Hol másoltassak jó kulcsot a zárhoz?

Amit meleg szívvel ajánlunk, az egy nagyon régóta működő magyar cég, ők a III. kerületben a Kerék utca 4. szám alatt találhatók. Egy tízemeletes panelház üzletsorán van a szaküzlet, mely könnyedén megközelíthető villamossal, busszal, autóval. Jó parkolási lehetőség is biztosított napközben.

Az üzletben másolnak lakáskulcsot, bizonyos típusú autókulcsokat és barátságos környezetben várják az ügyfeleket. A kulcsmásolás megvárható.

Az általunk forgalmazott tollas kulcsos zárak és cilinderkulcsos zárbetétek kulcsait is másolják itt, amely kulcshoz szükséges a kódkártya, azt elkérik! A kártyára mindig vigyázni kell! A kulcsmásoló üzlet telefonszáma: +36-1-250-1471

Ezen a számon tud érdeklődni a kulcsmásolás árairól, a nyitvatartásról és bármilyen, kulcsmásolással kapcsolatban felmerülő kérdéseit is nekik teheti fel.

Az általunk forgalmazott zárak kulcsai

Forgalmazunk olasz zárakat, török, tollas kulcsos zárakat, izraeli másolásvédett Keylocx, LOCXIS és SKG, Mabisz 5-ös és 6-os osztályú, jó minőségű zárbetéteket. A másolásvédett verziókhoz csak az általunk kijelölt partnereknél tud az ügyfél kulcsot másoltatni, a hozzájuk tartozó kódkártyával, mely a zár dobozában található. Mi kulcsok másolásával egyelőre nem foglalkozunk, de két budapesti kulcsmásolót ajánlunk. A részleteket mindig velük kell megbeszélni, hisz a kulcsmásolás egy másik szakma, abba mi nem látunk bele. A fogalmazáson kívül zárszerviz szolgáltatást tudunk felajánlani az ügyfeleknek. Információ itt.

Milyen a jó kulcsmásológép?

Különböző típusú, márkájú kulcsmásoló gépek vannak a piacon. Sajnos itt is megjelentek a kínai másológépek, de vannak nagyon jó, olasz, izraeli, német típusok is, melyekkel igen pontos kulcsmásolatokat lehet készíteni. A kulcsmásoló gépek ugyanúgy karbantartást igényelnek, mint pl. az autók. A pontosság és a beállítás tekintetében, vágótárcsa-, marófej csere, szíj- vagy lánchajtás csere, illetve egy bizonyos futásteljesítmény után a teljes géppark csere szükségeltetik, hiszen előbb vagy utóbb mindennek lejár a futási ideje.

Sajnos vannak olyan „no name” kulcsmásoló vállalkozások, ahol különböző, házi barkácsolású gépekkel csinálják a kulcsokat. Ezt senkinek nem ajánljuk, itt biztosan pontatlan lesz a kulcsmásolat, ami a zárat tönkreteheti!

Mitől jó egy kulcsmásoló szakember?

Először is az évek, meg a rutin, hiszen egy kulcsmásoló szakmát nem lehet elsajátítani egy gyorstalpaló tanfolyamon egy hónap alatt. Illetve a jó kulcsmásoló szakembernek, ha a kezébe adják a nyerskulcsot, látja, mennyire jó a kulcs, működtetni fogja-e a zárat. Továbbá azt is, hogy tartozik-e hozzá kártya, de a legprofibb kulcsmásoló az, aki azt is tudja az első ránézésre, mikor kézbe vette a kulcsot, hogy neki a több ezer falon lógó nyerskulcsból van-e ilyen.

Gyári vagy utángyártott nyerskulcsok?

Általában a gyári dolgok jobbak, mint az utángyártott termékek. Viszont az utángyártottból sokszor olcsóbb az alapanyag. Pl. egy gyári Cerutti kulcs ára kb. 700 Ft, addig egy Silca, JMA, Erebbi kulcs kb. 350 Ft. Ezek csak hozzávetőleges adatok.  A tollas kulcsok tekintetében főként Olaszországban készülnek mind a gyári, mind az utángyártott kulcsok. Ilyen pl. a Viro, Sab, Securemme, Cisa, Dierre, Cerutti, Moia, Potent, Iseo kulcsok. Minden kulcs szabadon másolható, akár gyári, akár Silca nyerskulcsra. A legtöbb kulcsmásoló helyen az utángyártott kulcsokat használják, mert a magyaországi forgalmazó nem biztosít gyári nyerskulcsot, vagy túl drágán adja azt.

Van a tollas kulcs esetében is profilvédett kialakítás, ilyen pl. a Mottura My Key kulcsos változat. Itt a kulcsban van két mozgó alkatrész, két golyó, ami egyedivé, különlegessé teszi a kulcsot.

Cilinderzárbetéteknél, a jobbaknál, a másolásvédelem az elsődleges szempont. Mi csakis olyan zárakat forgalmazunk, melyekhez nincs utángyártott kulcs, csak gyári nyerskulcs van. Ilyenkor csak a kártya felmutatásával, illetve csak egy-két adott helyen lehet hozzájuk kulcsot másoltatni. A kulcs addig van másolásvédelem alatt, míg a gyár megkapta a szabadalmi védelmet és az importőr ellenőrzi, kézben tartja a másolási jogokat. Ha már mindenki másolja a kulcsot, a védelem csökken és az egész nem ér semmit.

Hol másoltassak jó kulcsot a zárhoz
Hol másoltassak jó kulcsot a zárhoz