Iseo R90 betörés elleni zárbetét

Nagyon fontos a lakás védelme, ezt pedig csakis jó zárral, zárbetéttel, profi termékek alkalmazásával lehet elérni. A Dierre ajtókba gyárilag már jó zárbetétet tesznek, de az építkezés során nagyon sok kézen megy át a kulcs, illetve az 5 kulcsból már csak 4 vagy 3 jut el a tulajdonoshoz az átadáskor. A legrosszabb azonban, hogy a Dierre zárbetét kulcsait már bárhol le lehet másoltatni.

Iseo zárbetét – kártya- és másolásvédelem

A biztonság után a másik legfontosabb tényező a komoly zárbetétek kategóriájában, hogy a zárbetét vagy a kulcs profil- vagy másolásvédett legyen. Ez annyit jelent, hogy a gyártó szabadalmi védelem alá helyezte a kulcsot vagy a zárhengert vagy mindkettőt, így amíg a védelem le nem jár, kulcsmásolási joga csak annak van, akit a gyártó vagy forgalmazó megbíz ezzel. A nagyobb zárszaküzletek kapnak általában nyerskulcsot, de jelen esetben az Iseo gyártó még ezt sem engedi. Ez pedig azzal jár, hogy csak közvetlenül a gyárból lehet extra kulcsokat rendelni a zárbetéthez, amennyiben a gyárilag csomagolt 5 db nem lenne elegendő. Ennek az átfutása több hetet vesz igénybe, mert a kulcsok Olaszországból érkeznek.

Iseo R90 kulcsok utánrendelése

Ehhez a zárbetéthez 5 db kulcsot csomagol az Iseo gyár. Ezek a kulcsok nagyon speciális kialakításúak és a gyár nem adja ki a kezéből a nyerskulcsot. Ezzel tartja kordában, hogy ne másolja boldog-boldogtalan a kulcsot. A kulcsmásolás menete a következő, ha nem elég az 5 db kulcs.

A kulcshoz, zárhoz tartozik egy ún. kódkártya (tulajdonosi kártya), amin fel van tüntetve a profil típusa és a csapszámkiosztás. Ezt a kártyát kell lefotózni és nekünk emailben leküldeni. Mi megrendeljük ez alapján az Iseo gyártól a plusz kulcsot. Kb. 4-5 hét, mire megérkezik. Szállítással együtt kb. 7-8 ezer forintos darabárral kell számolni. A megrendelt kulcsokat előre ki kell fizetni, mert ha meggondolják magukat, az extra kulcsokkal nem tudunk mit kezdeni.

A kulcs laponmart kivitelű, oldalcsapos profilvédett a henger és a kulcsszár is. Az Iseo R90 kulcs másolásvédelme 2030-ig érvényes, addig biztos, hogy csak a gyárból lehet pótkulcsokat kérni. Ezt a zárbetétet csak cégünk értékesíti Magyarországon.

Iseo zárbetét rövid leírás

Ez a zárbetét egy 30/30 mm alapméretű zárbetét, a kivitele kívülről kulcsos, belülről hosszabbított tengelyű.  Ezt a megfelelő méretre kell levágni a beszerelés előtt és az előző zárról át kell rá szerelni a tekerőgombot. Ehhez csak egy imbuszkulcs szükséges. A zárbetét fúrás-, finomnyitás-, törés-, másolás-, zárfelszedés- és pikkelés ellen védve van. A kulcsok fején nincs műanyagborítás, nikkelezett, fémfejű a kulcs.

Az Iseo zárbetét beszerelése könnyedén megoldható. Ezt a zárbetétet a Dierre New Power zárbetét helyére javasoljuk, mert annak már lejárt a másolásvédelme. Megvásárlásához klikkeljen ide.

Iseo zárbetét alkalmazása Dierre ajtóban

Az Iseo új, prémium kategóriás R90 típusú zárbetétje kiválóan alkalmas a Dierre ajtógyártó biztonsági ajtajaiba. Kicserélése minimális szaktudást és szerszámozottságot igényel. Az egységcsomag tartalmazza az alapméretű zárbetétet a belső oldalon vágható tengellyel, az 5 db lefóliázott kulcsot, valamint a másolásvédő kódkártyát, egy rövid leírást és a rögzítőcsavart.

Ez a zárbetét elég speciális kialakítású, nagyon finom alkatrészekből van összerakva. Az Iseo gyártó elvégzi az egyszeri gyári grafitos kenést, majd szépen fokozatosan összekopnak a csapok a kulccsal, így utólagos kenést, olajozást nem szabad rajta végezni. Havonta egyszer a használt kulcsokon fogkefével végig kell menni, hogy a zsebből összeszedett szennyeződés nem kerüljön bele a zárba.

A Dierre New Power helyére egy az egyben beszerelhető az Iseo R90. Ennél a zárnál vízszintesen kell a kulcsot a zárba helyezni. Árát tekintve olcsóbb a Dierre betétnél, de a tudásszintje és minősége ugyanazon a színvonalon van.

Iseo R90 betörés elleni zárbetét
Iseo R90 betörés elleni zárbetét
Iseo R90 betörés elleni zárbetét
Iseo R90 betörés elleni zárbetét