Iseo R90 csúcskategória a záraknál

Az olaszok a németekkel karöltve tervezték és gyártották le az Iseo R90 típusú zárbetétet. Jelen pillanatban 30/30 mm méretben, hosszabbított réztengellyel ellátott típust tartunk csak, ami Dierre ajtókba való, ahol magas biztonsági szint van előírva. Hamarosan tervezünk másfajta méreteket is tartani raktáron, pl. felhúzókilincses ajtókhoz, kínai világító kilincses ajtókhoz vagy bármilyen más bejárati ajtóhoz.

Iseo R90 zárbetét védelem

Ez a zárbetét nagyon profin van megalkotva. A gyártó főként a manipulációs zárnyitás megakadályozására fektette a hangsúlyt, hogy különböző zárnyitó eszközökkel, célszerszámokkal ne lehessen a zárat megpikkelni, rongálni. A zárban nemcsak vízszintesen, hanem oldalirányban is vannak csapok, amelyek a zárcsapfelszedés ellen védenek. A törésvédelmet a gyártó a zárbetét aljába helyezte, egy U alakú dróttal, hogy a külső- és belső oldal nehezebben tudjon szétszakadni, ha törési kísérlet történne. Mindemellett a zár fúrás-, savazás-, magkihúzás ellen is védve van. Kiválóan alkalmas az otthonok lakások védelmére.

Iseo zárbetét kártyavédelem

Az Iseo R90 zárhoz, kulcshoz a vállalat egy plasztik kártyát csomagol, melyen fel van tüntetve a profil és a kulcsfurat azonosító száma. Ez az ún. ügyfélkártya (property card). Erre a kártyára nagyon kell vigyázni, mert nélküle nincs kulcsmásolás egyáltalán!

Iseo R90 kulcsforma kinézete, kialakítása

5 db nagyon jó minőségű, kézreálló kulcs tartozik a zárhoz, karikára fűzve. A kulcs nikkelezett felületű, márka- és jogi védelemmel van ellátva. A kulcson a feltüntettet szám megegyezik a kártyán feltüntetett sorszámmal. E sorszám alapján készül a következő kulcs, ami egyelőre, csakis Olaszországból rendelhető be. A kulcs szára lefelé keskenyedő, a kulcsfej alatt van egy széles váll, de a különlegesség a kulcsprofil, a mintázat, a bemarások, amelyek egyedivé és biztonságossá teszik a kulcsot. Ez a kulcs, ha akadozik is a zárszerkezet, akkor sem fog eltörni, annyira masszív. A kulcsfejen található még a „Made in Germany” felirat és a gyártónak, az Iseonak a logója.

Kinek ajánljuk az Iseo R90 zárbetétet?

Az árát tekintve, elsősorban azoknak a lakástulajdonsoknak ajánljuk, akik tényleg biztonságos, valós védelmet szeretnének elérni a bejárati ajtón, amelyet zárbetét működtet. Egyelőre ezt a betétet a Dierre ajtókba forgalmazzuk, a Dierre New Power zárbetét helyett, mert annak már lejárt a másolásvédelme 2021 januárjában.

Hosszabb távon gondolkozunk a nagyobb méretszortimentben. Addig is, ha ilyen 30/30 mm méretű zárbetétet szeretne vásárolni a Dierre ajtóba, ezen a linken megteheti.

Az Iseo zárdoboz tartalma

A gyártó egy elegáns kis dobozba csomagolja a terméket, ahol külön vannak lefóliázva a kulcsok és egy hátsó tasakban van elrejtve a kódkártya. A kulcsok száma: 5 db. A dobozban található még rögzítő csavar, használati utasítás rövid leírással, és persze a zárbetét maga, kívülről kulcsos, belülről hosszított réztengelyes kivitelben.

A gyártó ezt a tengelyt hosszabbra hagyta, de ebből könnyedén lehet vágni egy fűrészlap segítségével. A Dierre New Power zárbetét tengelyéről leszerelt belső tekerőgombot kell rászerelni. A zárbetét vízszintes profilvágású, nem pedig függőleges, mint a Dierre New Power, de ezt könnyedén meg lehet szokni.

Iseo R90 csúcskategória a záraknál
Iseo R90 csúcskategória a záraknál
Iseo R90 csúcskategória a záraknál
Iseo R90 csúcskategória a záraknál