Iseo elektromos zárfogadó olasz zárakhoz

Nemcsak a hagyományos bevésőzárakat lehet elektromos működtetéssel nyitni, pl. egy üzlet ajtaját, hanem az olaszok is gyártanak olyan nagytestű elektromos ellenoldal fogadót, ami képes mind tollas kulcsos-, mind cilinder vezérlésű zárszerkezetek csapdanyelvének ki- és beengedéséhez.

Ezek speciális elektromos zárak, ami azt jelenti, hogy a zárszerkezet elektromos része fölött négy darab, hüvelykujjnál nagyobb átmérőjű furatba fog bezáródni a zár a négy fordulat bezárásakor. A lenti fotón is lehet látni, hogy teljesen más az elektromos zár felépítése, mint pl. egy sima kertkapuhoz tartozó portálzáré.

Az Iseo elektromos zárszerkezet 12V-os, külön jobbos és balos nyitási irányú. A billenő nyelvek egy kis pöcök le- vagy felhúzásával folyamatos kinyitásra kiiktatható, ami előny áramkimaradásánál vagy ha nem akarják működtetni az elektromos zárat, csak a kulcsos záródást.

Az Iseo elektromos zárfogadót be lehet szerelni fatokba, zártszelvénybe. Az elektromos zárrészt az előlapon keresztül négy csavarral lehet rögzíteni. Az előlap úgy van kialakítva, hogy lehet egy kicsit jobb és bal irányba igazítani, ha nem sikerülne a pontos beszerelés. Ez vonatkozik az elektromos nyelvre is.

További leírást talál a zárról ezen a linken, ahol meg is tudja rendelni a szerkezetet.

Iseo elektromos zárfogadó olasz zárakhoz
Iseo elektromos zárfogadó olasz zárakhoz