, esetleg saját felirat a forgalmazó, zárszerviz vagy kulcsmásoló elérhetőségével. A kulcsszár kialakítása lehet ún. farkas fogazású, általában ezeket függőlegese kell a zárba helyezni. De a vízszintes laponmart kivitel a népszerű, ahol a kulcs vízszintesen megy bele a zárba. A jobb záraknál a duplacsapos kialakítás jellemző a hengerben, itt mozgó alkatrész van a kulcsokban a valódi biztonságért, egy vagy több darab. A mozgó alkatrészes kulcsok szabadalmi vagy másolásvédelemmel vannak ellátva.

Sima, egyszerű és professzionális zárbetét

Szinte mindenki tartott már a kezében zárbetétet. Az egyszerű és a biztonságosabb zárak között szabad szemmel is látható a különbség, a kialakításán, a tapintásán, súlyán és az anyagösszetételén. Az egyszerű, azaz olcsóbb, silányabb zárbetétek valamilyen gyenge fémötvözetből készülnek, kopásállóságuk és strapabírásuk ezáltal gyenge. Nem véletlenül törnek bele gyakran a kulcsok ezekbe a zárbetétekbe. A legtöbb kínai ajtóban lévő piros/fekete fejű kulcsos zárak ilyenek. Aki biztonságra vágyik, nagyívben kerülje el ezeket a betéteket, mert nemcsak minőségileg megbízhatatlanok, de a betörőknek is lehetőséget adnak a könnyű bejutásra, a lakás kirámolására!

Aki nem tud különbséget tenni, mivel nem szakértő, de mégis vásárolni szeretne, az forduljon hozzánk bizalommal! Megjegyeznénk azonban, hogy 5000-6000 Ft-ért nem lehet jó zárbetétet vásárolni, ilyen árban csak silány betétet vannak.

A minőségi, profi zárbetéteken látható, hogy a gyártó nagy hangsúlyt fektetett a termék kialakítására, illetve a zárbetét ára is mutatja a különbséget. Ha egy alapméretet összehasonlítunk egy olcsó zárbetéttel, akár 10-12 ezer Ft különbség is lehetséges.  Ezért a pénzért viszont biztonságot és minőséget kapnak.

Hova érdemes jót, mibe elég az olcsó zár

Olcsó zárat nem forgalmazunk, de tapasztalatunk szerint az olcsó zárat pl. kertkapuba, pincébe, garázsajtóba, padlásfeljáróba, kerti faházba érdemes beszerelni. Azonban itt sem az 1000 forintos kínait javasoljuk, inkább a 3000-4000 forintos kategóriát kell megcélozni. Egy-két évet ezek is kibírnak.

A jó minőségi és magas biztonsági fokozatú zárbetétek forgalmazása a profilunk.

Ezek használatát főként bejárati ajtóba javasoljuk, ami lehet műanyag-, fém-, fa-, egy- vagy kétszárnyú lakásajtó. Izraeli zárbetétjeink széles választékának köszönhetőn, alkalmazhatók továbbá hevederzárba, másodzárba vagy fogaskerekes zárrendszerekbe.

A jó erős középút az 5 kulcsos Keylocx zárbetét, olvasson többet róla itt, vagy ajánljuk még a prémium kategóriás, dupla csaprendszeres, Mabisz 6 besorolású LOCXIS zárbetéteket. Részletek itt.

Milyen cilinderbetét kulcsprofilok vannak?
Milyen cilinderbetét kulcsprofilok vannak?