HiSec, Secdoors, TerraSec kilincs Budapest

Ez a három márkanév hangzik el a legtöbbször a munka megrendelése során, ha valakinek letörik a kilincse, betörnek a bejárati ajtón vagy a kínai minőség miatt bármilyen akut probléma merül fel.  Fent nevezetteken kívül gazdag még a választék a kínai ajtók között. Aki vásárlás előtt áll, annak a fent említett márkákat ajánljuk, mert az akciós 40-50 ezer forintos bejárati ajtók egy éven belül már a duplájába lesznek a tulajdonosoknak a betét, kilincs stb. problémák miatt. Meg kell érteni, hogy kevés pénzből nem lehet jó minőségű acélajtót csináltatni, viszont olyan ajtót igen, amilyenre a magyaroknak szüksége van a régi, hagyományos, panellakás ajtók helyett.

HiSec, Secdoors, TerraSec ajtók előnyei

A legnagyobb előnye ezeknek a kínai ajtóknak az ára, hiszen a magyar emberek a legtöbbször a pénztárcájukhoz igazítják a dolgokat, így van ez a bejárati ajtóknál is. A beszerzés és beszerelés forrásától függően, 120-140 ezer forint között elérhetők ezek a kínai bejárati ajtók. Beltérre kiválóan alkalmasak.  Jellemzői a különböző színű kulcsok, jó beépítés esetén kiváló hangszigetelés, világító kilincs, ami a sötét lépcsőházban nagyon jó, beépített csengő, nagy látószögű kitekintő (nem digitális), két külön zárszerkezet, öt darab felfüggesztett ajtózsanér, belső ráfordító reteszzár. Az előnyök közé sorolható, hogy ez az ajtó folyamatosan raktáron van a fő forgalmazónak, balos/jobbos verzióban, különböző színekben, kifelé- vagy befelé nyíló változatban.

HiSec, Secdoors, TerraSec ajtók hátrányai

A világító kilincs egy jó ötlet, de mivel a külső és belső rész üreges, ezért rendszeresen letörik, kézben marad vagy a kilincset rugóztató feszítőrugó törik el. Ennek a kiküszöbölésére a legjobb megoldás, ha gomb-kilincs verziót vásárol tőlünk, az sose fog letörni. Felszerelése házilag is könnyen megoldható.

Ezeknek az ajtóknak a biztonsága sajnos a nullával egyenlő, folyamatosan vannak betörések a kínai betéteken keresztül. Napi rendszerességgel vásárolják tőlünk a kínai ajtókba a betörésvédett, interaktív csapos Keylocx zárbetéteket. Ha Önnek is érdekes lehet ez, olvassa el a további tudnivalókat ezen a linken.

Nagyon sok probléma van még a beszerelés utáni ajtóhasználattal, általában ezekkel semmit nem tudunk kezdeni, kivéve ha kiszedik és újra beépítik az ajtót. Ilyen pl., amikor kattog, ropog a zsanér nyitáskor és záráskor, a teteje vagy az alja eláll a rossz beépítés miatt. Sokan beszerelik kültérre is, ahol az időjárás kikezdi egy éven belül, jön le a festék, nagyon ronda, belül pedig a pára miatt rozsdásodik. Nagyon sok esetben a mágneses szigetelés, ami jó ötletnek tűnik elsőre, leválik, visszaragasztani nem lehet, utánpótlása nem mindig egyszerű. Az ajtó ezek utána lötyög, a hézagokon bejön a szag, hangos.

Összefoglaló a kínai ajtók vásárláshoz

Ha új ajtó beszerelésében gondolkoznak, körbe kell járni a témát és ne az ár legyen az első szempont. Ezeknél a kínai bejárati ajtóknál (10-ből 8 esetben) egy éven belül ismét a pénztárcába kell nyúlni. Érdemes olyan ajtóbeépítő vállalkozást keresni, akiknek vannak referenciamunkái. Ha valaki nem engedheti meg magának a több százezres acél bejárati ajtót, akkor a kínai ajtók beszerelése után cseréltetni kell bennük a zárbetétet a megfelelő biztonság elérése érdekében. Ajánljuk a megbízható, izraeli, Keylocx 5 kulcsos, másolás- és törésvédett zárbetétet!

HiSec, Secdoors, TerraSec kilincs Budapest
HiSec, Secdoors, TerraSec kilincs Budapest
HiSec, Secdoors, TerraSec kilincs Budapest