Kínai kilincs – csíkos vagy pöttyös

Ezek a kilincsek Kínában készülnek, több tartományban, különböző gyárakban. Több tízezresével ontják ki magukból a gyárak ezeket a termékeket. Mivel a kínai gyártók is konkurálnak egymással, így be-bekéregetnek másik gyár termékeiből és ahhoz igazítják nagyjából a saját formát, illetve azokat a méreteket, amelyeket a kínai szabvány megad e téren.

Magyarországon több százezer kínai ajtó van forgalomban, a legtöbbjük a HiSec márkanéven fut, de van Secdoors és TerraSec típus is. Találkoztunk azonban olyan egyedi ajtó képekkel, fotókkal az országban jelenlévő kínai ajtók, kilincsek kapcsán, melyeken mi is meglepődtünk.

Általában a csíkos és a pöttyös kinézet, a világító kilincses kivitel, a belső ráfordító kallantyú, valamint a fehúzó-kilincses változat a jellemző a kínai ajtók kilincseire. Mi nem tartunk mindenfajta vackot a kilincsgarnitúrákból, főleg a lemezváltozatot nem, a mienk erősebb, megfizethető és házilag felszerelhető típus. A nyitási iránynál ki kell választani, hogy jobbos vagy balos verzió-e, illetve ha kívülre gombot szeretne, mert a hazaérkezés után nem akarja egyből kulcsra zárni az ajtót, akkor olyat is tudunk postázni. Ez garantáltan soha nem fog letörni!

A kínai ajtóhoz kilincset, zárat, zárbetétet nálunk kedvező áron vásárolhat. Részletek itt.

Kínai ajtó nyikorog, ropog, kattog

Mivel kínai ajtót nem forgalmazunk és nem is szerelünk (építünk) be, az, hogy miért csinálja ezt, a gyártótól kell megkérdezni vagy attól a szerelő mestertől, aki a helyszínre vitte az ajtót és beépítette. Némi rálátásunk van azonban a dologra a szerviz terén. A nyikorgó, kattogó hangot a feszülés okozza, tehát valami, valahol összeér, egymáshoz ér. Ebben nem tudunk segíteni, az ajtókhoz mi csak tartozékokat értékesítünk. A nyikorgással együtt kell élni vagy másik ajtót vásárolni.

Kínai ajtó kilincsben rugó-, illetve elemcserét nem vállalunk! Hogy mindenki megértse: mi kereskedéssel foglalkozunk, nem pedig rugógyártással, elem forgalmazással, vagy 10 perces telefonos tanácsadással ezek kapcsán. Nem tudjuk hol lehet rugót venni, nem magyarázzuk el, hogyan kell elemet cserélni a kilincsben, stb. Ez nem a mi feladatunk.

Kilincs, zárbetét, zárszerkezet – ez a profilunk. Az ajtó egyéb apró tartozékaival nem foglalkozunk, mint pl. zár-ellenoldali fogadó, ajtószigetelés, zsanér, csengő. Ezek nem tartoznak a mi feladatkörünkbe.

Kínai zárbetét helyére jobb minőség

Piros, fekete, sárga-betétes kulcsfejekkel a kulcsmásolók nap mint nap találkoznak. Igaz, hogy a másolás nem minden esetben sikerül, mert annyira silány az alapanyag, hogy a másoló nem tud pontos furatot marni, így hazaérkezés után derül ki, hogy a 3000 Ft-os kulcs kidobott pénz. Egyébként ezek a zárbetétek nem a biztonságukról híresek, ezért a betörések elkerülése érdekében, gondolkozzanak el legalább egy- vagy két biztonsági zárbetét megvásárlásán, beszerelésén. A jó zárbetét a Mabisz 5-ös osztálynál kezdődik!

Nálunk ez egy megfizethető árkategória. A vásárlás előtt ki kell szedni a kínai ajtóból a régi betétet és le kell mérni azt. Zárbetétet nem vásárolunk úgy, hogy az interneten az olvastam, hogy 7 cm-es az ajtó, akkor ilyen és ilyen kell bele. Ez a meghatározás kb. úgy fedi a valóságot, hogy szeretnék egy akkumulátort venni, mert van egy Volkswagenem.

Ha megvan a méret, ezen a linken meg tudja rendelni a kínai ajtóba a biztonságosabb, már igazi védelmet adó zárbetétet.

Kínai kilincs – csíkos vagy pöttyös
Kínai kilincs – csíkos vagy pöttyös