Jó minőségű zárbetét

A zárbetét vásárlásánál fontos szempont a méret, a minőség és az ár.

A méret tényleg fontos, a minőség még fontosabb, de ha csak az árat nézik, hogy minél olcsóbb egyen, akkor mi kiestünk szórásból, mert mi 10 ezer forint alatt zárbetétet nem értékesítünk.

A fogazott kulcsos 3-4 ezer forintos zárbetétek és a laponmart kivitelű, 8 ezer forintos zárbetétek mind Kínában készülnek. Ezeknek a zárbetéteknek a felépítése, minőségi és biztonsági fokozata már nem felel meg a mai kor elvárásainak, mi ezért nem forgalmazunk ilyeneket. A jó zárbetét minden egyes esetben rendelkezik minimum MABISZ 5, de inkább 6-os minősítéssel.

A jó zárbetét a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • fúrásvédelem
  • törésvédelem
  • másolásvédelem
  • magkihúzás elleni védelem
  • manipulációs nyitás elleni védelem
  • savazás elleni védelem

Ezek a főbb védelmi és biztonsági funkciók, amelyekkel rendelkezik az összes általunk forgalmazott RB zárbetét!

A jó minőségű zárbetétek vagy zárcilinderek nemcsak MABISZ ajánlással vannak ellátva, hanem nemzetközi tanúsítványok is igazolják a zárbetét ellenálló képességét. Ilyen minősítés pl. a TÜV, a VDS és az SKG minősítés.

Ezeket a minősítéseket a gyártó megrendelésére végzik el, tesztelik, nemzetközi szinten. Magyarországon a honosítás után automatikusan a nemzetközi biztonsági szintnek megfelelő MABISZ besorolást kapja meg a termék.

A zárbetét vásárlás előtt fontos megjegyezni, hogy olyan zárbetétet kell a régi helyére beszerelni, ami kilincs-címke esetén a címmel szintben van, ennek hiányában az ajtólappal van egyszintben. Ez főként kívülről fontos, hogy semmiképpen ne lógjon ki a síkból! A választáskor lehet pontfuratos, azaz laponmart kulcsból választani, vagy fogazott kulcsos kivitelből, melyet vízszintes / függőleges kulcsbehelyezéssel különböztetünk meg.

A jó zárbetét kiválasztásakor figyelembe kell venni azt is, hogy a zárbetét hova lesz beszerelve. Értelemszerűen, egy kertkapuba felesleges a magas biztonság, de egy bejárati ajtó esetében vagy egy garázsajtónál már el kell gondolkodni a zárbetét biztonsági fokozatán.

Mielőtt zárbetét vásárlásra adná a fejét vagy zárcsere szolgáltatást rendelne, érdemes utána olvasni a zárbetétek tulajdonságainak, minősítésének, pl. itt:

https://www.rbzarbetet.hu/rb-skg-zarbetet/

Nálunk csakis izraeli zárbetétet tud vásárolni, mi nem tartunk több márkát, hiszen a legtöbb méret és a megfelelő biztonsági fokozat ezekből is bőven lefedi a magyar piacot. Vékony kulcsnyakuk miatt az RB zárbetétek bármilyen ajtóba beszerelhetők, jó néhány márkatárssal ellentétben! Ezek nem ez olcsó zárbetétek, így mindenképpen 10.000 Ft feletti árban kell gondolkodni. Az ár minden esetben a zárbetét típusa és mérete alapján van meghatározva.

A zárbetétek árairól bővebb felvilágosítást talál minden méretre vonatkozóan, a Zárbetétek menüpont alatt, a különböző típusok almenüpontjaiban.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak