Kínai ajtókilincsek, problémák a használat során

A mindennapos megrendelések mennyisége alapján, tapasztalatból tudjuk, hogy a kínai kilincsek az ajtó rossz beépítése és a rossz anyagból történő gyártás miatt törnek le. Nem győzzük hangsúlyozni, ha letörik egy kilincs, és felszerelnek egy másikat, majd ugyanolyan nehézkes a záródás, akkor időt kell szánni arra, hogy megnézzék, miért szorul, miért záródik nehezen, ami miatt valójában letörött a kilincs, meggyengült/megnyúlt a rugó vagy tört le belőle egy darab.

A mindennapos használat során különbséget lehet tenni egy könnyen vagy nehezen záródó ajtó között, még egy laikus ember számára is. Persze ezzel senki nem foglalkozik, hiszen ahelyett, hogy végig gondolná, miért is törik le a kilincs, inkább az ajtót vagy forgalmazót szidja, jó magyar szokás szerint.

Kínai ajtókilincs vásárlás raktárról

Igen széles a választék a kínai kilincsek palettáján a magyar piacon, az árversenyben nem veszünk részt. 2-3 ezer forintos kilincset nem árulunk, hiszen nem akarunk magyarázkodni senkinek, miért tört le megint. Aki olcsó kilincset keres, keressen tovább! Ne felejtsék el: egyszer megvenni a jót ugyanannyiba kerül, mint többször megvenni a rosszat, olcsót, gagyit!

Értékesítünk kilincs/kilincs és gomb/kilincs kivitelt. Még egyet sem hoztak vissza, hogy probléma lenne vele, pedig évek óta áruljuk. Ha tényleg minőségi kilincset szeretne, ami jó a kínai ajtóra, nálunk megvásárolhatja! Minden raktáron van, klikkeljen ide.

Milyen kínai kilincsek vannak? Melyik jó a másik helyére?

Márkanév alapján HiSec, Secdoors, TerraSec kínai ajtók vannak a piacon, ezek szerelvényei nagyjából kompatibilisek egymással, legalábbis a zárszerkezetet és kilincset illetőleg. A bennük levő zárbetét mindegyike kínai, viszont a méretbeli osztásuk különböző.  A fent nevezett ajtók a jobb minőséget képezik, de vannak nagyon gyenge, silány, innen-onnan beszerzett ajtók is, melyeknek a tartozékai, szerelvényei kritikán aluliak. Csodálkoznak is sokan, mi kerül egy kilincsgarnitúrában 15.000 Ft-ba, mikor az egész ajtó volt 29-39-49 ezer forint. A rossz minőségű, gyenge ajtók kilincseinek a helyére is fel lehet szerelni az általunk forgalmazott kilincs-típust, de ott már több figyelmet kell szentelni a szerelésre, pl. csavarhossz vágás, furatok tágítása, kilincstengely rövidítés, tehát ha valakinek csak egy csavarhúzója van, ne is álljon neki, mert nem fogja tudni megcsinálni! Van még egy alternatíva: fotózza le és mi kiküldünk egy szerelőt, ha elfogadja a munkadíjat a szerelésre és a kilincsre. Ez az ajánlat csak Budapest területén érvényes, hétköznapokon!

Mire ügyeljünk a világító kilincsnél az ajtó kinyitásakor és becsukásakor

Az alapvető probléma a kínai kilincsek markolatában és alapanyagában rejlik. Az elmúlt 10 évre visszamenőleg olyan gyenge volt az alapanyag, hogy egyszerűen a kilincs külső vagy belső markolata eltört. Valahol 2-3 év után, de akadnak egy éves kilincsek is, illetve voltak 1-2 hónaposak is, melyek ugyanúgy letörtek. A gyártó ezt a problémát folyamatosan küszöböli ki, megerősítéssel, komolyabb anyagösszetétellel, de az emelkedő alapanyagárak és a járványhelyzet a kínaiakat is sújtja. Ha minden tökéletes lenne, nem lenne sok hasznuk, nem lenne szükség az alkatrész utánpótlásra.

100 kínai ajtóból 40-nek a kilincse nem az alapanyag minősége miatt törik le, vagy a rugóból törik le egy darab, ami használat közben lefele lógást mutat, hanem az ajtó házi túlszigetelése, a plusz tömítések felragasztgatása a huzat ellen, emiatt kell erősebben rángatni az ajtót a kilinccsel, húzni azt. Ugyanez vonatkozik a rosszul beépített kínai ajtóra is, ami ha nem illeszkedik a tokba záráskor normálisan, akkor a kilincs nagyobb erőhatásnak van kitéve, így valaminek engednie kell. Mivel a kilincs az erőkar, az fog letörni, az a leggyengébb láncszem.

Kilincstörés megelőzése máshogyan

Erre van egy másik megoldás. A külső kilincs helyére egy külső gombos kivitelt szerelünk fel, így megszűnik a kilincs használata kívülről, mert a kulccsal kell elvégezni a kilincsnyelv kinyitását az ajtón. Ez a megoldás, azaz a gombos kilincs ugyanannyiba kerül, mint a másik változat. Előnye, hogy kívülről nem kell többet lenyomni a kilincset, így nincs semmi, ami letörhetne.

Kínai ajtókilincsek, problémák a használat során
Kínai ajtókilincsek, problémák a használat során