Hogyan cseréljünk zárat Dierre ajtóban?

Leginkább házilag sehogy, mert a Dierre ajtó nem egy műanyag ajtó, amiből csak kihúzom és berakom a zárbetétet és már kész is. Illetve nem egyszerű, sztenderd kialakítású zárbetét van ebben az olasz ajtóban. Mi nemcsak forgalmazzuk a Dierre ajtóba való zárbetéteket, pl. Dierre New Power, Iseo R90, valamint Iseo R7, hanem beszereléssel együtt, kompletten is kínáljuk szolgáltatásunkat Budapesten és Pest megyében.

A Dierre zárbetét kicseréléséhez különböző, alapvető szerszámok szükségesek, két különböző méretű imbusz kulcs, sima- és csillagcsavarhúzó, illetve reszelő és fogó is szükséges a művelet végrehajtásához, továbbá egy fűrészlap, mert a zárbetét belső meghosszabbított tengelyéből, amit a gyártó hosszabbra hagy a vastagabb ajtók miatt, fűrészelni kell, méretre kell vágni. Nem is a szerszámozottság a fő kérdés a zárbetét kicserélésére, hanem a szétszedés és összerakás folyamata, hogy minden oda kerüljön vissza, ahonnan kijött. Illetve mi tudjuk, mit és mennyire kell meghúzni és ha szükséges az ajtón is igazítunk, állítunk a könnyebb záródás érdekében. Egyszóval bízza ránk ezt a zárcsere feladatot, mi komplett árat mondunk mindenre, anyagárral, munkadíjjal, mindennel együtt.

Mi történik a Dierre zárkódolás folyamata után?

A régi Dierre kulcsokat több okból kifolyólag cseréljük le, pl. elhagyott, ellopott lakáskulcs, új lakás vásárlás, vagy kulcsfog-törés miatt akár. Ahogy az új kulcskészletet hozzátanítjuk a zárszerkezethez, a régi kulcsok már egyáltalán nem használhatók. Érdemes őket kidobni, ha nagyon kopottak, nem érdemes tartogatni őket. Az új kulcsok fogják innentől hajtani a zárszerkezetet. Mindenkinek javasolni szoktuk, hogy az új kulcs betanítása után pár hétig türelmesen, lassan tekergesse a zárat, mert a zárszerkezet maradt a régi, a kulcsok viszont újak, szögletesek, hegyesek, várni kell, míg a szélei, sarkai kicsit lekopnak.

A Dierre tollas kulcsoknál még egy kiemelkedő dolgot mondanánk. A kulcsokra vigyázni kell, nem szabad őket dobálni, leejteni, mert a kulcsfogak könnyen sérülnek, elhajolnak, letörnek, onnantól kezdve pedig már nem szabad a zárba behelyezni és használni, mert tönkreteszik a lamellák emelését.

Továbbá a kulcsmásolásra is ügyelni kell, hiszen az utángyártott kulcsok nem pontosak, nem ajánljuk őket, maradjanak a gyárinál! Olyan szaküzletben kell másoltatni, ahol ilyenre másolnak. A kulcsok anyagösszetétele is más a gyáriéval szemben.

Becsapódott Dierre ajtó – hogyan nyitható ki?

Fixgombos kivitel esetén fordulhat elő ez a dolog. Főként lakóparkokban alkalmazzák ezt a zárcímer kiosztást, hogy kívül fix gomb van, belül pedig kilincs. Általában szeretik is, mert a hazaérkezés után elég a lábbal belökni az ajtót, nem kell a kulcsokkal bajlódni. Ez kifelé is így szokott lenni, csak ilyenkor belül marad a kulcs, a lakó meg kívül. Mi legyen? Nem szabad feszegetni, piszkálni, hiszen a zárnyelv úgysem fog visszamenni. Vannak ehhez spéci lemezkéink, drótjaink, nyilván megvan ennek a szervizköltsége, viszont sérülést nem okozunk az ajtón és a zárat sem kell kicserélni, pl. egy huzat által becsapott ajtó esetén.

Budapest területén akár 1-2 órán belül ki tudunk szállni egy behúzott, becsapódott, rázáródott gombos ajtóhoz. 100% sérülésmentes nyitást biztosítunk, ami már 20.000 Ft-tól elérhető.

Utólagos Dierre ajtó beállítása, szakszerű kivitelezés

Sokszor panaszkodnak az ügyfelek, hogy az újonnan beépített bejárati ajtó szorul, meg kell azt nyomni záráskor, vagy rá kell emelni, a kulcs elgörbült, az építtető lelépett. Mi a teendő? Ha nem sikerül érvényesíteni a garanciát, azaz elérni a kivitelezőt, akkor mi külső szervizként tudunk ebben segíteni. Ez díjköteles, mert nem mi építettük a lakóparkot, nincs közünk hozzá. Viszont szakszerűen, pontosan beállítjuk az ajtót, hogy könnyű legyen a zárás. Ebben az esetben 20-25 ezer forinttal kell számolni.

Kérjen időpontot az ajtóbeállításra, mielőtt teljesen tönkremenne az új zárszerkezet!