HiSec ajtó zárcsere tanácsok

A HiSec ajtó zárbetétje ugyanúgy, mint maga az ajtó kínai, röviden szólva gyenge, nem megbízható, mindenkinek csak a kicserélését javasoljuk.

A HiSec ajtó két különálló zárral van ellátva, összerakva, alul is és felül is a gyári zárbetét mérete 45/45 mm. A zárbetét cserénél több dolgot kell figyelembe venni, pl. csakis jobb betétet kell beszerelni, mert ha ugyanolyan olcsóban gondolkozunk, akkor maradhat a régi is.

Aminek meg kell, hogy feleljen a zárbetét a betörés ellen: fúrásvédelem, finomnyitás elleni védelem, törésvédelem, savazás elleni védelem, magkihúzás elleni védelem, másolásvédelem, továbbá fontos a kulcsfej egyenes szárának váll nélküli kivitele, illetve a zárbetét MABISZ minősítése (lehetőleg MABISZ 5 vagy 6), a megbízhatósága, a kulcsok száma és a zárbetét ára.

A fent leírtaknak mind megfelelnek az általunk forgalmazott izraeli zárbetétek. Nálunk a következők közül lehet választani. RB SKG zárbetét – dupla törésvédelemmel, interaktív csapokkal ellátva, 3 kulcsos kivitelben. RB LOCXIS – interaktív csapos, másolásvédett, törésvédett, 3 kulcsos zárbetét. RB Keylocx – fúrás-, törés-, másolás ellen védett, 5 kulcsos, hétcsapos zárbetét.

Ezekből a zárbetétekből bármikor és bármekkora mennyiséget tudunk a vásárláskor az ügyfeleknek biztosítani. A méreteket és az ajtó beazonosítását úgy tudja elvégezni, hogy ha az ajtó sarkában megtalálható a HiSec ajtó logó, illetve az ajtóból kivett zárbetétek méretei megegyeznek az általunk meghatározott 45/45 mm-es mérettel. Ezt azért fontos megemlíteni, mivel vannak a magyar piacon különböző változatú másfajta kínai ajtók is, amelyek kinézetre hasonlóak, vagy akár ugyanolyanok, de a zárbetétek méretei nem egyeznek meg a HiSec ajtóban lévő cilinderekével, mert más elosztásúak, rövidebbek.

Javasoljuk a mi zárbetétjeink használatát, mert ezeket már évek óta értékesítjük ezekbe az ajtókba, be vannak vizsgáltatva és a beszerelhetőségük is könnyebb a többi zárbetétek kulcsaival ellentétben. Aki nálunk vásárol zárbetétet, azoknak leírjuk az alábbiakban, hogy hogyan kell a komplett zárbetétcserét végrehajtani.

HiSec ajtó felső zárbetét cseréje lépésről lépésre

A felső zárbetét cseréjét úgy végezzük el, hogy a felső körpajzs két átmenő csavarját kitekerjük, így ketté lehet húzni a külső és a belső részt. A zárszerkezet oldalán a betétrögzítő csavart kitekerjük (ez egy 6-7 cm hosszú csavar), és a zárbetétet kihúzzuk a zártestből. Mivel a kínai zárszerkezet lyukmérete kisebb, mint az európai szabvány méretű zárbetétek mérete, ezért egy gömbölyű fémreszelővel a nyílást annyira ki kell tágítani, hogy az új zárbetét belemenjen. Ezt, bármilyen Magyarországon forgalomban lévő zárbetétet teszünk bele, ami nem kínai, mindig el kell végezni. Ha megvan a reszelés, tegyük bele a zárbetétet, húzzuk meg a rögzítő csavart, tegyük fel a külső- és belső törésvédő pajzsot, tekerjük össze a két rögzítő csavart, és kész is a zárbetét csere.

Az általunk forgalmazott izraeli zárbetétek semmilyen utólagos kenést nem igényelnek, gyárilag kenőanyaggal már el vannak látva, nincs erre semmi szükség.

HiSec ajtó alsó zárbetét cseréje lépésről lépésre

A kilincses alsó zárbetét csere hasonlóképpen történik. Itt először a belső kilincs két darab csavarját kell eltávolítani, így ketté tudjuk húzni a külső és belső egységet, majd a zárbetétet körbefogó forgógyűrűs rozettát kell levenni. Ezt szintén két vékony csavar tartja. Ezután a zárbetétrögzítő csavart kell kitekerni a zárszerkezet oldalán és a zárbetét ki is jön a szerkezetből. Az új zárbetét behelyezése előtt ugyanúgy itt is el kell végezni a reszelést, amit a felső másodzár esetében leírtunk. Habár az új záraknál már előfordul, hogy egyből belemegy a zárbetét. Az összerakása ugyanabban a sorrendben történik, ahogyan szétszedtük, csak visszafele. A zárbetétet behelyezzük a szerkezetbe úgy, hogy a törésvédelmi rész mindig kifelé legyen. A rögzítőcsavart meghúzzuk, majd felszereljük a külső-belső forgógyűrűs rozettás törésvédelmet, meghúzzuk a csavarjait. A csavart csak addig szabad meghúzni, hogy a zárbetét hengere ne akadjon, ne szoruljon! Ezután felszereljük a külső- és belső kilincset. A kilincs két csavarját is meghúzzuk annyira, hogy ne mozogjon. Ezt túlságosan nem lehet megtépni, mert a csavar átszakad a lemezen. Ezzel el is végeztük a HiSec ajtó alsó zárbetét cseréjét.

Nálunk megvásárolhatja a HiSec ajtóhoz való zárbetéteket! Mi csakis izraeli zárakkal foglalkozunk, olcsó vagy rossz minőségű zárakat nem értékesítünk! A zárbetéteket futárszolgálattal szállítjuk házhoz és akár már másnap át is veheti őket

A HiSec ajtó zárbetét árairól minden információt megtalál a Zárbetétek menüpont adott almenüpontjaiban.

zarszerviz365@gmail.com

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak