Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet

A legtöbb okoszár valamilyen töltéssel kell, hogy bírjon, ami általában az egységen elhelyezett csatlakozón át történik. Ehhez áramellátás és idő szükséges, aztán tovább működik. Itt nincs generátor, ami visszatölt, pótolja az elveszett energiát, ezért némely zárnál elég rendszeresen tölteni kell az okoszár elektromos egységét. Elektromos zár függvényében, az elektromos rész vagy kívül vagy belül helyezkedik el. Biztonsági szempontból, ha a zár jól meg van csinálva, mint pl. Iseo Libra LE60 esetében, ha megsértik az elektronikai fejet, az ajtó akkor sem fog kinyílni.

Az Iseo okoszárbetét 2:1-ben, belül mechanikus, kívül elektromos, tehát ha telefonnal, órával, kártyával adunk neki egy jelet, akkor a gombban lévő ledek elkezdenek világítani és el lehet forgatni a zárat. Itt a nyitási és zárási időintervallum állítható 5 mp-től 30 mp-ig, mely komfortunkhoz igazítható.

Az Iseo Libra LE60 okoszárbetét esetében a külső elektronikai egységbe helyezi be a gyártó az elemet, ami általában 2 évig tökéletesen, hibátlanul, lemerülés nélkül működik. Ez a zár annyira okos, hogy mutatja a telefonon a töltöttségi szintet és láthatjuk mikor válik szükségessé az elemcsere. Vezetékelés, vezetékes töltés itt nincs.

Az elektronikai rész a külső műanyag burkolat alatt található, ebben van az elem. A külső műanyag burkoltot szabad kézzel nem lehet letekerni, mert csak forog körbe-körbe. Az elem cserélésénél két speciális szerszámot kell használni. Az egyik egy ferdített villáskulcs-szerűség, a másik pedig egy egyedi, állítható műanyag karmantyús fogó, ami átöleli a műanyag gombot és a villáskulcs ellentartásával ellentétes mozdulattal letekerhető a műanyag borítású gomb.

Mit kell tudni erről a szerszámról?

Az okoszár megvásárlásakor, ha valaki saját magának akar egy szerszámkészletet az külön megvásárolható. Kezelése egyszerű, adja magát. A készlet nem tartozéka az okoszárnak. A használatához tartozik egy útmutató, így nem lehet elrontani a szerelést. A gomb leszerelése után óvatosan kell az elemet eltávolítani és az újat behelyezni, hogy az elektronikai rész ne sérüljön, pl. vékony vezeték, forrasztott tápegység. Az elem kicserélése után a visszaszerelés ugyanúgy működik. A villáskulccsal meg kell fogni a zárbetét nyakát, ezt meg kell tartani, a másik kézzel meg finoman fel kell tekerni a gombot, majd az utolsó, erősebb meghúzásnál fel kell helyezni a célszerszámot, rögzíteni kell a rajz alapján, majd meghúzni, így kézzel már nem lehet letekerni.

Elemet lehet külön vásárolni tőlünk, de ha valaki hosszútávban gondolkodik, akkor érdemes az okoszárral együtt a szerszámkészletet, és egy tartalék elemet rendelni. A betétben az eredeti, gyár által prezentált elemet kell használni!

Az okoszár gyári tartozéka a megrendelt méretű elektromos zárbetét (belül tekerőgomb, kívül elektronika), a belső tekerőgomb a leszerelő imbuszkulccsal együtt. Az okoszár ebben az alapcsomagolásban telefonon, órával valamint kártyával működik, de lehet hozzá rendelni proxy korongot és további felhasználói kártyákat.

Miért jó az okoszár?

Mindenki szembesül azzal, hogy a jövő lassan megelőz minket és minden átmegy az elektronika irányába, pl. okosautók, okostelefonok, okostévék, stb. A hétköznapokban ez a jelenség mindenhol megtalálható valamilyen formában. Ha igény van ezekre a dolgokra és anyagilag is megtehetjük, akkor érdemes elgondolkozni az ajtó nyitásához és zárásához egy olyan okoszárban, amihez egyáltalán nem kell kulcs, könnyű a kezelhetősége, biztonságos, megbízható, betörésbiztos és megfizethető kategória. Ez az Iseo Libra LE60.

Az Iseo okoszárbetét megrendelése, vásárlása

Mivel minden ajtó más paraméterekkel rendelkezik, műanyag, fém, fa, vékony, vastag, ezért a legtöbb ajtó esetében más és más méretű zárbetétet kell beszerelni. Ez ugyanígy igaz az okoszár esetében is. Egy ilyen zár vásárlásakor szükség van a pontos zárbetét-méretre (külső/belső osztás és teljes hossz). Az elektromos zár nincs raktáron, mert nem tudjuk, kinek, milyen méretre van szüksége, így egyedileg tudjuk mindenkinek rendelni, 4-6 hetes átfutási idővel. Amennyiben okoszárat szeretne vásárolni, ezen a linken tud még hasznos információkat olvasni.

Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet
Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet
Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet
Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet
Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet
Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet
Iseo okoszáron elemcsere, szerszámkészlet