Hogyan végezzük a szakszerű Viro zárcserét?

Ha zárszerviz vállalkozásunkat választja a Viro zár kicserélésére, a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtjuk, garanciával, kiszállási díj nélkül, akár többször is újrakódolható Potent zárszerkezettel. A zárhoz 3 db gyári kulcs tartozik. Ezek nem védett tollas kulcsok, 98 mm teljes kulcshosszal. Plusz kulcsok készítésére partnereinket ajánljuk, ha valakinek szüksége lenne erre. Mindkét partnerünknél gyári kulcsokra másolják a kulcsokat, a szerelőhöz tudnak fordulni a másolás kapcsán.

A zárcsere adódhat meghibásodás, kulcstörés, kulcsvesztés és ingatlan vásárlás miatt. Ezeknek az ajtóknak a zárjai szaktudást igényelnek, mindenképp zárszerelővel kell beszereltetni az új zárat.

Beépített rugós kilincs csere a zárral egyidejűleg

Amikor egy zárszerkezet megadja magát és cserére kerül sor, akkor feltétlen javasoljuk a komplett kilincs kicserélését is ezzel egyidejűleg. A régi zárszerkezetekhez egy olyan tömör, nehéz, rugó nélküli rézöntvény kilincset szereltek fel, amit ha visszatennénk, egy éven belül megenné a zár rugóját a súlyának köszönhetően. A régi, 15 éves, nehéz kilincsek a legtöbbször épségben le sem jönnek az ajtóról, vagy csak úgy, ha levágjuk vagy a berohadt hernyócsavart fúrjuk szét és azután azt már nem lehet visszaszerelni. A beépített rugós kilincs szerepe a zár működése során, hogy kímélje és kövesse a zár saját rugóját, ezzel segítve a könnyebb működést és a kilincs vízszintesbe történő visszahúzását.

Az alsó képen látható, hogy a régi, tömör rézkilincs a súlyánál fogva mennyire tönkretette a zárat, nem beszélve arról, hogy hiába nyomjuk lefele, lejjebb már nem megy sok esetben, viszont a zár nyelve nem akar behúzódni a zárdobozba. Ezért is érdemes az új zárhoz új kilincset beszerelni, így akár el lehet érni a 10 éves működést is a zárcsere után. Kérjen ajánlatot a Viro zár és a kilincs kicserélésére, raktáron és a szervizautóban is van minden, ami egy ilyen cseréhez szükséges, réz színű díszítéssel. Az új zár és a rozettás kilincs beszerelése után kemény lesz a kilincs markolata és lenyomása, egy darabig majd szokni kell.

Miért is fontos a zárhoz tartozó régi kulcscímer kicserélése?

Mint ahogyan az alsó képen is lehet látni, megkopott a zárcímer, mert az évek alatt több ezerszer lett átdugva a kulcs a nyíláson, ami összekaristolta, megkarcolta és kitágította a kulcsnyílást. Nem beszélve arról, hogy esztétikailag és üzembiztos felhasználásilag sem megfelelő már a régi.  Az összes zárgyártó csomagol a zárjai mellé kulcsvédő, díszítő rozettát, takarót, csak elég sok zárszerelő lusta ezt kicserélni, mert időigényes, vagy azt mondja, hogy nem a zár tartozéka. Amellett hogy szép és mutatós az új, megvezeti a kulcs szárát, ezáltal pontosabb lesz a záródás, nem lötyög a kulcs a zárban, így a zár élettartama is meghosszabbodik.

A régi rozetták már lötyögnek az ajtóban, van, akinek meg sincs. Ha az újat felszereljük, teljesen megváltozik a kinézet, ráadásul a régi lyukakat, a kopott felületet is teljesen eltakarja. Az új zárcímer két részből áll. Van a műanyag lap, amit fel kell csavarozni az ajtóra (fekete, kemény műanyag) és erre kell felpattintani az alumínium címert, ami fényes, réz színű. Karcvédő fólia van rajta, amit a felszerelés után le kell húzni róla. Ha kicseréljük a kilincset is egy szintén réz, beépített rugósra, rá sem lehet ismerni az ajtóra, akkora változáson fog átmenni! Cégünknél a zárcsere során úgy adunk árat a műveletre, hogy a kilincset és a díszítő elemeket is cseréljük kívül-belül.