Másolásvédett zárbetét

A másolásvédett zárbetét jelentősége igazából a tulajdonosnak fontos, hiszen, ha valaki vásárol egy olyan zárbetétet, amelyhez védőkártya tartozik, az azt jelenti, hogy csakis a hozzá tartozó, ún. kódkártya felmutatásával lehet plusz kulcsokat másoltatni, azon felül, ami a zárbetéthez gyárilag jár.

A zárbetét-gyártó cégek a komolyabb, már védett profilú zárbetéteket 3 vagy 5 kulccsal csomagolják. Így kerül a zárbetét a forgalmazóhoz, azaz hozzánk. A további kulcsok másolásáért a kulcsmásoló szaküzletet kell felkeresni. Ez az ügyfél feladata, mi kulcsmásolással nem foglalkozunk. Ez az információ az általunk forgalmazott zárbetétekre érvényes.

A másolásvédelem a gyártó cég által gyártott kulcsra, az azon lévő mozgó alkatrészre és a zárbetétre vonatkozik. Ez annyit jelent, hogy a zárgyártó technikusai, tervezőmérnökei kitalálnak egy olyan egyedi, új szabadalmat, ami még nincs a világon sehol levédetve. Ezt engedélyeztetik, majd világszabadalommá válik a termék. Ennek következtében a kulcsok nem kerülhetnek szabad forgalomba, így illetéktelen kulcsmásolók nem jutnak megfelelő nyerskulcshoz. Csak azoknak biztosít nyerskulcsot a zárgyártó, akik éves szinten nagyobb rendelést leadnak, azaz a partnereknek.

Vannak olyan termékek, mint pl. az RB LOCXIS és RB Keylocx, amelyek védett profilú zárbetétek, de mégis van ilyen termék a francia vagy az olasz piacon, csak annyi a különbség, hogy a magyar profilú RB kulcs mozgó alkatrésze nem ott van, mint pl. a franciáké. A zárbetétgyártó vállalatok még azzal is tudnak variálni, hogy különböző oldali kulcsbemenetellel alakítják ki a zárhengert. Magyarul külön jobbos és balos profilt is tudnak gyártani.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak