HiSec ajtókilincs rúgótörése

A második leggyakoribb probléma a kilincs külső vagy belső oldalának a letörése után, talán a kilincsrugó elfáradása, majd az ezt követő letörése. Először csak könnyebben mozog, majd elkezd lógni és a végén eltörik benne a rugó, így folyamatosan lefelé áll.

Ezt hosszútávon nem szabad használni, mivel tönkreteszi a HiSec ajtó zárszerkezet rugóját is, az pedig az ajtó nem nyílásához vezet. A legegyszerűbb kicserélni a világító kilincses címert, magát a külső-belső egységet. Ez a művelet akár házilag is elvégezhető, csak egy pár kéziszerszám szükséges hozzá, mint pl. csavarhúzó, fogó és persze nem utolsósorban némi kézügyesség.

Nálunk meg tudja vásárolni a rugótörött kilincs új komplett kivitelét, postai úton való kiszállítással. Annyit még érdemes tudni, hogy ezek a kilincsek párban vannak, rozettával együtt forgalmazzuk. Külön külső kilincset vagy rugót nem árusítunk.

A HiSec kilincsek már újabb, erősített változatúak és a jövőben nem fognak letörni, mivel a gyártó egy vaslemezt rakott a címke elejére, így az már tovább bírja, mint az előző. A kínai HiSec ajtó kilincsei már sokkal erősebbek, mint az elődjük.

Érdemes megnézni az ajtó záródását, hogy nem szorul-e, mert lehet, hogy ez okozta a kilincs letörését, mivel ott kapja a legnagyobb erőhatást. Amennyiben az ajtózár akad, szorul, rángatni kell továbbra is a kilincset, akkor be kell állítani az ajtót, hogy normálisan, rendeltetésszerűen csukódjon, záródjon, mert különben ismét kilincs törés vagy rugótörés lesz a vége.

A HiSec ajtó kilincseibe led-világítás van beszerelve, ami pl. egy sötét lépcsőházban elősegíti a zárbetétbe való könnyebb kulcsbetolást. Ez a led világítás évekig funkcionál, de lehet benne elemet cserélni a külső oldal eltávolításával. A HiSec ajtókat főként belső, zárt lépcsőházakba szabad beszerelni, de nagyon sokan ennek ellenére kültérre is beszerelik. Ez pedig az ajtó felületi fényezését megrongálja, továbbá a zárbetétet és a kilincset is tönkreteszi pl. a rugótörés formájában.

Vásároljon tőlünk HiSec ajtókilincset jó áron, és másnap már az új, erősített kilincset tudja használni! Ha szükséges tanács a szereléssel kapcsolatban, szívesen segítünk telefonon.

Ne várja meg, míg kívül ragad, cserélje le a törött kilincset minél hamarabb! Elhasználódott, rugótörött kilincset nem szabad használni, mert nem üzembiztos és a zárban is kárt okozhat! Mikor a HiSec ajtó kilincsrugója eltörik, akkor a legjobb megoldás a komplett kilincs garnitúra csere!

Bárhol is lakik Ön Budapesten, Pest megyében vagy vidéken, mi egy munkanapon belül hozzájuttatjuk az új, erősített kilincshez!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak