Kínai ajtók, zárak, kilincsek, HiSec ajtó – tudástár

A Secdoors, TerraSec, HiSec ajtók leendő, új tulajdonosainak javasoljuk, hogy a zárakat, kilincseket, zárbetéteket időközönként ellenőriztetni kell. Vannak erre specializálódott zárszerviz vállalkozások, ők komplett ellátást biztosítanak, anyaggal, kiszállással, munkadíjjal együtt. Mi pedig alkatrészeket biztosítunk ügyfeleink számára, pl. a világító kilincs letörése esetén, meghibásodott zárbetétek pótlására, digitális kitekintő felszerelésére, mely munkálatok egyénileg/házilag is kivitelezhetők.

A jó marketing lényege: a vevőcsábító mondatok

Ezeket olvassák a vevők a kínai :

 • 24 órán belüli ajtóbeépítés
 • 5 év garancia
 • hangszigetelt, hőszigetelt
 • állandó raktárkészlet
 • országos ajtóbeépítés
 • folyamatos kedvezmény
 • kül- és beltéri acélajtó
 • 15+1 ponton záródó kivitel
 • jobbos, balos változat - különböző méretekben, színekben,
 • beépített csengő
 • világító kilincs
 • duplazáras kivitel
 • 5 db rejtett zsanér
 • Mabisz minősítés
 • árgaranciával
 • részletfizetéssel

Cégünk ajtók forgalmazásával, beszerelésével nem foglalkozik! Írásunkban csupán felsoroltuk azokat a jellemzőbb kulcsszavakat, amelyeket a hirdetési portálokon a marketingesek feltüntetnek, ezzel is elcsábítva, elkápráztatva a vevőt.

Célunk a pontos tájékoztatás, nem pedig a le- vagy rábeszélés a HiSec ajtó vásárlása ügyében. Ha a beszerelésről vagy magáról az ajtóról érdeklődik, ne minket hívjon, hanem csakis a forgalmazót!

Ha körül akarja járni a témát, tájékozódjon fórumokon, ahol bőséges információt talál ezzel a témával kapcsolatban.

HiSec ajtó beazonosítása

A HiSec ajtó első ránézésre ugyanúgy néz ki a laikus számára, mint a Terrasec, a Secdoors, vagy bármelyik építőanyag-áruházban fellelhető kínai ajtó. Ugyanazok a formák, a színek, a kialakítások, ami nem csoda, hiszen a kínaiak nagyon híresek a koppintásról.

Két dolgot említenénk meg különbségként az ajtók között. Az egyik a minőség, ami szabad szemmel nem látható, a másik pedig az ajtó felső sarkába felragasztott HiSec logó (ez már látható). Az emblémából van régebbi és újabb típusú.

Gombos vagy kilincses pajzs a célszerű választás?

Akinek rendszeresen letörik a kínai kilincse vagy nagy igénybevételnek van kitéve naponta (pl. irodaajtó, nagy családosok, stb.), azoknak célszerűbb a kívülről fix gombos kivitelt választani. Itt azonban fennáll a kizáródás veszélye, ha nincs mindig kézben a kulcs. Akik ragaszkodnak vagy megszokták a beépített ledes kulcslyuk világítást, annak a kívül-belül kilincs/kilincs verziót javasoljuk. Mindkét termék raktárról megvásárolható webáruházunkban.

Megfizethető és biztonságos zárbetét HiSec ajtóba, otthoni szereléssel

Szinte mindennapos a kérdés a betörésekkel és a sikeres bejutásokkal kapcsolatban. Így egyre nagyobb az igény a jó minőségű, biztonságos zárbetét beszerzésére és beszerelésére. A kínai zárakról hosszan lehetne történeteket mesélni, de van bőven negatív tapasztalat a különféle fórumokon, így inkább a megelőzést és a biztonság fokozását célszerű szem előtt tartani. A prémium kategóriás RB SKG zárakat javasoljuk (Mabisz 6) általában, illetve a népszerű, RB Keylocx interaktív csapos, szintén izraeli zárakat. Weboldalunkon ezekből szinte bármilyen méret kiválasztható. Az izraeli zárbetétek nemcsak megbízhatók, de kártyás másolásvédelemmel is bírnak és 100 százalékosan ellenállnak mindenféle betörési kísérletnek.

Mi tartozik a világító kilincs-szettbe áruházunkban?

Kölönböző kilincs variációk vannak a piacon elterjedve, már 3-8 ezer forintos árakon is. Azonban az egyik rosszabb, mint a másik. Nálunk csakis kiváló minőségű termék kapható, egységcsomagolásban, egy év törésmentes garanciával.

A doboz tartalma a külső-belső kilincsgarnitúra, rögzítőcsavarok, kilincstengely, műanyag csúszásvédő lemezek, és a zárbetétet védő törésvédelmi körgyűrűs rozetta és annak csavarjai. 14.700 Ft-os egységáron kapható a garnitúra.

Jobbos és balos főzár-szerkezet – melyiket vásároljam meg?

A kínai ajtóknál alsó és felső zárakat különböztetünk meg. A felső kétfordulatos, előrefele záródó. Ebből van 3 vagy 4 rudas kivitel, balos vagy jobbos változat külön nincs, hiszen forgatható a zárszerkezet.

Az alsó bonyolultabb szerkezet, mert az 3 pontos záródást biztosít. Itt szintén van kis- és nagytestű verzió. Viszont a balos vagy jobbos kivitel is fontos a vásárlás szempontjából. Ha valaki nem igazodik el a nyitási irányban, küldjön nekünk emailben fotót az ajtóról és segítünk kiválasztani.

A régebbi HiSec ajtónál a kistestű változat a jellemző. Ebből 3 db téglalap forma csúszik ki záródáskor, a sarkai le vannak gömbölyítve. Az új genrációs, vastagabb HiSec ajtónál már 3 db kerek zárnyelv tolódik ki.

HiSec ajtó belső reteszzár, ráfordító – az örökös probléma

Történetekben gazdag hívásokat kapunk ezzel a pánikzárral kapcsolatban. Ilyen pl., hogy a gyerek kizárta a szülőket, a kutya ráfordította a kallantyút, vagy épp a macska ugrott rá, vagy csak belülről maguk ráfordították, a rugó eltörött, az ajtó meg nem nyílik.

Itt egy javaslatunk van. Ha már kézzel érzékelhető a könnyű záródás, az azt jelenti, hogy a szerkezetben lévő rugó már kinyúlt, nincs visszahúzó hatása, ami előbb-utóbb töréshez és az ajtó bezáródásához fog vezetni. Így érdemes ilyenkor zárszerkezet cserét eszközölni.

Hol másoltassak pontos és jó kulcsokat Budapesten?

A piros, sárga, fekete és fémszínű kínai kulcsok másolását a III. ker. Kerék utca 4. szám alatti szaküzletben végzik nagy számban, különböző nyerskulcsokra, profi minőségben. Széles a felhozatal, nagy a paletta, hiszen ahány kínai zárgyártó van, annyiféle kulcsprofilt tesznek le az üzlet asztalára a másoláshoz.

Ez egy jól felszerelt szaküzlet, hiszen nemcsak kínai kulcsokat, hanem Elzett, Abus, Mul-T-Lock zárakhoz is készítenek másolatokat. Kódkártyával védett izraeli RB kulcsokat is másolnak, illetve olasz tollas kulcsokat. Viro, Sab, Securemme, Moia, Potent, Mottura, Cisa, CR kulcsmásolással kapcsolatban is érdemes felkeresni ezt a kiváló szaküzletet. Erről részletek itt találhatók.

v
v
v
v
v
v
v
v