HiSec, Secdoors ajtó különbségek

Első látásra még egy szakembernek sem tűnik fel a különbség, csak ha közelebbről megnézi, a laikus számára pedig megkülönbözhetetlen a két kínai ajtó. Mindkettő kétzáras, színük, formájuk szinte ugyanaz. Két különböző ajtógyártó készíti az ajtókat, két különböző kínai tartományban.

A HiSec ajtónak világít a kilincse, a Secdoors ajtóé pedig felemelős (felhúzós) zárással záródik. Az ajtó külső, felső jobb vagy bal sarkában van feltüntetve a HiSec vagy Secdoors gyári logó. Majdnem ugyanazt a technológiát alkalmazza a két ajtógyártó, a zárbetétek eltolása (osztása) nem ugyanolyan. A HiSec típusnál kívül-belül mindkettő kulcsos, míg a Secdoorsnak a felső zárja belülről tekerőgombos változat.

Probléma esetén kihez forduljon a kínai ajtó kapcsán?

Az újonnan beépített ajtóknál a problémás, garanciális feladatokkal kapcsolatban azt a számot kell hívni, ahonnan az ajtót megrendelték.

Mi egy független zárszerviz vállalkozás vagyunk, ajtóbeépítéssel, kulcsmásolással nem foglalkozunk. Speciális feladatokat látunk el, HiSec, TerraSec és a felhúzókilincses, Secdoors ajtók esetében. Ha valaki kinn rekedt az ajtón kívül, beengedjük a saját otthonába, ha elvesztette a kulcsát, segítünk a legjobb zár kiválasztásában és beszerelésében, ha betörtek az ajtón keresztül, akkor a betörés utáni zárcserét, kilincs-cserét vállaljuk, ezzel egyidejűleg ajánlatot teszünk egy biztonságosabb másodzár telepítésére is. Egyszóval, komplett zárszerviz feladatokat vállalunk Budapesten és Pest megyében. Vidéki munkákat nem vállalunk, az kiesik a szervizhálózatunkból.

Lóg a HiSec ajtó kilincsem és belülről le is tört – mit tegyek?

Minőségi okokból kifolyólag ezzel sokan vannak így és lesznek is, hiszen minden egyre rosszabb, az árak meg az egekben vannak. Mi erősebb, megbízhatóbb alkatrészeket szerelünk be a meghibásodott helyére. A letört világító kilincs egy erősebb garnitúra felszerelését vonja maga után, amire egy év garanciát biztosítunk. Budapesten ez 32.000 Ft-tól megrendelhető. Itt számolni kell a nyitási iránnyal, de ez a mi feladatunk. Kérünk egy külső fotót a kilincsről, kb. 1 m távolságból. Nem szabad bedőlni az olcsó kilincseknek, amiket pár ezer forintért árulnak a webáruházak, az még ennyi ideig sem bírja! Ez a tapasztalat.

A kínai kilincs cserét akár aznap, vagy másnap tudjuk vállalni, munkáink függvényében. Nincs felár az aznapi munkára! A kilincsre, amit mi viszünk a megrendelőhöz, garanciát vállalunk, ellentétben a webes felületen megvásárolt olcsó, vacak termékekkel.

Függőlegesen beleszorult a kulcs a zárba, mit tegyek?

Ha úgy szorul bele, hogy az ajtó nyitva van, akkor nem nagy a probléma, hiszen van egy felső zár is, amit tud addig használni. Ettől függetlenül, hívjon minket, 1-2 napon belül segítünk! Ha viszont úgy szorult bele, hogy nem jön ki és zárva is van az ajtó, akkor mihamarabb segítünk, hogy ne kelljen az ajtó előtt álldogálni. Ebben az esetben viszont arra kérünk mindenkit, hogy ne piszkálják, ne erőltessék, kerüljük el, hogy a kulcs beletörjön, mert vannak esetek, amikor még megmenthető a zárbetét, ki tudjuk venni a kulcsot és nem kell zárcserét alkalmazni. Ez azonban mindig a helyszínen derül ki.

Ha szükséges a zárcsere, mert a betét annyira megkopott vagy tönkrement, esetleg megpiszkálták, azért szorult bele, akkor a zárszerelő kollégánk a helyszínen több alternatívát is kínál az új zárbetét beszerelésére.