HiSec ajtókilincs rúgótörése

A második leggyakoribb probléma a kilincs külső vagy belső oldalának a letörése után, talán a kilincsrugó elfáradása, majd az ezt követő letörése. Először csak könnyebben mozog, majd elkezd lógni és a végén eltörik benne a rugó, így folyamatosan lefelé áll.

Ezt hosszútávon nem szabad használni, mivel tönkreteszi a HiSec ajtó zárszerkezet rugóját is, az pedig az ajtó nem nyílásához vezet. A legegyszerűbb kicserélni a világító kilincses címert, magát a külső-belső egységet. Ez a művelet akár házilag is elvégezhető, csak egy pár kéziszerszám szükséges hozzá, mint pl. csavarhúzó, fogó és persze nem utolsósorban némi kézügyesség.

Nálunk meg tudja vásárolni a rugótörött kilincs új komplett kivitelét, akár személyes átvétellel vagy postai úton való kiszállítással. Annyit még érdemes tudni, hogy ezek a kilincsek párban vannak, rozettával együtt forgalmazzuk. Külön külső kilincset vagy rugót nem árusítunk.

A HiSec kilincsek már újabb, erősített változatúak és a jövőben nem fognak letörni, mivel a gyártó egy vaslemezt rakott a címke elejére, így az már tovább bírja, mint az előző. A kínai HiSec ajtó kilincsei már sokkal erősebbek, mint az elődjük.

Érdemes megnézni az ajtó záródását, hogy nem szorul-e, mert lehet, hogy ez okozta a kilincs letörését, mivel ott kapja a legnagyobb erőhatást. Amennyiben az ajtózár akad, szorul, rángatni kell továbbra is a kilincset, akkor be kell állítani az ajtót, hogy normálisan, rendeltetésszerűen csukódjon, záródjon, mert különben ismét kilincs törés vagy rugótörés lesz a vége.

A HiSec ajtó kilincseibe led-világítás van beszerelve, ami pl. egy sötét lépcsőházban elősegíti a zárbetétbe való könnyebb kulcsbetolást. Ez a led világítás évekig funkcionál, de lehet benne elemet cserélni a külső oldal eltávolításával. A HiSec ajtókat főként belső, zárt lépcsőházakba szabad beszerelni, de nagyon sokan ennek ellenére kültérre is beszerelik. Ez pedig az ajtó felületi fényezését megrongálja, továbbá a zárbetétet és a kilincset is tönkreteszi pl. a rugótörés formájában.

Vásároljon tőlünk HiSec ajtókilincset jó áron, és másnap már az új, erősített kilincset tudja használni! Ha szükséges tanács a szereléssel kapcsolatban, szívesen segítünk telefonon.

Ne várja meg, míg kívül ragad, cserélje le a törött kilincset minél hamarabb! Elhasználódott, rugótörött kilincset nem szabad használni, mert nem üzembiztos és a zárban is kárt okozhat! Mikor a HiSec ajtó kilincsrugója eltörik, akkor a legjobb megoldás a komplett kilincs garnitúra csere!

Bárhol is lakik Ön Budapesten, Pest megyében vagy vidéken, mi egy munkanapon belül hozzájuttatjuk az új, erősített kilincshez!

06-30-265-5531

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak