Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?

A betörők között legnépszerűbb a kilógó zárbetét, a fogazott kulcsos egyszerű zárcilinderek, továbbá a HiSec, Secdoors és egyéb kínai ajtók aratnak, ezek a legkönnyebb célpontok, szinte semmi kihívás nincs bennük. A kilógó zárbetétet eltörik, a zárat visszanyitják egy csavarhúzóval, a fogazott kulcsos betéteket kifésülik, a kínai ajtók betétjeit pedig vagy beütőkulccsal vagy finomnyitással megpikkelik.

Hogyan védekezhetünk ez ellen?

Rövidebb zárbetéteket kell alkalmazni, törésvédett kivitelben. Szereltessen fel törésvédő pajzsot, kizárólag vastag anyagút! A kínai zárbetétek használatát meg kell szüntetni, helyettük izraeli védelmet, felsőkategóriás, minden nyitási módszernek ellenálló betéteket kell alkalmazni! A betörők kedvelik még a felhúzókilincses műanyag ajtók zárbetétjeinek a nyitását is. Ezek sem állnak ellen nekik, hiszen egyszerű kialakításúak, gyenge vagy semmilyen védelemmel. Itt megerősítésképpen egy olasz Potent biztonsági másodzár vagy egy függőleges Iseo zárszerkezet felszerelése lehet a jó megoldás. Ne feledjék: egy felforgatott lakás, az értéktárgyak hiánya szörnyű sokk! Gondolkodjon előre, nézzen körül webáruházunkban, kérjen szaktanácsot!

Betörés elleni védekezés, ajtó megerősítése

Akár Pesten, Budán, Pest megyében, vidéken, bárhol utolérhet a baj. Rongálással, befeszítéssel, zártöréssel történhet a betörés, így folyamatosan szemmel kell tartani és követni kell a biztonságtechnikai változtatásokat, a betörők előtt kell járni egy lépéssel. Mindig van új, újabb, jobb, korszerűbb zár, ezt nem árt, ha tudjuk! Kérni kell a szakember véleményét. Érdemes betörésbiztos zárbetéteket vásárolni az otthon védelmére, a régi, fogazott kulcsos helyére.

Ha megvan a jó zárbetét, de nem kellő a védelem, a befeszítést csak úgy tudjuk megakadályozni, ha egy olyan zárat szereltetünk vagy szerelünk az ajtóra, melynek zárnyelve megakadályozza az ajtó benyílását, ha feszítő erőhatásnak van kitéve. A lenti képeken látszik a zár és a tömör hasábnyelv, ez az igazi védelem fa-, fém-, műanyag-, kínai-, egy vagy kétszárnyú ajtókra! Könnyen telepíthető, komolyabb szerelési műveletet nem igényel.

Vészfunkciós vagy tekerőgombos zárbetétek

A vészfunkció vagy tekerőgombos zárbetét az élethelyzeteket könnyíti meg. Zárban felejtett kulcs esetén kívülről nyitható. Kívül fix gombos ajtó esetén is alkalmazható a vésznyitás. Továbbá idős szülőknek, nagyszülőknek is kiváló, esetleges rosszullét esetén, mert kívülről nyitható a családtagok kulcsaival. A vészfunkció és a belső tekerőgomb nem alaptartozéka a zárbetétnek, mindkettőt egyedi megrendelés alapján szereljük fel az adott zárbetét kiválasztott méretére.

Csakis izraeli zárbetétekre tudjuk ezeket fel- és beszerelni.

A leggyakoribb kínai ajtókilincs problémák

Nincs olyan munkanapunk, mikor elmaradna egy kínai ajtós világító kilincs eladása. Nyilván ez köszönhető a több tízezer beszerelt ajtónak, illetve a silány minőségű kilincsgarnitúráknak. A legjellemzőbb problémák a rugó- és a kilincsfogantyú törése. Ezeknek a komplett cseréjével orvosolható a felmerült probléma. A szerelés pedig házilag elvégezhető. A vásárlás előtt a nyitási irányt mindenképp ki kell választani. Ha nem ragaszkodunk a külső világítós egységhez, akkor érdemesebb fix gombot kívülre felszerelni, ez árban ugyanannyi, viszont strapabíróbb, nem törik le. Folyamatos raktárkészletünk van ezekből a kilincsekből. Kizárólag komplett garnitúra, csavarokkal, kilincstengellyel, rozettával és műanyag alátét lemezekkel együtt.

Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?
Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?
Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?
Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?
Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?
Melyik ajtó a legkönnyebb célpont a betörők számára?